Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a páromnak,...

Hogyan mondjam el a páromnak, hogy ne hozza el hozzánk a 1.5 éves lányát mert én nem kínlódok vele?

Figyelt kérdés

Az anyja szivesen ideadja mert legalább pihen egy kicsit. Èn viszont nem szeretem ha jön mivel még pelenkázni kell, nem beszél értelmesen, evés közben összekeni magát, disznolkodik.

Nem akarom a páromat megbántani de nem akarom, hogy elhozza a kislányt. Mit mondjak neki?

(Normális, nem kioktató válaszokat kérek!)

2013. okt. 31. 20:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
66%
Nem értitek, hogy az a baja, hogy neki kell pelenkáznia meg takarítani utána?
2013. okt. 31. 23:15
 52/72 anonim ***** válasza:
85%

51: De, értjük. Erre az a megoldás, hogy amikor a kislány jön, előtte ő magának beszervez barátnős programot és hagyja, hogy apucika és a babucika élvezzék egymás társaságát.

De azt nem tilthatja meg, hogy egy apa a saját otthonába odavigye a gyerekét.

2013. okt. 31. 23:52
 53/72 anonim ***** válasza:
83%
De ha meg is tiltja, az egy nemlétező probléma. Mégis mit tud csinálni? Elállja az utat? És? A pasi arrébb teszi, és ennyi. Itt sokkal nagyobb probléma, hogy az apa nem akarja ellátni a kislányát. Ezen kellene mindenkinek felháborodnia, nem azon, hogy a kérdezőnek nincs orgazmusa attól, hogy hányást takaríthat.
2013. nov. 1. 01:04
 54/72 anonim ***** válasza:
83%
utolsó vagyok:és ezt úgy írom neked kérdező,hogy 4évig éltem egy olyan férfival akinek 2éves volt a kislánya.....szerettem a párom a kicsi pedig hozzá tartozott....még egyszer mondom keress független ,gyermektelen férfit mert a gyermekkel szúrsz ki legjobban ha ilyen utálkozva és kelletlenül foglalkozol vele....ehhez pedig nincs jogod,mert ő nem tehet semmiről
2013. nov. 1. 05:44
 55/72 anonim ***** válasza:
88%

Volt aki megkérdezte

"Milyen anya lenne?" kérdező....

Itt a kulcsszó, a kérdező nem anya, ezért nem is akar anyaként viselkedni, nem is tud. Ha gyereket akart volna, akkor szült volna már

Nagyon sokan elfelejtik, hogy mielőtt készek lettek volna egy gyerekre milyen gondolataik voltak velük kapcsolatban... nem mindenkinek szépek az biztos.

Viszont az is igaz, hogy ha valaki apukával szűri össze a levet, akkor ahhoz gyerek is jár, egy csomag...ezt vagy elfogadja az ember, vagy nem (ebben az esetben tovább lehet még időben állni)

De ha a kislány náluk van, akkor azt hiszen nem a kérdezőnek kell gondoskodnia róla, hiszen éppen az együtt töltött idő miatt hozza el az apja(ebben a kötelességek is benne vannak)

Még véletlenül sem azt mondom, hogy a kérdező álljon félre,és nézze végig, hogy a párja felmos a gyerek után, meg szaladgál...munkamegosztás is létezik, viszont (igaz, hogy bicskanyitogató stílusban) a szövegből az jön le, hogy az apa ezt csinálja..

Arra is kíváncsi lennék, aki azt írja (mert volt ilyen),hogy a Kérdezőnek kutya kötelessége mindent a gyerekkel megcsinálni, mert ez is hozzátartozik ahhoz, hogy egy apa a párja, az hogy vélekedne a fordított helyzetről.

Kisgyermekes anyuka párjának is ugyanannyira ki kellene vennie a részét a gyerekgondozásból, mint itt szerintük a kérdezőnek? Szerintem normális mértékben igen, de a gyakori válaszadói szerint még 1 napra sem lehetne idézem "egy idegenre"(wtf?) rábízni a gyereket, inkább vigye az anyjához a nő..(ez itt egy létező kérdés volt)

Kettősmérce vagy mi???

KÉRDEZŐ

Ezt így sehogy ne mondd meg neki.

Egyrészt nincsen hozzá jogod, másrészt talán még a kapcsolatotok végét is jelentené.

Viszont sürgős megbeszélésre szorul az, hogy a gyerek gondozása nem a te feladatod, a gyereket nem csak "élvezni"kell, hanem igen, a kötelességeket is vállalni.

Mert tulajdonképpen ez együtt egyensúlyban adja meg a gyereknevelés szépségét. Neked ebből most a kulimunka van hangsúlyban, érthető, hogy nem érzed jól magad a helyzetben.

Ha együtt akarsz maradni a pároddal, és boldogok is szeretnetek lenni, akkor az adott helyzetből a legjobbat kell kihozni.

Helyretenni a munkamegosztást a gyerek körül, a hozzáállásodon nagyon is sokat kell változtatnod.

Döntsd el, hogy el tudod-e fogadni azt a gyereket, vagy sem!

Igen, normális, hgy egy ennyi idős gyerek így eszik, és maszatol, de hidd el 2 év múlva vissza fogod sírni ezt az állapotot, (ha még mindig együtt lesztek)

Nem megoldás, az, hogy a kislány nem jön többet.

Sok konfliktust szül, az sem, ha teljesen elzárkózol a gondozásától. Meg kell talalni az arany középutat, amihez sok kompromisszumra van szükség.

Én egy valamin a helyzetet látva nagyon elgondolkodnék.

Ha utóbb nektek is lesz gyereketek akkor is mindent így rádhagyna a párod?

Az ok, hogy egyelőre még látszólag nagyon nem vagy készen rá, de később.

ZÁRÓJELBEN

Nagyon szerencsés a párod, hogy a gyereke anyja ennyi idősen is engedi a lányát elvinni, és szorgalmazza is. Nagyon sokan" ölni"

tudnának ezért, hiszen sok anya 3 éves korig sehova, addig is felügyelettel engedi a láthatást..

2013. nov. 1. 07:34
 56/72 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező te hány éves vagy? ( Mennyi az IQ-d?)Hol éltek? A te lakásodban?
2013. nov. 1. 08:32
 57/72 anonim ***** válasza:
80%
Egy átlagos 1,5 az ILYEN. nem disznó. Te is ilyen voltál kiskorodban. Nem úgy bújtál ki a lyukból, hogy Kazinczy-szépkiejtési versenyt nyertél rózsaillatúan. meg egyáltalán egy ilyen idős gyerekről hogy lehet így beszélni?
2013. nov. 1. 18:20
 58/72 anonim ***** válasza:
64%

A saját hozzáállásodon kellene változtatni. Ha választás elé állítod a párod, a gyereket fogja választani (remélem). Viszont amiket írsz az nem nagyon lehet igaz, az én unokahúgom márciusban lesz 2, de szobatiszta (sokszor meg kell kérdezni hogy kell pisilni?? mert magától nem mondja, de bólogat és akkor ráteszem a bilire. Imádja lehúzni a wc-t és tudja hogy csak akkor lehet ha öntünk bele valamit a biliből.) Szóval valamit rosszul csináltok. A haját miért keni össze evés közben? Összefogod haját, ráteszel egy előkét és kanalazod bele a cuccost. Ne legyél életképtelen.

l21

2013. nov. 2. 10:24
 59/72 A kérdező kommentje:
Ő már magától "eszik". Azért van rajta pelenka mert nem akarnak vele kinlódni.
2013. nov. 2. 10:51
 60/72 anonim ***** válasza:
77%

egyszeru ha a gyerek jon neked surgos programod akad.

Az apja majd ellatja.

Az en ferjemnek is van 2 gyereke az elozo kapcsolatabol en sem szeretem ha ram vannak sozva egesz nap az apjuk meg lelep dolgozik baratozik aztan este 2 orat veluk van

Elvegre semmi kozom ezekhez a gyerekekhez nem rokonaim es nem az en feladatom nevelni oket.

Ha jonnek akkor en szepen elmegyek programot csinalok igy az apjukkal vannak hiszen nem azert van lathatas hogy velem legyenek.

Ajanlom te is csinalj surgos programot es hagyd az apat a gyerekkel.

Szerintem a parod exje jokat rohog rajtad ingyen babysitternek hasznal.

2013. nov. 2. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!