20-25 évesek, nektek is fizetnetek kell azért, hogy otthon lakhattok?
Én most vagyok 22 éves, és már kb. két éve "rezsihozzájárulást" kell fizetnem azért, mert itthon élhetek. Mivel elvégeztem egy szakmát, ezért csak akkoriban kezdtem el az egyetemet, de a pénz nem volt gond egészen addig, amíg volt egy minimálbéres állásom, mert akkor legalább ki tudtam sajtolni a pénzt.
Viszont már lassan fél éve nem találok munkát, feléltem a tartalékaimat, és mivel a munka miatt levelezőre jártam még diákmunkát se végezhetek. Most korrepetálgatok nyelvből, de abból nagyon minimális össze jön össze.
Kb. havi 15 ezer forintot kell fizetnem, ezenkívül mindent magamnak veszek a bérlettől kezdve a ruhákig, telefonszámla. Sajnos most jutottam el odáig, hogy diákhitelhez kell nyúlnom, hogy fizethessem a tandíjamat és az otthoni költségeket :/
Igen, a kb. ezer önéletrajzot is csak kifogásként küldtem el. A kasszás, árufeltöltő és társai általában csak minimálbért keresnek, ez egy ideig tökéletes, de hosszú távon még családot alapítani sem lehet belőle.
Még én kérek elnézést, hogy nem akarok életem végéig 60 ezerért dolgozni.
"Igen, a kb. ezer önéletrajzot is csak kifogásként küldtem el. A kasszás, árufeltöltő és társai általában csak minimálbért keresnek, ez egy ideig tökéletes, de hosszú távon még családot alapítani sem lehet belőle.
Még én kérek elnézést, hogy nem akarok életem végéig 60 ezerért dolgozni."
Na ugye. Nem akarsz dolgozni. Ki mondta, hogy eleted vegeig ezt kell csinalni minimalberert? Jelenleg havi +15ere van szukseged. Eskuszom, szerintem a 60bol siman kijonne. Vagy nem??? Csaladot alapitani se most kell, a semmire.
"34-es, ki mondta, hogy szüljél gyereket, ha nincs hozzá megfelelő anyagi háttered? Nem tudlak sajnálni."
Ki mondta, hogy nem volt hozza megfelelo hatterem, amikor vallaltam? Illetve vallatuk, az apjaval. Valas, munkanelkuliseg, ismeros? Csak en megoldottam. Ugyhogy sajnalnod meg veletlenul se kell....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!