Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyünk? Hazudjuk azt a...

Mit tegyünk? Hazudjuk azt a kisfiamnak, hogy a párom az apja?

Figyelt kérdés

Mikor összejöttem a jelenlegi párommal (májusban) akkor már majdnem hét hónapos terhes voltam. Ő minden vizsgálatra elkísért, a kicsit is a nevére akarta venni, de nem mentem bele. Augusztusban megszületett a kicsi akit imád.

Csak azt nem tudjuk, hogy mit mondjunk a kicsinek? Mivel még kicsi ezért nem értené meg, hogy nem a párom az apukája.

Ha apának hívom a páromat előtte az baj? Vagy hívjam inkább a keresztnevén? Már kezd odafigyelni mindenre, ha valakit a nevén hívunk keresi a szemével, hogy hol van. A párommal hosszútávra tervezünk. Mit tegyek?

2013. nov. 29. 20:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/78 anonim ***** válasza:
98%
Mi van a biológiai apjával? Hogyha nem foglalkozik vele, akkor megengedném a párodnak, hogy a nevére vegye. Semmiképp ne hazudjátok neki, de ha az igazi apja nem foglalkozik vele, akkor a párod mért ne lehetne az ő apja?... Azé a gyerek, aki neveli. :) Ha hazudtok, és egyszer megtudja, becsapva érzi magát, de ha apának hívja, és tudni fogja, hogy nem ő a biológiai, attól apjának tarthatja, apjaként szeretheti majd, és nem lesz okotok félni, hogy mikor derül ki az esetleges hazugság..
2013. nov. 29. 20:30
 2/78 anonim ***** válasza:
66%

húúúh nehéz kérdés.

egy biztos, semmiképpen sem szabad hazudni a gyereknek. Később sokkal nehezebb lesz elmondani, az igazságot, ha halogatjátok jogosan fog haragudni

tehát a nehéz kérdés, hogy hogyan...

én nem biztos, hogy apának szólítanám a párodat...

annak ellenére, hogy biológiailag nem az apja, a párod lehet az "apja" valószínűleg a gyerek így is fogja szólítani később

2013. nov. 29. 20:31
 3/78 anonim ***** válasza:
28%
Nyugodtan hívhatja apunak, de figyelj rá oda, hogy ha esetleg szakítotok, vagy szétváltok az nagy törést okozhat nála
2013. nov. 29. 20:32
 4/78 anonim ***** válasza:
42%
hívd apának és majd a gyerek is rászokik, hogy így hívja. Az "igazságra" majd ráér később ráeszmélni, nem az a lényeg hogy biológiai vagy sem, szeresse úgy ahogy a saját gyerkőcét és minden rendben lesz.
2013. nov. 29. 20:32
 5/78 anonim ***** válasza:
79%

el lehet magyarázni hog yugy lesz a gyerek hogy egy bácsi magja bekerül az anyába, s van mikor ez a bácsi neveli fel s ő lesz az apukája s van mikor másik bácsi neveli fel s ő lesz az apukája. az ő esetében pedig egy másik bácsi adta a magot, nem az apukája, aki utána elment.

igy nem hazudtál s mire felfogja ennek a komolyságát addigra elég érett rá.

2013. nov. 29. 20:35
 6/78 anonim ***** válasza:
97%
Én soha nem hazudnék neki. Alapvető, hogy az ember a gyerekével őszinte. Elmondanám ki az igazi apja és azt is, hogy hol van, és azt is, hogy ez az ember, aki velünk él, mindennél jobban szereti őt. Magától is apjának fogja tekinteni. De soha nem hazudnék. EZ alap.
2013. nov. 29. 20:36
 7/78 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jobb az, ha tudja, hogy nem a párod az igazi apukája, de ettől függetlenül szólíthatja apának. Ha a biológiai apa nincs a képben, akkor automatikusan párodat fogja apjának tekinteni. Mivel még elég kicsi elmondásod alapján, még nehéz lenne bármit is elmagyarázni.

Már azért is jobb, mert nem kell félni, hogy egy rosszakaró vagy egy túl pletykás ismerőstől tudja meg hamarabb a gyerek.

2013. nov. 29. 20:37
 8/78 anonim ***** válasza:
27%
biztos hogy a biologiai apát kell az igazi apának tekinteni? nem egy igazi apa van és egy biologiai apa?
2013. nov. 29. 20:39
 9/78 A kérdező kommentje:

58%-os válaszoló!

Miért lenne balek a párom? Ha te szeretnél bele egy olyan nőbe aki gyereket vár mástól akkor te is balek lennél?

Attól félek, ha a kicsi az apjának hiszi és az oviban rájön, hogy neki más a vezetékneve mint "apának" akkor mi lesz!?

2013. nov. 29. 20:40
 10/78 anonim ***** válasza:
77%
sajnos ma már a gyerekek fele így van...
2013. nov. 29. 20:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!