Szerintetek mennyire elfogadható, ha a szülők (. )?
Tehát ha a szülők a gyerekek előtt ölelgetik egymást (mint a tizenévesek), esetleg egy szájra puszi. Nem folyamatosan, csak egyszer-egyszer.
Az én szüleim olyanok, hogy ha apa ilyet akarna, anya már löki is el, ő még előttünk sem. Barátom szülei meg a fent leírtakat, és szerintem nagyon aranyosak úgy. :)
Szóval szerintetek is normális az ölelés+puszi?
Kedves!
Két példával hadd válaszoljak. Az egyik családban az anya ugyanúgy érzett, mint a példádban: nem akarta a gyerek előtt kifejezni férje iránti szeretetét, nehogy a gyerek "feleslegesnek" érezze magát. Az egyik gyereke a mai napig nem képes a párválasztásra, kínlódik az érzelmei kifejezésével.
A másik családban a legtermészetesebb a szülök ölelkezése, kedveskedése egymás felé (az intimitás határait megtartva). A gyerekeik a legtermészetesebb módon folytatják párjaik felé a szeretet gesztusokban való kifejezését.
Vállaljuk fel egymást a családban, mutassuk meg egymásnak a szeretetünket, ki hogyan képes erre. Szavakkal, öleléssel, vagy figyelmességekkel... nem vagyunk egyformák a kifejezésben. A gyermeknek látnia kell, mert így tanulja meg hogyan bánjon az érzéseivel. Látni kell a szeretet gyógyító, segítő erejét, a kibéküléseket (nemcsak az összeveszéseket), a vigasztalás módját, az összetartozás kifejeződéseit.
Arra azonban mindenkinek érzékenynek kell lenni, hogy a másikat ne hozza zavarba, ne botránkoztassa meg.
Illetve ne kelljen senkinek úgy éreznie, hogy el kell kullognia onnan, mert feleslegessé vált a másik kettő kapcsolatában.
Minden szívből jövő szeretet gesztus szép és értékes annak is, aki csak "külső" résztvevője.
Köszönöm mindenkinek a választ! Örülök, hogy mindenki így látja.
Utolsó válaszoló válaszához kapcsolódóan... belátom, igaz is.
Sajnos én sem tudom kifejezni az érzelmeimet, és kissé visszautasítóan fogadom, ha a barátom egy puszit adna, vagy megölelne. Akkor ez úgy néz ki, innen származik. Hát, majd próbálkozok.
Az anyám és nevelőapám is ölelkezősek, puszilgatósak.. Sőt a nevelőapám sokszor poénból csőcsőrézi is anyámat.. Jól elvannak, engem nem zavar mert jó sokat nevetgélnek, és néha úgy idétlenkednek mintha tizenévesek lennének.. Bevallom, néha irigylem anyámat hogy 42 évesen még így udvarolnak neki, teszik a szépet.. 12 éve házasok, de nem láttam hogy csökkent volna a rajongás köztük.. Olyan jó lenne ha nekem is lenne ilyen házasságom egyszer..
21/L
Elfogadható,de anyámék néha napján csinálták régen.Igazából nekem normális lenne abban az esetben,ha a szüleim fiatalabbak lennének(nem késői gyerek vagyok,hanem örökbefogadott).És ugye az ő korukban már ez a dolog szerintem nem épp őőő..nem tudom hogy fejezzem ki magam,de szóval nem csinálják már,mert ők is tudják,hogy nekem ez gyakorlatilag gusztustalan.
17/L
Az a helyzet, hogy az a nem normális, hogy ha egy házaspár egyik tagja ha így közeledik, akkor a másik ellöki... nem tudod, miért van ez a szüleid között??...
Persze, nagyon intim dolgokat nyilván mások előtt nem illik csinálni, na de egy átölelést ellökni egy szerelmes párnál?... Biztos nagyon rosszul esik apukádnak!:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!