Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon zárkózott vagyok a...

Nagyon zárkózott vagyok a szüleimmel és a húgommal is. Hogy nyílhatnék meg nekik? 20f

Figyelt kérdés
Nagyon zavar, hogy rejtegetnem kell mindent magamban, mert nem merek beszélni semmiről. Lehet, hogy a szociális fóbiám miatt is van ez, és pont ezt szeretném leginkább elmondani, mert segítségre lenne szükségem, vagy legalábbis egy kis biztatásra! :)

2013. aug. 2. 11:21
 1/9 anonim ***** válasza:
lehet az az oka, hogy mást várnak el tőled a szüleid, mint amit "nyújtani" tudsz?
2013. aug. 2. 11:26
 2/9 Kahleszi válasza:

Ez bizalom kérdése. Ha feltétel nélkül bízol bennük akkor SEMMI félnivalód nincs, sőt! :) Gondolj bele talán ők az eggyetlen olyan emberek akik mindig az igazat mondják neked, és biznak benned és csak a jót akarják.

Ha nekik nem vagy képes megnyílni 20 éves korodra, akkor bizony jó magányos ember leszel, és az senkinek sem túl jó.

2013. aug. 2. 12:10
 3/9 A kérdező kommentje:

Nyújtani semmit se tudok magamtól...

Gondolkodtam a bizalmon is sokat, de nem értem ezt a dolgot. Miért lehet, hogy nem bízok meg bennük?

Távolabbi embereknek könnyen megnyílok, pontosabban minél távolabb van, annál könnyebb. Pl van két netes barátom, akik szinté szocfóbosak, de az ország túloldalán laknak, nekik nagyon könnyen el tudtam mondani mindent magamról. Aztán próbáltam közelebbi emberekkel neten ismerkedni, az idővel úgy ahogy ment, de találkozó nem lett belőlük. Aztán a volt osztálytársaimmal voltam erre-arra, közülük már csak egynek nyíltam meg, de azóta(kb 1 hónapja) nem is írtam neki.

Itthon a húgomnak mondtam, hogy jöjjön el velem erre-arra, de nem is jön, nem tudok vele kettesben lenni, hogy legalább neki megnyíljak. Az lenne a legegyszerűbb.

2013. aug. 2. 12:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem is szociális fóbiám van, de a rokonaim körébe sose érzek szorongást. Neked biztos meg van rá az okod, hogy így érzel. Történt valami? Vagy túl nagyok az elvárások a szüleid felől? Lehet jót tenne, ha beszélnél egy pszichológussal. :)
2013. aug. 2. 12:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát ezaz... magamtól nem merek elmenni, itthon meg nem merem felhozni :/
2013. aug. 2. 13:01
 6/9 anonim ***** válasza:
12:53 vagyok. Először is döntsd el, hogy mi lenne a legjobb neked! (szerintem az ha felkeresnél egy pszichológust). Bár az is lehet, hogy magadtól is meg tudnál változni, ezt te tudod. A lényeg, hogy ne bizonytalankodj. :) Hajrá!
2013. aug. 2. 13:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Nekem minden jó lenne, csak ne úgy legyen, ahogy most van, ez a nagy semmiség! :S
2013. aug. 2. 14:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Ugyanez van nálam is, csak én 18/L vagyok.

Igazából annyi a külnöbség hogy engem nem zavar, őket annál inkább.

Említették a bizalmat, ez nagyban hozzátartozik, hogy mit mondasz el nekik és mit nem. A netes barátoknak azért mersz elmondani mindent vagy legalábbis sokkal többet, mert tudod, hogy nem lesz következménye. Családon belül viszont lehetnek nagyobb konfliktusok egy kicsi dologból is. És a barátaid pedig veled egykorúak nagyjából, ők jobban megértik a helyzeted.

2013. aug. 2. 19:24
 9/9 A kérdező kommentje:

köszi! így kicsit értem! :)

A húgomnak tudnám tényleg legkönnyebben...

Ha kettesben vagyok vele, akkor hogyan terelhetném a témát?

2013. aug. 2. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!