Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Köteles vagyok az apaságiba...

Köteles vagyok az apaságiba belemenni ha más nevén van a gyerek? Aki nevét viseli annak az engedélye is kell hozzá? Teljeskörű infót kérek.

Figyelt kérdés
a volt párommal külön mentünk,lett egy másik kapcsolatom,de kiderült hogy babát várok.a jelenlegi párom követeli az apasági tesztet,és ha be bizonyosodik hogy övé a gyerek,a családjával fenyeget hogy elperelik.de a baba a volt párom nevét viseli.mit tehetek ezügyben?nem szeretnék az apaságiba belemenni,a nevéről sem szeretném levenni a kicsit.mit tehetek?
2013. aug. 7. 23:27
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem fogalmazd át a kérdést, mert saját magad is problémába került:DD

Rendezett jogállásban lévő gyereket nem tud elperelni és apaságira kényszeriteni senki, aki házasságon kívűl van.

Ugy hogy : mindenki bekaphatja:DD

2013. aug. 7. 23:31
 2/24 anonim ***** válasza:
Sem a Gyh., sem az Ügyészség nem bolygatja a gyerek jogállását.Nincs az a korrupt ember aki ezt el tudná az ilyen egyednek intézni, akár meddig is ér a keze.
2013. aug. 7. 23:34
 3/24 anonim ***** válasza:
75%

Kérdés, hogy a volt párod mit akar... mert ő ugye simán megtámadhatja az apaság vélelmét azzal, hogy mással is volt szexuális kapcsolatod, és akkor a bíróság fogja elrendelni az apaságit, és indifferensé válik, hogy te mibe akarsz belemenni, Kérdező.

Tudod, szerencsére azért nem úgy működik, hogy a nők tetszőlegesen jelölhetnek meg apát a gyerekeiknek...

2013. aug. 8. 00:02
 4/24 A kérdező kommentje:
a volt párom elfogadta a gyereket,sajátjaként szereti ha az övé ha nem.ezzel szembe szállhat bárki is?
2013. aug. 8. 00:18
 5/24 anonim ***** válasza:
7%

3 Világosodj még egy cseppet: Rendezett jogállában lévő gyerek jogi helyzetét senki nem bolygatja.

Betűzzem? hogy jobban értsd?:D

2013. aug. 8. 00:26
 6/24 anonim ***** válasza:
Házasságon kivűlről nem támadható a gyerek.Akár tetszik, akár nem ez van.
2013. aug. 8. 00:28
 7/24 anonim ***** válasza:

#5, javaslom, hogy inkább EZT betúzd:

[link]

Kérdező, ha a gyerek apjának tekintett személy nem vitatja a saját apaságát, akkor más kívülről nem teheti meg. Ő viszont megteheti gyakorlatilag bármikor, arra hivatkozva, hogy új tény jutott a tudomására.

2013. aug. 8. 00:32
 8/24 anonim ***** válasza:

nem értem a kérdésed!

Van egy gyereked, aki a volt párodtól van. És a mostani párod meg azt hiszi, hogy az övé?

2013. aug. 8. 06:49
 9/24 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha a gyerek apjának tekintett személy nem vitatja a saját apaságát, akkor más kívülről nem teheti meg

Itt a pont:D

2013. aug. 8. 07:06
 10/24 anonim ***** válasza:
Szerencsére nem támadható, ennyire erővel vagyok én, van a feleségem, születik egy gyerekünk, erre valaki idejön és azt mondja, az övé a gyerek és apaságit kér. Ha én, mint akinek a nevén van a gyermek, nem vitatom az apaságomat, a feleségem sem vitatja, 3-ik fél ezt nem kérdőjelezheti meg.
2013. aug. 8. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!