Baj van a lányommal?
18 éves, 12. osztályos a lányom. Készül az érettségire, de már van neki egy középszintű 100%-os éretteségije, és kettő 80% fölötti emelt szintű.
Itthon semmit sem pakol el, össze-vissza vannak a holmijai. Ha szólok neki, egy vállrándítással továbbmegy. Nem érdekli, hogy íróasztalán alig van helye. Igaz, a lakásban mindenhol rendetlenség van, de nem ezzel kellene visszavágnia. A barátja szokta mondani nekem, hogy a lányom az ő lakásában mindent mindig helyretesz, és nagyon gondos. Mindig együtt takarítanak a lányom kezdeményezésére. Akkor itthon miért nem ilyen?!
A kérdésem valódi oka az, hogy a lányom egy álomvilágot húz maga köré. Órákig tud festményeket nézegetni, olyankor nem is lehet hozzászólni. Saját szórakozásra ír történeteket. Néhányat sikerült elolvasnom, mindegyik a lelki gazdagságról szól egy silány fizikai életben, mint A kis gyufaárus lány c. Andersen mese. Sokszor van olyan, hogy nem is jön ki a szobájából estig, vagy ha igen, akkor sem beszél velünk. Ha bemegyek a szobájába, gyakran kiküld, arra hivatkozva, hogy egyedül szeretne lenni. Idézezeket gyűjt, és mindig olyan nyelven írja le őket, amilyen a szerzőjük anyanyelve volt. Ha rákérdezek, hogy melyik mit jelent, kapásból tudja. Pedig nem is beszél pl. görögül vagy skandináv nyelveken.
Bulizni nem jár, soha nem iszik alkoholt, kerüli a nagyobb társaságokat. Egyszerű ruhákban jár, mint egy szürke egér.
Normális így a lányom vagy vigyem el orvoshoz?
Nekem nem tűnik extrémnek. Kicsit inkább művészléleknek. A kupleráj meg a nem berszélés szerintem tipikus tinédzser dolog,majd kinövi ( a kupit nem biztos :) ).
Nálunk is van a családban egy 18 éves lány. semmi nem érdekli csak a bulizás, a smink, a divat, iszik is, se tanulni se dolgozni nem akar, még mindig 10-es.
Szerinted melyik jobb????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!