Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyünk? Hazudjuk azt a...

Mit tegyünk? Hazudjuk azt a kisfiamnak, hogy a párom az apja?

Figyelt kérdés

Mikor összejöttem a jelenlegi párommal (májusban) akkor már majdnem hét hónapos terhes voltam. Ő minden vizsgálatra elkísért, a kicsit is a nevére akarta venni, de nem mentem bele. Augusztusban megszületett a kicsi akit imád.

Csak azt nem tudjuk, hogy mit mondjunk a kicsinek? Mivel még kicsi ezért nem értené meg, hogy nem a párom az apukája.

Ha apának hívom a páromat előtte az baj? Vagy hívjam inkább a keresztnevén? Már kezd odafigyelni mindenre, ha valakit a nevén hívunk keresi a szemével, hogy hol van. A párommal hosszútávra tervezünk. Mit tegyek?

2013. nov. 29. 20:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
Kérdező (#57), na igen, az kell hozzá:) Ha szeretné, minden, csak nem bonyolult, anno a múltban - mint az előbb írtam - 2x is átestem rajta:) (valójában 3x, mert az egyiket elqrta a t. hivatal - az eljárás előtt elfelejtették elkérni a személyimet, és ráírni a számát, bürokrácia oh, - meg kellett ismételni)
2013. nov. 30. 09:02
 62/78 anonim ***** válasza:
10%
Jó nagy ribi vagy! Összehempergesz egy CSALÁDOS emberrel és még csodálkozol, hogy az nem akar tőled semmit!
2013. nov. 30. 09:02
 63/78 anonim ***** válasza:
77%
#62, hagyjuk már az "erkölcsi" lándzsarázást...
2013. nov. 30. 09:04
 64/78 anonim ***** válasza:
nem azért írtam !!! jeleket mert zavaró! :) hanem mert teljesen felesleges procedúra ebben az esetben! :) tisztában vagyok mit jelent az örökbe fogadás (leendő örökbe fogadó szülők vagyunk a férjemmel épp babára várunk:) ) A gyermek érdeke hogy családba jöjjön... ezért KELL(?) házasságot kötni... hozzáteszem nem kötelező! Csak abban az esetben egyedülállónak számítasz és egyedül állóként fogadod örökbe. Házasságból nehezebben lép ki az ember jobban meggondolja tényleg be kell adni-e azt a válókeresetet, mint egy sima kapcsolatnál. (persze lehet most vitatkozni hogy aki akar úgyis el fog válni... ez igaz is! ) de én is úgy gondolom hogy egy gyermeknek az a jó ha papír formailag is családba adják oda...(és most örökbe fogadásról beszélek nem saját gyermekről... bár ott is az lenne a normális:))) de nem ettől függ hogy jó szülők lesznek -e)
2013. nov. 30. 09:09
 65/78 A kérdező kommentje:
De én nem akarom, hogy a párom örökbe fogadja és, ha nem veszi a nevére azt is megértem. De a gyerek apjától akkor sem akarok semmit.
2013. nov. 30. 09:12
 66/78 anonim ***** válasza:
81%
nem is kell örökbe fogadnia...
2013. nov. 30. 09:13
 67/78 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező (#65) helyes, akkor ha a párod jogilag is vállalni akarja a gyereket, csináltassatok teljes hatályú apai elismerőt, amit leírtam az #54-ben ha jól rémlik.
2013. nov. 30. 09:17
 68/78 A kérdező kommentje:

De a fő kérdésem még mindig az, hogy hogyan hívjam a kicsi előtt a páromat.

Tegyük fel, hogy míg kicsi azt mondom neki, hogy "nézd, ott jön Pisti" aztán három évesen "már ne Pistinek hívd hanem apának". Azért ez elég furán jönne ki.

2013. nov. 30. 09:27
 69/78 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező (#68) itt két szitut keversz, azt, amikor a párodhoz szólsz, és azt, amikor a dedhez. A párodat szerintem hívd úgy, ahogy eddig, a gyereknek meg mond nyugodtan, hogy ott jön apa. Mert neked a párod, neki meg az apja.
2013. nov. 30. 09:55
 70/78 anonim ***** válasza:
88%
így van... a biológiai semmit nem akar tőle... ő viszont imádja és szeretne ennek a picinek az apja lenni... ne vedd el ezt tőle, hogy apának hívja a kicsi...
2013. nov. 30. 10:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!