Baj van a lányommal?

Figyelt kérdés

18 éves, 12. osztályos a lányom. Készül az érettségire, de már van neki egy középszintű 100%-os éretteségije, és kettő 80% fölötti emelt szintű.

Itthon semmit sem pakol el, össze-vissza vannak a holmijai. Ha szólok neki, egy vállrándítással továbbmegy. Nem érdekli, hogy íróasztalán alig van helye. Igaz, a lakásban mindenhol rendetlenség van, de nem ezzel kellene visszavágnia. A barátja szokta mondani nekem, hogy a lányom az ő lakásában mindent mindig helyretesz, és nagyon gondos. Mindig együtt takarítanak a lányom kezdeményezésére. Akkor itthon miért nem ilyen?!

A kérdésem valódi oka az, hogy a lányom egy álomvilágot húz maga köré. Órákig tud festményeket nézegetni, olyankor nem is lehet hozzászólni. Saját szórakozásra ír történeteket. Néhányat sikerült elolvasnom, mindegyik a lelki gazdagságról szól egy silány fizikai életben, mint A kis gyufaárus lány c. Andersen mese. Sokszor van olyan, hogy nem is jön ki a szobájából estig, vagy ha igen, akkor sem beszél velünk. Ha bemegyek a szobájába, gyakran kiküld, arra hivatkozva, hogy egyedül szeretne lenni. Idézezeket gyűjt, és mindig olyan nyelven írja le őket, amilyen a szerzőjük anyanyelve volt. Ha rákérdezek, hogy melyik mit jelent, kapásból tudja. Pedig nem is beszél pl. görögül vagy skandináv nyelveken.

Bulizni nem jár, soha nem iszik alkoholt, kerüli a nagyobb társaságokat. Egyszerű ruhákban jár, mint egy szürke egér.

Normális így a lányom vagy vigyem el orvoshoz?

2013. dec. 1. 09:51
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
54%
próbáld meg elvinni, lássuk mit szol hozza:D
2013. dec. 1. 09:57
 2/28 anonim ***** válasza:
97%
Miert is varod el hogy otthon rendszereto legyen, ha az anyjatol 18 even at csak a rendetlenseget, trehanysagot latta? Szerintem inkabb veled van a baj, nem a lanyoddal...
2013. dec. 1. 10:02
 3/28 anonim ***** válasza:
96%

Nekem nem tűnik extrémnek. Kicsit inkább művészléleknek. A kupleráj meg a nem berszélés szerintem tipikus tinédzser dolog,majd kinövi ( a kupit nem biztos :) ).

Nálunk is van a családban egy 18 éves lány. semmi nem érdekli csak a bulizás, a smink, a divat, iszik is, se tanulni se dolgozni nem akar, még mindig 10-es.

Szerinted melyik jobb????

2013. dec. 1. 10:02
 4/28 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ezzel semmi probléma nincsen, tipikus művészlélek. Én nem furcsállanám, persze azért igyekeznék bevonni a házimunkába és közösen takarítani vele. ( Nem kitakarítani, csak takarítani vele ezt-azt. )
2013. dec. 1. 10:03
 5/28 anonim ***** válasza:
92%
Illetve, ha el akarod ráncigálni orvoshoz, akkor meginoghat a már szerintem amúgy is gyenge bizalma benned. Próbálj vele egy kicsit leülni, kérdezd meg honnan tudja, hogy melyik idézet mit jelent, és hogyan fordította le, honnan tudja. A történetekkel nem értem mi a probléma, én is írok, leginkább a saját szórakoztatásomra, szüleim is tudják, olvastak mindent, és ők sem akarnak pszichológushoz vinni. Sőt, a történeteim is általában arról szólnak, mint a lányodé... :)
2013. dec. 1. 10:06
 6/28 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem teljesen normális a lányod. Másrészt meg már felnőtt lassan, ha változni akar, akkor saját magának kell ezt megtennie. Másrészt, ha te renetlen vagy, hogy várod el, hogy ő más legyen, így nevelted fel. Örülj neki, hogy másnál nem ilyen.
2013. dec. 1. 10:06
 7/28 anonim ***** válasza:
19%
a kérdést te írtad ki, ugye leányzó? "Igaz, a lakásban mindenhol rendetlenség van," -anyuka ezt nem írta volna... Normális vagy 18 éves vagy.
2013. dec. 1. 10:14
 8/28 anonim ***** válasza:
78%
Ha azt látta tőled hogy nem kell rendet tartani ne is várj tőle mást. Takarítsatok együtt.
2013. dec. 1. 10:16
 9/28 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó: szerettem volna, ha reálisan látjátok a helyzetet. A párom nagyon rendetlen típus, és észre sem veszi, ha kuplerájt csinál. Én összrakodhatnék utána, de egy nap múlva ugyanez folytatódik. Amíg ketten éltünk a lányommal, addig nagyjából rend volt. De a jelenlegi szituáció leírásához fontos, hogy most nincs rend!!
2013. dec. 1. 10:20
 10/28 A kérdező kommentje:
Bocsánat, utolsó előttinek ment a válasz.
2013. dec. 1. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!