Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyünk? Hazudjuk azt a...

Mit tegyünk? Hazudjuk azt a kisfiamnak, hogy a párom az apja?

Figyelt kérdés

Mikor összejöttem a jelenlegi párommal (májusban) akkor már majdnem hét hónapos terhes voltam. Ő minden vizsgálatra elkísért, a kicsit is a nevére akarta venni, de nem mentem bele. Augusztusban megszületett a kicsi akit imád.

Csak azt nem tudjuk, hogy mit mondjunk a kicsinek? Mivel még kicsi ezért nem értené meg, hogy nem a párom az apukája.

Ha apának hívom a páromat előtte az baj? Vagy hívjam inkább a keresztnevén? Már kezd odafigyelni mindenre, ha valakit a nevén hívunk keresi a szemével, hogy hol van. A párommal hosszútávra tervezünk. Mit tegyek?

2013. nov. 29. 20:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
33%
arra még nem adtál választ hogy a biológiai apa tud-e a létezéséről egyáltalán... vagy foglalkozik-e a biológiai apa a gyerekkel... ezek fontos kérdések.. mert ha ő is foglalkozik vele, akkor ő az apa... és a párod Pisti, vagy majd ad egy becenevet neki a gyermek :) (az én lányom Papunak kezdte szólítani.. ne kérdezzétek hogy jött neki de ez lett...) ha viszont a biológiai a közelben sincs, akkor simán igen Ő az APA ! (akik ezt ennyire ellenzik... had kérdezzem már meg tőlük, hogy amikor valaki örökbe fogad.. akkor nem szólíthatja a gyerek anyának meg apának akik nevelik???? hisz vér szerint semmi közük hozzá.... gondolkodjatok el ezen!) de mindenesetre a helyes válasz annak a függvénye hogy mi van a biológiai apával..
2013. nov. 29. 21:12
 22/78 anonim ***** válasza:
79%
Hazugság még soha semmire nem volt jó megoldás.
2013. nov. 29. 21:14
 23/78 anonim ***** válasza:
67%
annyit tennék még hozzá, hogy persze amikor már elég érett, vagy szép fokozatosan ahogy nyílik az értelme természetesen elmondanám neki hogy biológiailag nem ő..
2013. nov. 29. 21:15
 24/78 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüeim akkor váltak el,amikor még nagyon pici voltam. Aki felnevelt őt apának hívtam, aki a biolgóia apukám volt ő keresztnév+ apu.. Pl Jani apu.. Így otthon volt anya és apa és néha jött meglátogatni Jani apu... Ha nem látogatott volna az édesapám, akkor sem hiszem, hogy összezavart volna a dolog.. 23/L
2013. nov. 29. 21:20
 25/78 anonim ***** válasza:
34%

25. Talán irígykedsz?????

Kérdező! Szerintem nyugodtan hívhatod apának a párodat a kicsi előtt. Vagy ahogy a párod szeretné.

2013. nov. 29. 21:25
 26/78 anonim ***** válasza:
62%
Az 5-ösön most hangosan felsírtam :D
2013. nov. 29. 21:33
 27/78 anonim ***** válasza:
74%

5-ös vagyok, kicsit pontatlanul fogalmaztam, de ügyes gyerek vagy, összerakod te.

ja mégvalami: ismertem olyant aki a saját anyját hülyegyereknek nevezte.

2013. nov. 29. 21:39
 28/78 anonim ***** válasza:
87%
Nem olvastam a kommenteket,nem tudom hogy írták e már,de nekem úgy mesélték el kiskoromban hogy örökbefogatdak,hogy:"Egyszer volt hol nem volt egy anyuka,akinek lett egy babája. Az anyuka azonban nem akarta ,így otthagyta. Kis idő múlva egy másik anyuka megtalálta és hazavitte,és boldogan élnek még ma is."És akkor ugye megkérdeztem hogy én is így lettem e,mondták hogy igen:) Szerintem ilyen mesékbe kéne foglalni a kicsinek is,mert jobb ha így nő fel,mintha később jön rá,és akkor az hatalmas sokk :/
2013. nov. 29. 21:59
 29/78 anonim ***** válasza:
100%

igen mert apránként kialakul benne egy hamis kép. igy azonban apránként egy igaz kép alakul ki magában amit folyamatosan pontositgat ahogy nyilik a tudata.

de ha hami sképet pontositgat folyamatosan késöbb egyszerre jön rá hogy rengeteg gondolata, érzése hazugság volt.

2013. nov. 29. 22:06
 30/78 anonim ***** válasza:
88%
Én 2 éves voltam, amikor a szüleim összejöttek. Mindig is apának szólítottam a nevelő apámat. Ez így volt természetes. Az igazi apám életem első 10 évében 1-2szer jelent meg évente. Ő volt a "Laci apu", mint a 21:20-as válaszolónál. Aztán az igazi apám egyszer csak nem keresett többé. 10 éve nem beszéltünk. Az utcán elmegy mellettem köszönés nélkül, pedig megismer. Mi tudtam, mi a helyzet,tudtam, hogy ő a biológiai apám. a De! Apámnak én a nevelőapámat tekintem. Ha apámról kérdeznek, őrá gondolok. Ő olvasott nekem mesét, vitt oviba, etetett, mindent megadott nekem mind anyagilag, mind érzelmileg. Van egy húgom, tőle. Soha de soha semi különbséget nem tett köztünk. Mindketten a lányai vagyunk. Ezért is, a mi családunkban még a mostohatestvér kifejezés sem merült fel soha. Az apámra pedig a mai napig számíthatok. Tudom, hogy lányaként szeret, és soha nem fordítana hátat nekem, pedig mára külön élek. 27N
2013. nov. 29. 22:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!