Köteles vagyok az apaságiba belemenni ha más nevén van a gyerek? Aki nevét viseli annak az engedélye is kell hozzá? Teljeskörű infót kérek.
"ha én, mint akinek a nevén van a gyermek, nem vitatom az apaságomat, a feleségem sem vitatja, 3-ik fél ezt nem kérdőjelezheti meg." - Majdnem... helyesen, ha én, mint akinek a nevén van a gyermek, nem vitatom az apaságomat, a feleségem sem vitatja, ÉS A GYEREK SEM VITATJA, 4-ik fél ezt nem kérdőjelezheti meg.
(a gyereknek is joga van természetesen megkérdőjelezni a saját származását, 18 éves kor alatt a gyámügy segítségével, afelett meg önállóan. Ez persze addig még nem játszik, amíg kisgyerek, de később már ezzel is kalkulálni kell. Ez is hozzá tartozik a teljes körű infóhoz:))
A kapcsolatok időnként tönkre szoktak menni, akár terhes a nő, akár nem. Olyan is van, hogy a nő hagyja el a férfit, akár terhesen is. De egy gyereket nem lehet megfosztani attól, hogy a vér szerinti apja elismerhesse, mert nem büntetheted azért, mert a szülei kapcsolata véget ért.
Te hogy éreznéd magad, ha csak úgy elvehetnék a gyereked és egy másik ember lenne jogilag a szülője helyetted?
16 Egy ilyen helyzetben szerintem lényegtelen az apa érdeke: egyes egyedül a gyerek érdeke az ami dominál.
Arról már ne is beszéljünk, hogy van ahol nem megengedett a dirigáció, és van olyan ember és család, aki ezt nem tűri.Pl. én sem.
Azt meg a kérdező helyében végképp nem, hogy egy idegen ember a pasi uj nője próbálja előadni magát egy olyan témában amihez semmi köze, és semmiféle beleszólási joga nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!