20-25 évesek, nektek is fizetnetek kell azért, hogy otthon lakhattok?
Én most vagyok 22 éves, és már kb. két éve "rezsihozzájárulást" kell fizetnem azért, mert itthon élhetek. Mivel elvégeztem egy szakmát, ezért csak akkoriban kezdtem el az egyetemet, de a pénz nem volt gond egészen addig, amíg volt egy minimálbéres állásom, mert akkor legalább ki tudtam sajtolni a pénzt.
Viszont már lassan fél éve nem találok munkát, feléltem a tartalékaimat, és mivel a munka miatt levelezőre jártam még diákmunkát se végezhetek. Most korrepetálgatok nyelvből, de abból nagyon minimális össze jön össze.
Kb. havi 15 ezer forintot kell fizetnem, ezenkívül mindent magamnak veszek a bérlettől kezdve a ruhákig, telefonszámla. Sajnos most jutottam el odáig, hogy diákhitelhez kell nyúlnom, hogy fizethessem a tandíjamat és az otthoni költségeket :/
Semmilyen 4 órás nincs? Szomszédoknál fusi? Vagy valahol?
Szüleid nem vágják a fejedhez, hogy örülj, hogy albit nem kell fizetned, ugye?
Miért nem beszéled meg a szüleiddel, hogy most nem tudsz fizetni. Ha pénzt kérnek akkor nyújtsd be a tamponszámládat, hogy akkor vegyék meg azt is. Ha fiú vagy akkor a fogkrémedét vagy tudom is én.
"Ha pénzt kérnek akkor nyújtsd be a tamponszámládat, hogy akkor vegyék meg azt is. Ha fiú vagy akkor a fogkrémedét vagy tudom is én."
De hulye vagy. Miert ekkelen a szuloknek gondoskodni errol???? Egyaltalan miert ekllene eltartaniuk egy huszonevest ingyen???? 15.000??? Semmire sem eleg.Oruljon, hogy csak ennyi. En 10 eve is 30ezret adtam, igy lattam jonak.
Nekem nem.
Most tanulok, és a szüleim tartanak el. Plusz a diákhitel.
De ezelőtt otthon voltam egy évig, akkor sem kellett. Nem volt munkám, egyáltalán nem találtam, és ezért nem is várták el tőlem hogy pénzt adjak. Persze nem vásároltam össze minden felesleges dolgot, hanem tanultam addig otthon nyelvet.
Szerintem nem valami szép dolog, hogy pénzt kérnek tőled, ha tudják hogy nincs. Oké hogy felnőtt vagy meg ilyen az élet stb, de a nincsből nem lehet adni. Ha lenne munkád, más lenne a helyzet.
Nem otthon lakom, de nem kellene fizetnem. Vagy hosszútávon talán, nem tudom.
Alapjáraton az, hogy ennyit beleadsz, normális. Ha jól értem, akkor ez a lakhatást, rezsit, kaját fedezi. És napi 500 Ft. Legyünk reálisak, 500 Ft-ból egy gyrost se lehet ma már venni.
Két dolog nem normális. Bár ha jól sejtem, a kettő egy és ugyanaz. Az egyik az, hogy cetlin kommunikáltok. Hacsak nem némák a szüleid, érthetetlen, miért nem beszéltek egymással szemtől szembe. Laktam albérletben egy idős néninél, még vele is úgy voltunk, hogy elsején odajött hozzám vagy én mentem oda hozzá, és adtam a lakbért. Ha csúsztam, vagy ő kérte előbb, akkor se cetlit írtunk, hanem megbeszéltük.
A másik probléma az, hogy a szüleid nem veszik figyelembe, hogy jelenleg nincs jövedelmed. Miért? Beszéltetek erről? Miért nem kéred meg őket, hogy amíg nincs munkád, mentesítsenek a rezsihozzájárulás alól, akár úgy is, hogy később részletekben odaadod? Az az érzésem, hogy itt komoly kommunikációs problémák vannak..
Nem. Én tanulok, munkám nincsen, a Diákhitelemből szoktam bevásárolni és ennyi.
Ez most még teljesen természetes, ha lesz munkám és különköltözöm, akkor nyilván fogok hazaadni valamennyit.
19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!