20-25 évesek, nektek is fizetnetek kell azért, hogy otthon lakhattok?
Én most vagyok 22 éves, és már kb. két éve "rezsihozzájárulást" kell fizetnem azért, mert itthon élhetek. Mivel elvégeztem egy szakmát, ezért csak akkoriban kezdtem el az egyetemet, de a pénz nem volt gond egészen addig, amíg volt egy minimálbéres állásom, mert akkor legalább ki tudtam sajtolni a pénzt.
Viszont már lassan fél éve nem találok munkát, feléltem a tartalékaimat, és mivel a munka miatt levelezőre jártam még diákmunkát se végezhetek. Most korrepetálgatok nyelvből, de abból nagyon minimális össze jön össze.
Kb. havi 15 ezer forintot kell fizetnem, ezenkívül mindent magamnak veszek a bérlettől kezdve a ruhákig, telefonszámla. Sajnos most jutottam el odáig, hogy diákhitelhez kell nyúlnom, hogy fizethessem a tandíjamat és az otthoni költségeket :/
Kedves Utolsó!
Úgy látom, neked is szövegértelmezési problémáid vannak, ezért immáron kb. harmadjára írom le: nekem sem volt problémám a befizetéssel, amíg volt hozzá jövedelmem. Miután jó ideje munkanélküli vagyok, feléltem a tartalékaimat és mivel kb. nincs bevételem, ezért nyilván nem tudok fizetni semmiből, csak ha hitelt veszek fel.
Ettől függetlenül, én anyaként elszégyellném magam, ha élősködésnek tartanám azt, hogy a gyerekem - akit én vállaltam és én akartam minden felelősséggel, anyagi plusszal együtt - még otthon él, és netalántán támogatni kell. Én elfogadom, hogy egy gyerek fizessen be valamennyit, de túlzásnak tartom azt, hogy az meg egyenesen élősködés kategória, ha esetleg nem teszi különböző okokból (mert pl. nem kérik a szülők vagy nem tud).
Persze, nekem vannak, neked nincs egy csepp se....
Mit csinálsz otthon? Mosol, főzöl, takarítasz? Hozza járulsz valamivel a haztartashoz?
"Ket eve vállal extra házimunkat plusz zsebpenzert."
Mondjuk ez sem a legszerencsésebb nevelési el. Zsebpénzért végi azt amit egy átlag tini ingyen. Szóval ezt inkább nem mondanám ilyen büszkén.
Miért, ha valakinek X alkalommal kell elmondani valamit, hogy megértse, azt minek nevezed, ha nem értetlenségnek?
És természetesen mosok-főzök-takarítok, a kertet gondozom, mellette folyamatosan tanulok otthon két nyelvet, hogyminél előrébb legyek. Ezt sosem "extra pénzért" tettem, hanem ingyen.
Én sose kaptam pénzt a házimunkáért! :(
Én is itt élek, nekem is jó, ha megcsinálom, amiket kell.
Nem, dehogy... egyetemre járok, természetes hogy támogatnak. Nincs olyan hogy 20 éves korig a gyerekem aztán menjen dolgozni. Nem hiszem hogy bárki jobban megbecsülné a pénzt ha dolgoznia kéne suli mellett. Engem hagynak tanulni, járok nyelvtanárhoz hogy időben meglegyen a második nyelvvizsgám, ilyen fontos dolgokra természetes hogy adnak pénzt.
l23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!