Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20-25 évesek, nektek is...

20-25 évesek, nektek is fizetnetek kell azért, hogy otthon lakhattok?

Figyelt kérdés

Én most vagyok 22 éves, és már kb. két éve "rezsihozzájárulást" kell fizetnem azért, mert itthon élhetek. Mivel elvégeztem egy szakmát, ezért csak akkoriban kezdtem el az egyetemet, de a pénz nem volt gond egészen addig, amíg volt egy minimálbéres állásom, mert akkor legalább ki tudtam sajtolni a pénzt.

Viszont már lassan fél éve nem találok munkát, feléltem a tartalékaimat, és mivel a munka miatt levelezőre jártam még diákmunkát se végezhetek. Most korrepetálgatok nyelvből, de abból nagyon minimális össze jön össze.

Kb. havi 15 ezer forintot kell fizetnem, ezenkívül mindent magamnak veszek a bérlettől kezdve a ruhákig, telefonszámla. Sajnos most jutottam el odáig, hogy diákhitelhez kell nyúlnom, hogy fizethessem a tandíjamat és az otthoni költségeket :/

2013. dec. 7. 14:54
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
77%

Az a helyzet, hogy apám képen is vágna, hogyha adnék haza pénzt, mivel véleménye szerint:

a) aki nem tudja eltartani a gyerekét, ne csináljon gyereket

b)A gyerek nem pénzforrás.

Ok, hogy otthon lakik, mellette jár egyetemre (igen, a levelező is egy megoldás), a kérdező fél éve próbálkozik, hogy munkát kapjon, de nem sikerül neki. 18 év feletti, ez = azzal, hogy húzzon el otthonról :D kiváncsi lennék, hogy az ilyen szülők, akik pénzt kérnek el a kölyöktől, vajon annak idején mennyit fizetett otthon?

2013. dec. 7. 15:29
 22/68 anonim ***** válasza:
67%
Nem kell fizetnem semmit.de ha tudok természetesen besegítek a rezsibe..20/F
2013. dec. 7. 15:34
 23/68 anonim ***** válasza:
27%
a gyerek nem pénzforrás,de ha szakma van a zsebedben akkor te már nem vagy gyerek,a felnőtté válást ne az testesítse meg,hogy eljársz bulizni,csajozni,szórakozni....ha ember vagy,akkor megkell tanulnod azt,hogy mindennek megvan a maga ára,és igenis nem szégyen ha a szülőket ennyivel segíti,hogy ha keres,valamennyit letesz az asztalra....mivel nekik köszönheti az éltetét,s azt,hogy nem baszták árvaházba,meg sorolhatnám a dolgot,nekem lesülne a pofámrol a bőr ha ingyen élősködnék...
2013. dec. 7. 15:38
 24/68 A kérdező kommentje:
Nem tudtam, hogy külön köszönettel tartozom azért, mert nem tettek árvaházba... eddig alapból azt hittem, nem ebből a célból születtem.
2013. dec. 7. 15:41
 25/68 anonim ***** válasza:
14%

Hogy jon ide az arvahaz???? Nem vagy mar gyerek. Huszoneves vagy, onallo eletet kellene elned. Vagy ezek szerint az a normalis, ha majd mondjuk 30 evesen megnosul/ferjhezmegy, otthon marad a tarsaval es a szulok nyakara vallal majd gyereke? Merthogy a kerdezot a szulok akartak, hogy megszulessen?

Enezest, de az egyetem nem kotelezo.

2013. dec. 7. 15:44
 26/68 A kérdező kommentje:

Ember, mit nem lehet érteni azon, hogy nem találok munkát???

Már az utolsó wc takarításra is beadtam a jelentkezést, a leadott önéletrajz kb. közelebb van az ezerhez, mint ötszázhoz, ez a korrepetálás már a végső mentsváram. Ez a keleti régió, rengeteg a munkanélküli ember, nem tehetek róla, ha egyszerűen semmit nem találok.

2013. dec. 7. 15:47
 27/68 anonim ***** válasza:
96%

"A diákhitel tök természetes"

Egyáltalán nem természete én az egész egyetemen jó ha 5 embert tudok aki felvette. Azért az sem ingyen pénz.

2013. dec. 7. 15:49
 28/68 anonim ***** válasza:
59%
miért vagy levelezőn? úgy tudom azok szoktak levezőn lenni akik közben dolgoznak, egyéb dolguk van. neked így csak hátrányos van belőle, mert még csak diákmunkát sem vállalhatsz, koliban nem lakhatsz...
 29/68 anonim ***** válasza:
19%
Nos, akkor berlet helyett bicikli vagy gyaloglas, telefon nem letszukseglet es uj ruhak nelkul is meg lehet lenni valahogy. Az egyetemen lehet evet halasztani es intenziven munkat keresni: barmit barmennyiert. Onkormanyzatnal megigenyelni az FHT-t.
 30/68 A kérdező kommentje:

Azért vagyok levelezőn, mert amikor még elkezdtem, volt egy minimálbéres munkám (a régi diákmunkás helyemre vettek fel kasszásnak, de azóta megszűnt), és nem lehet átmenni nappalira.

Az egyetemet azért nem akarom abbahagyni, mert akkor sosem fogok vele végezni, sosem lesz lehetőségem normális munkára :/

2013. dec. 7. 15:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!