Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » S. O. S. Hogyan értessem meg...

S. O. S. Hogyan értessem meg a szüleimmel főleg apuval? Ez olyan nagy kérés?

Figyelt kérdés

Most fejeztem be a gimit és Győrbe akarok menni továbbtanulni OKJ-s képzésen Szociális asszisztensnek.

Koleszos lennék, de apu azzal jött, hogy mivel most indítanak képzést Székesfehérváron is akkor menjek el ide és így mindennap hazatudok járni. De éppen azt szeretném, hogy egy kicsit elszakadni itthonról megszeretnék állni a saját lábamon még a Győri kollégiumot is kifizetném, ha találok munkát.Ja és apa azzal is takarózott mivan akkor ha az öcsém egy év múlva befejezi az iskolát és olyan suliba akar menni amit majd fizetniük kell. Most hogy apu felhozta ezt a fehérvári tanulást anyu is teljesen ez mellett van amikor mondtam már neki, hogy egy elszeretnék menni, még neki nem is igazán tetszett de istenem már már 19 elmúltam. De meg sem akarnak hallgatni, hogy én egyáltalán még akarom ezt az egészet.

Csak rendes válaszokat szeretnék kapni.

2013. júl. 1. 19:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Mondd el ezt így, hogy szeretnél egy kicsit megállni a saját lábadon, szeretnéd kipróbálni, hogy milyen koleszosnak lenni, és szeretnél önellátó lenni.:) Ha anyudat könnyebb megpuhítani, akkor előbb vele beszélj.
2013. júl. 1. 19:59
 2/10 anonim ***** válasza:

Sakkmatt. Ha nem adnak pénzt, nem tudsz mit csinálni...

Vagy keress munkát, ami nehéz, vagy maradj Fehérváron.

Persze megpróbálhatsz beszélni velük, de abból amit írsz ők már eldöntötték.

2013. júl. 1. 19:59
 3/10 anonim ***** válasza:

És amíg lábra nem állsz, mégis ki tart el?

Keress munkát, dolgozd be magad, gyűjts össze némi kezdőtőkét, költözz el ÉS csak MINDEZEK UTÁN iratkozz be egy másik város OKJ-s képzésre!

Ezt jelenti az önálló lábra állás!

Ha azt akarod, hogy fizessék a kolit, az utazást és esetleg a tanfolyamot is, ha nem ingyenes... egészen addig, amíg ki nem tudod nekik fizetni... AZ NEM JÁRJA!

Ha erről lenne szó, teljesen ésszerű, hogy inkább a helyben induló tanfolyamot preferálják a szüleid.

2013. júl. 1. 20:02
 4/10 anonim ***** válasza:

fehérváron is ugyanazon a szakon lennél?

Tény, hogyha úgymond otthon lenne az iskola sokkal kevesebb költséggel jár.

Ha a szak ugyanúgy ott is megvan, és a szüleid mellé állnék. 19 évesen egy albérletet kell fenttartanom emellett az iskolát finanszíroznom. Édesapám egyedül nevelt, rokkant nyugdíjas, egy forintot sem tud adni. Munkát bárhogy keresek, nem találok, pedig ár szinte bármit elvállalok (prostitúciót meg iyleneket nem) Havi 30-ból kell fent tartanom magam, ennyi az árvaságim.

Tudom, hogy el szeretnél már szabadulni, de hidd el, a pénz nagy úr!

2013. júl. 1. 20:02
 5/10 A kérdező kommentje:

De épp az a gond most hogy anyu is nagyon azt akarja már, hogy Fehérvárra menjek amióta apu beleültette a bogarat a fülébe. És most fogalmam sincs, hogy kit lehetne előbb megpuhítani. Meg annyi lenne, hogy ha rögtön nem találnék munkát akkor egy pár hónapig fizetnék a koleszt maximum 3 hónap de azt vissza is kapnák.

Anyu is teljesen kiakadt amikor mondtam neki, hogy én mért erőltetem annyira Győrt.

De mit akarnak, hogy 60 éves koromig itthon lakjak?

2013. júl. 1. 20:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Kicsit off: én Győrben élek, de tanultam Fehérváron, és imádom! Nyáron is visszamegyek pár napra.

Elkezded intézni, mást nem tudsz, szüleidnek meg elmagyarázod, hogy önállósodni szeretnél.

2013. júl. 1. 20:07
 7/10 A kérdező kommentje:
Tudom hogy a pénz az nagy úr és éppen azért szeretnék itthonról elszakadni, hogy már rám ne legyen terhük. Volt igy is rengeteg a sok betegségemmel együtt.
2013. júl. 1. 20:08
 8/10 anonim ***** válasza:
71%
Az öcséd tehát fontosabb, mint te?
2013. júl. 1. 20:10
 9/10 anonim ***** válasza:
77%

19 évesen még nagyon messze vagy az öregkortól...

És azt kell mondjam, hogy álomvilágban élsz.

Írd már össze szépen, hogy mibe lennél nekik úgy, hogy otthon tanulsz,

és mibe úgy, hogy átmégy "luxusból" (=mert ha helyben is van ugyanolyan képzés, akkor az az) egy másik városba!

Egyáltalán hány éves a képzés?

Nekik a teljes időtartamra számolniuk kell a költségekkel, mert bárhogy is hiszed, véletlenül sem könnyű állást találni!

Főleg csak egy érettségivel... mikor még szakmával, diplomával, nyelvtudással is elhajtják az embert.

Ennyire jól álltok anyagilag, hogy kidobhattok ennyi pénzt az ablakon csak azért, hogy önállósodj?

(halkan mondom: más pénzéből külön lakni nagyon, nagyon, nagyon messze van az önállóságtól!)

2013. júl. 1. 20:11
 10/10 anonim ***** válasza:

sokkal jobban megéri anyagilag hogy otthon laksz, igazuk van a szülőknek. Hogy önállósodni akarsz hát istenem. 19 évesen ki nem?

De ez van.

2013. júl. 1. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!