Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá anyát, hogy...

Hogy vegyem rá anyát, hogy szokjon le az örökös turkálóbajárás-mániájáról?

Figyelt kérdés

Ő mindig csak turkálóból szeret vásárolni, velem ellentétben, mert én még egyszer se találtam turkálóban olyan ruhát, ami jó is lett volna rám, jól nézett volna ki és ne lett volna rajta valahol egy lyuk, vagy valami pecsét, amit nem lehet kimosni...

Az iskolában kaptunk laborköpenyeket, de az enyém kicsi rám és végig kell elvileg gombolni, de én végig se tudom gombolni az enyémet, mert ha végiggombolnám, nem tudnék benne leülni. És mondtam anyának, hogy venni kéne laborköpenyt és lehetőleg rövidet, mert nekem kényelmetlen a hosszú ( a mostani is az) erre most kitalálta, hogy ő majd elmegy a turkálóba laborköpenyért. Mondtam neki, hogy értse már meg, hogy ilyen helyeken nem fog találni olyan, ami jó lenne rám és 100% pamut lenne, inkább vegyük meg a boltból, de csak veszekszik velem, hogy ő akkor is csak turkálóból fog nekem köpenyt venni.

Mit csináljak?

16/L

2013. dec. 14. 11:26
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
95%
ott is lehet találni egy csomó jó cuccot. ha jó turiban vásárolsz, és nem egy lepukkantban, akkor igen is egész jó ruhákat tudsz venni nem is drágán. a legtöbb turiban márkás ruhák is vannak, sőt olyanok is, amiket egyszer-kétszer, vagy akár soha sem hordtak.
2013. dec. 14. 11:29
 2/51 anonim ***** válasza:
89%

Ne próbáld anyukád leszoktatni erről, úgyis esélytelen.

Esetleg vedd meg a köpenyt magadnak.

Egyébként én is utáltam sokáig a turkálókat, de azóta megvan a tuti módszer: végiglapozom a ruhákat, és csak azt figyelem, melyiken van még rajta a bolti címke (ez ugyanis új). Ha találtam címkét, akkor megnézem a méretet, és ha a méret is passzol, akkor magát a ruhát, hogy tetszik-e. Nem mindig van olyan, viszont így nem a próbafülkében derül ki, hogy a ruha, ami tök jól néz ki, oldalt ki van koptatva.

2013. dec. 14. 11:30
 3/51 anonim ***** válasza:
82%

Hogy mit csinálj?

Vállalj diákmunkát, és a SAJÁT megkeresett pénzedből eljárhatsz butikokba, plázákba ruhát vásárolni.

Amig anyád vesz neked ruhát, addig hadd döntse el ő , hogy mire van elég pénze.

2013. dec. 14. 11:30
 4/51 anonim ***** válasza:
92%
Én imádom! Szinte minden cuccom onnan van, és dicsérik folyton! :)
2013. dec. 14. 11:31
 5/51 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem is vállalj diákmunkát és vedd meg magadnak a laborköpenyt a boltban.

Én szeretem a turikat, több olyan ruhát találtam már, amiről nem lehet megmondani, hogy ott vettem.

Hogy laborköpenyt lehet-e ott találni, azt nem tudom.

2013. dec. 14. 11:33
 6/51 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy errefelé nem nagyon vannak olyan turkálók, ahol normális ruhákat lehet kapni. A legtöbben csak ezeréves, ócska ruhákat árulnak, ahol meg újakat, vagy alig használt, normális ruhákat, ott nagyon drága...Meg ha találnék is laborköpenyt, lehet, sőt, szinte biztos, hogy jódtól kezdve mindenféle anyag lenne rajta és elég gáz lenne, ha bemennék az új laborköpenyemben az iskolába és ott lenne rajta egy csomó színes folt, holott még csak méregetünk, nem kísérletezünk.
2013. dec. 14. 11:37
 7/51 A kérdező kommentje:
A diákmunkával csak az a baj, hogy nem lenne iskola mellett időm dolgozni is, mert így is az van, hogy hazajövök 4-re az iskolából és estig tanulok, hogy legalább a 4-es meglegyen.
2013. dec. 14. 11:40
 8/51 A kérdező kommentje:
És jó lenne minél hamarabb köpenyt szereznem :/
2013. dec. 14. 11:40
 9/51 anonim ***** válasza:
50%

Hagyd rá, úgysem fog kapni, teljességgel kizárt, hogy ilyet árusítsanak ott. Szóval úgyis a boltból fogjátok majd megvenni.

Most még nem tudod anyukádat rávenni, hogy ne turiban vásároljon magának, ha egyszer ez a rögeszméje.

Lehet, hogy később sem, de azért majd pár év múlva megpróbálhatod, a szülők jobban hallgatnak a már felnőtt gyerekükre, inkább odafigyelnek a véleményükre, ha már pár éve ők is dolgoznak, a felnőttek életét élik, mint egy kamaszéra.

2013. dec. 14. 11:46
 10/51 A kérdező kommentje:
Sajnos igazad van :/
2013. dec. 14. 11:48
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!