Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyünk? Hazudjuk azt a...

Mit tegyünk? Hazudjuk azt a kisfiamnak, hogy a párom az apja?

Figyelt kérdés

Mikor összejöttem a jelenlegi párommal (májusban) akkor már majdnem hét hónapos terhes voltam. Ő minden vizsgálatra elkísért, a kicsit is a nevére akarta venni, de nem mentem bele. Augusztusban megszületett a kicsi akit imád.

Csak azt nem tudjuk, hogy mit mondjunk a kicsinek? Mivel még kicsi ezért nem értené meg, hogy nem a párom az apukája.

Ha apának hívom a páromat előtte az baj? Vagy hívjam inkább a keresztnevén? Már kezd odafigyelni mindenre, ha valakit a nevén hívunk keresi a szemével, hogy hol van. A párommal hosszútávra tervezünk. Mit tegyek?

2013. nov. 29. 20:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 anonim ***** válasza:
76%
mondjuk ettől még fizetnie kell. ez nem választás vagy döntés kérdése.
2013. nov. 29. 23:50
 42/78 anonim ***** válasza:
25%
azért mert nincs a nevén a kicsi gyerektartást kötelessége fizetni! vagy ennyire jól álltok anyagilag, hogy e sem érdekel csak ne is jöjjön a gyereke közelébe? bár persze nem őgy néz ki mintha akarna... de kötelezettsége van akkor is ha nem kell neki a kicsi...
2013. nov. 29. 23:50
 43/78 anonim ***** válasza:
73%
jogod sincs lemondani a tartásdíjról. az más kérdés hogy gyakorlatban megteheted.
2013. nov. 29. 23:51
 44/78 anonim ***** válasza:
13%
Nagy szemét az gazi apja pereld be
2013. nov. 29. 23:53
 45/78 anonim ***** válasza:
73%
de ha nem is vagy rászorulva a pénzére.. gondolj arra hogy a gyerekedtől veszed e!!! kérj gyerektartást.. nyiss egy számlát.. utalja oda... a gyerek meg megkapja 18 éves korában :) vagy sose tudhatod mikor jön jól... taníttatására vagy elindítani az életben... szóval ne hagyd magad!
2013. nov. 29. 23:55
 46/78 anonim ***** válasza:
74%

Nem vette ismerte el a gyereket, a kérdező meg nem indít érte pert. Én is így tenném, ő vállalta egyedül így korrekt.

"kérdező egyszer sem mondta hogy hazudni akar neki... csak megkérdezte "

Már a fő kérdésben is ez szerepel, mégis miről beszélsz.

"Hazudjuk azt a kisfiamnak, hogy a párom az apja?"

2013. nov. 30. 00:57
 47/78 anonim ***** válasza:
60%

Nézd Kérdező, szerintem (mint egyébként örökbe fogadott gyerek szerint, akinek hazudtak anno)

- semmiképp se hazudj a a gyereknek, csakis az igazat, olyan szinten, ami az adott korának megfelelő.

- a párodat a gyerek előtt is szólítsd úgy, ahogy egyébként szoktad, keresztnév, becenév, akármi... semmi mesterkéltség nem kell

- a gyereknek meg hagyjátok, hogy úgy szólítsa a párodat, ahogy akarja, ha apának akkor apának, ha úgy mint te, akkor úgy, ha felváltva akkor felváltva akár.

Az uszítókkal meg ne törődj, nyilván tudod, hogy mit miért kérsz vagy nem kérsz a gyerek biológiai apjától.

2013. nov. 30. 01:19
 48/78 A kérdező kommentje:
Mivel a biologiai apa megmondta, hogy nem kell neki a gyerek, de én mégis vállaltam, ezért nem lenne korrekt, ha gyerektartást kérnék. Nem mondom, hogy nem jönne jól a pénz, de nem állíthatok be a bíróságra követelni a gyerektartást, ha három hónapig nem kértem. Ha jól tudom akár évekig is pereskedhetnénk, hogy elsmerje az apaságot. Tegyem ki ennek a gyereket?
2013. nov. 30. 07:25
 49/78 anonim ***** válasza:

Kérdező (#48) nem egészen... ez úgy megy, hogy ha nincs olyan, akit törvény szerint apának kell vélni (vagyis férj), és nincs olyan se, aki teljes hatályú apai elismeréssel a gyereket magáénak elismeri, akkor az anyakönyvi hivatal jelzi a gyámügynek az apaság rendezetlen voltát (előbb-utóbb), a gyámügy meg felszólít, hogy nevezd meg a vélt apát.

Megteheted, hogy megnevezed. és azt is, hogy nem. Utóbbi esetben próbálkoznak győzködni egy ideig, vagy nem, az adott gyámügyestől függ. Ha megnevezted, akkor hivatalból elindítja a gyámügy az apasági eljárást, a bíróságon meg relatív hamar lemegy, mert mindhármotokat DNS tesztre kötelezik, majd a következő tárgyaláson eredményt hirdetnek:) És akkor megítélik az elhelyezést, tartást, mindenfélét.

Mindamellett ha egyedül döntöttél a vállalásban, szerintem is az a korrektebb, ha nem nevezed meg az apát akárhogy is fűznek, és kész. (sokan meg azt fogják mondani, hogy de, a gyerek joga, hogy az apaság rendezve legyen...)

(a 3 hónapról annyit, hogy ügyvéd ismerősöm mesélte, hogy volt aki 16 év(!) után indított apaságit:)

Egyébként a párod is elismerheti teljes hatályúval a sajátjának, ott az államnak nincs semmiféle ellenőrzési joga, semmi köze hozzá, hogy egy férfi miért ismerte el a gyereket a sajátjának...

2013. nov. 30. 07:56
 50/78 anonim ***** válasza:
86%

1 beállíthatnál...

2 nem tarta évekig, csak egy egyszerű dns teszt aztán ennyi, mivel a gyereket nem akarná, így a gyermekelhelyezés sem lenne kérdéses

3

Nagyon gazad, van és rendkívül korrekt tőled, hogy mivel az apa döbtése ellenére úgy döntöttél vállallod a fiadat, őt nem kényszeríted,hogy "apja" legyen a gyereknek.

Viszont azért ott a másik oldal, hogy ha annyira nem akarta, akkor miért nem figyelt a védekezésre rendesen, innetől az ő felelőssége is kellene legyen.

Én a helyedben nem apuznám a párodat, a gyerek óvodás korában, mivel ő az egyedüli apakép úgyis így fogja szólítani.

Soha ne hazudjatok neki, mert a bizalomvesztés garantált, amikor kiderül... A kicsi gyerekek sokszor szólítják a keresztnevükön az apjukat mert azt hallják otthon( én sem apázom a férjemet, hanem a nevén szólítom, )

2013. nov. 30. 08:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!