Mit tegyünk? Hazudjuk azt a kisfiamnak, hogy a párom az apja?
Mikor összejöttem a jelenlegi párommal (májusban) akkor már majdnem hét hónapos terhes voltam. Ő minden vizsgálatra elkísért, a kicsit is a nevére akarta venni, de nem mentem bele. Augusztusban megszületett a kicsi akit imád.
Csak azt nem tudjuk, hogy mit mondjunk a kicsinek? Mivel még kicsi ezért nem értené meg, hogy nem a párom az apukája.
Ha apának hívom a páromat előtte az baj? Vagy hívjam inkább a keresztnevén? Már kezd odafigyelni mindenre, ha valakit a nevén hívunk keresi a szemével, hogy hol van. A párommal hosszútávra tervezünk. Mit tegyek?
Soah nem szabad a parodat apanak hivni ez nem tesz jot a kapcsolatnak hiszen neked o nem apad.
A frejedet parodat kizarolag a kereszteven szolisd meg ha az apja is a gyerekdnek.
A masik a gyereknek a sajat sziontjen el lehet magyarazni az az ember aki szereti es neveli az a kivansag apukaja es az aki eletet adta neki az a apja.
lehet eghyiket edesapanak a masikat apannak hivni.
Vagya apa es apu kulonboztessetek meg.
Meselj rola arrol hogy szeretted es ebbol lett o.
Aztan elment mert nem jottetek ki de szerencsere jott apa/apu aki teged is ot is nagyon szereti igy vagytok harman,
Fontos a gyerek tudja az elete szeretetbol lett.
Es most is szeretetbol nevelik.
20:42 nálunk anyám engem a gyerekem elött apunak nevez. saját anyját nagymamának. nekem egyszer azt mondta: Anyád!
nagyanyám a saját férjét gyerekemnek nevezi.
Most hogy ujraolvasom, nem semmi család vagyunk...
13.
Azért tettem fel a kérdést, hogy választ kapjak arra, hogy a gyereknek, hogy beszéljek a páromról. Pl: mindjárt jön apa vagy mindjárt jön Pisti?
A gyerek azt tanulja meg amit másoktól hall. Pl: ha engem otthon mindenki Katinak hív a kicsi előtt is akkor egyértelmű, hogy nem anya leszek neki hanem Kati. Èrted???
Aha és ezt miért nekem írod?
Én nem foglalkoztam ezzel a részével, én csak sajnálom a csávót.
És ha szétmentek és neked lesz ismét valakid (benne van) akkor azt is hívhatja utána apjának, hiszen az is szeretni fogja? A végén minden utcában lesz egy apja...
Szerintem apa csak 1 van, az én szótáram szerint az apa az aki a gyerek valódi apja. Attól még persze nevelheti gyerekeként a párod, nincs azzal baj, viszont el kéne mondani neki mi az igazság amikor már felfogja.
Nyugodtan hívja öt apának...
Egy barátnömnek 5 éves a lánya.Mikor a kislánnyal terhes lett lel´pett az apa....
Azóta van egy új házassága.Emily apának hívja Mariot.De azt is tudja,hogy nem ö a vérszerinti apja.Van neki az apjáról képe is.Söt a 3.nagymamával is szokott lenni.Az igazi apja sajna nem is keresi öt.De ebböl nem is tünik neki semmi sem fel.
Szóval hívja öt apának.De tudja maj,hogy ki az apja és hol van .Ezt kb.3 évesen már fel is fogja fogni.A lényeg tudja az igazat.
Szólítsa apának. Az lesz az apja aki felneveli.
Majd ha idősebb lesz elmondhatjátok neki, mi is a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!