Mit csináljak, hogy anya belemenjen az ottalvásba?
Szeretnék a barátomnál aludni.Már többször aludtunk együtt,de tegnap majdnem lebuktam és nem akarok többet kockáztatni...
Anya nem annyire kedveli a barátomat,mert szerinte nem hozzám való,meg metroszexuális,mert szeret a külsejével törődni.Szóval mindig mond rá nekem valami negatív dolgot,de nem érdekel.
40 éveim felé sem alszok egy nőnél...jobb az ágyamban egyedül aludni, az csak az enyém:)
majd megérted milyen jó a szabadság 10-20 év múlva:)
tini vagy még nagyon. a korral jár ez nagy szabadságvágy és a felnőttnek érzem magam stílus.
mondjuk nekem 16 évesen eszembe nem jutott volna ilyesmi.
azzal győzheted meg, ha hallgatsz rá. ha csak ellenkezel, hisztizel, azzal az ellenkezőjét éred el.
ha olyan ügyes vagy, h meg tudtátok oldani a dolgot eddig is, akkor ezután is megoldjátok.
mondjuk talán ha kompromisszumot kötnétek, akkor lehet h célt érnél. de munka nélkül nincs eredmény.
javaslat: mindig minden rád bízott feladatot maradéktalanul megcsinálsz (takarítás, jól tanulás, bevásárlás), és akkor a hónap utolsó hétvégéjén ott alhatsz a fiúdnál. ne akarj mindent egyszerre, szép lassan haladva is el lehet érni a célba.
Kérdező, itt egyáltalán nem arról van szó, hogy a "f***sz nappal is feláll", szerintem ezt itt mindannyian nagyon jól tudjuk. A szüleid sem hülyék, de úgy tűnik, hogy nem igazán értetted meg az itteni emberek magyarázatát: nem a szex miatt nem aludhattok együtt.
Hanem azért, mert minden kornak és minden kapcsolatnak megvan a maga folyamata, érettsége, a határai és ideje. Te egy 15 éves GYEREK vagy még (legyél kamasz), és a tinikapcsolatoknak - ahogy korábban is írták - , egyszerűen nem része az együtt alvás, az már a felnőttek kiváltsága. Akármióta vagytok együtt, akármilyen "komoly" a dolog, akárhogyan érvelsz - egyszerűen nincs még itt az ideje.
Egyrészt azért, mert mint említettem, te még - akárhogy is lázadozol - szinte gyerek vagy. Másrészt azért, mert nem kell mindent egyszerre kipróbálni, meg 18 éves korodra már kiélni magad, különben semmi újdonság nem marad a későbbi évekre. Harmadrészt, az együtt alvás egy olyan intim dolog, amit nem kellene minden fáról szakadt emberrel átélni, különben nem lesz "értéke". Márpedig mi felnőtt fejjel azért tudjuk, hogy egy 15 éves lány "kapcsolata" valószínűleg nem tart sokáig, nem is komoly, és úgy őszintén szólva valahol nagyon messze kullog az igazi, nagybetűs Szerelem érzésétől.
Szóval, hiába akarsz tanácsokat kapni, nem tudunk választ adni neked olyanra, amit mi magunk sem támogatnánk érett emberként. Ahogy a szüleid sem. Megértem, hogy akarod és nagyon jó lenne, mert én is voltam kamasz, de a szüleid dolga pontosan az, hogy határokat szabjanak neked és megpróbáljanak értelmes embert nevelni belőled, ez pedig csak akkor megy, ha megtanulod fokozatosan felfedezni a dolgokat. Sajnálom, én a 15-16 éves gyerekemnek biztosan nem engedném meg, hogy együtt aludjon a barátjával/nőjével, minimum 17 évesnek kellene lennie ehhez. Ha megtudnám, hogy átvert engem, annak pedig súlyos következményei lennének, hogy megtanulja, milyen az, amikor egy szülő nemet mond valamire - mert egy ideig lehet feszegetni a határokat, de nem lehet mindent átlépni.
Ha lebuksz, a szüleid valószínűleg meg sem fogják engedni, hogy találkozzatok, és felnőttként ezernyi módon meg tudja ezt akadályozni. Ne rontsd el még jobban a dolgokat, elégedj meg azzal, ami egy 15 éves lánynak való.
Nézd #26, nyilván az érintett kamaszok sem vakok, azért teszik fel a kérdést, mert látják-hallják-tapasztalják, hogy nem csak ilyen felfogású szülők léteznek, hanem olyanok is, akiknek ezekhez a dolgokhoz nyitottabb a hozzáállása.
Ezeket a kérdéseket voltaképp úgy is fel lehetne tenni, hogy "hogyan változtathatnék a szüleim gondolkodásán ebben meg abban"
# 28
A gyereket nem kérdezték meg arról hogy akar e élni és főleg akar e olyan életét élni ahol mások akarják megmondani neki hogy mit csináljon. Ezért a szülőnek kötelessége eltartani a gyerekét legalább 18 éves koráig. És a szülőnek semmilyen beleszólása sem lehet a gyerek életébe még így se. Mivel a gyereket olyan dologba rángatták bele amiről nem hozhatott döntést ezért az a minimum hogy úgy él ahogy akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!