Hogy vegyem rá anyát, hogy szokjon le az örökös turkálóbajárás-mániájáról?
Ő mindig csak turkálóból szeret vásárolni, velem ellentétben, mert én még egyszer se találtam turkálóban olyan ruhát, ami jó is lett volna rám, jól nézett volna ki és ne lett volna rajta valahol egy lyuk, vagy valami pecsét, amit nem lehet kimosni...
Az iskolában kaptunk laborköpenyeket, de az enyém kicsi rám és végig kell elvileg gombolni, de én végig se tudom gombolni az enyémet, mert ha végiggombolnám, nem tudnék benne leülni. És mondtam anyának, hogy venni kéne laborköpenyt és lehetőleg rövidet, mert nekem kényelmetlen a hosszú ( a mostani is az) erre most kitalálta, hogy ő majd elmegy a turkálóba laborköpenyért. Mondtam neki, hogy értse már meg, hogy ilyen helyeken nem fog találni olyan, ami jó lenne rám és 100% pamut lenne, inkább vegyük meg a boltból, de csak veszekszik velem, hogy ő akkor is csak turkálóból fog nekem köpenyt venni.
Mit csináljak?
16/L
Szerintem sem fogtok ott ilyesmit kapni. Mindenesetre menj el vele, nehogy megvegyen valami a célnak egyáltalán nem megfelelő cuccot.
Őt meg felesleges róla lebeszélni, főleg hogy tényleg lehet ott jó ruhákat találni néha. Nálunk sem a "legmenőbb" turik vannak, de azért többször volt már, hogy potom áron tényleg jó ruhát sikerült vennem.
Azért elég szomorú, hogy egyesek úgy gondolják, hogy ahhoz, hogy egy iskolai felszerelése meglegyen egy gyereknek, el kéne mennie dolgozni, és megvenni magának?? Talán a szülő feladata kéne, hogy legyen, hogy ezt biztosítsa...
Egy kamasznak, ha normális iskolába jár, nincs ideje diákmunkázni, kivéve, ha olyan brilliáns elme, hogy alig kell tanulnia, mert már a suliban az órán megjegyzi a dolgokat.
Nekem általánosban is csak egy óra volt naponta az angol szavak megtanulása, és akkor még az írásbeli angolból. A matek írásbeli is egy óra minimum, és akkor még a szóbeli rész is, ha volt.
És akkor még ott a többi tantárgy. Töriből iszonyat mennyiségű tananyag, és minden fontos belőle. Kémia, fizika, biológia, amik szintén nehéz tantárgyak.
Nem is értem, hogy gondolják egyesek, hogy suli mellett dolgozni...
Napi 9 óra alvás muszáj, plusz enni, fürödni, suliba érni, vissza, jó, ha a házit be tudja fejezni egy átlagos képességű gyerek, és úgy is csak a négyes szintet üti meg.
Nem hogy még dolgozzon is. Úgy csak bukdácsolna.
Ezt nem mondta senki.
Első körön az a megoldás, hogy a kérdező az iskolában körbekérdez, hátha valakire esetleg pont túl nagy, amit kapott. Vagy hátha van még, csak véletlen kapott kisebbet.
Ha nem, akkor anyukája elmegy és vesz neki.
Csak itt a kérdező előre kikötötte, hogy anyukája hol vegyen meg úgyse fog találni. Meg ennek kapcsán úgy általában elvárná, hogy anyukája ne turizzon.
Ezzel csak az a gond, hogy amíg egy normális köpenyért a boltban simán elkérnek 5 ezer forintot, egy kilós turiban megkapod egy ezresért. Sok családnál az a 4 ezer forint igen sokat számít. A köpeny pedig köpeny, nem divatozásra van, hanem arra, hogy az menjen tönkre a vegyszerektől, ne az ember ruhája.
Innentől logikus következmény, hogy ha a kérdezőnek nem megfelelő a köpeny, amit anyukája biztosít, akkor tessék előteremteni a rávalót.
"Azért elég szomorú, hogy egyesek úgy gondolják, hogy ahhoz, hogy egy iskolai felszerelése meglegyen egy gyereknek, el kéne mennie dolgozni, és megvenni magának?? "
Tudod, ezen az oldalon mindenki ezzel jön, mert tele van megkeseredett emberekkel, akik itt élik ki magukat, keresik, hogy kire lehetne kivetíteni a saját életképtelenségüket, és emiatt kötnek bele abba is, ha valakinek 16 éves korában az édesanyja vesz egy iskolai felszerelést. Hidd el, ők sem dolgoztak még soha életükben egy percet sem. Ha a kérdező 8 éves lenne, annak is ugyanezt írnák. Észre sem kell venni ezeknek a válaszát, egy ilyen témájú kérdés alatt előre lehet tudni, hogy ott lesznek ezek a válaszok. Ez az oldal erről szól... névtelenül lehet baszogatni egymást. :)
A többiekre mind jó a köpeny, csak rád nem?
Mekkora vagy?
Laborköpenyt turiban tuti nem fogtak találni. Egészségügyi intézményekben kéne szétnézni.
Én is újat akartam venni, de a munkaruhaboltban 6000Ft alatt nem volt, ennyiért meg nem akartam. A kórházból az egyik ismerősöm adott kölcsön egyet arra az időre, míg szükségem volt rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!