Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akadt ki ennyire anya?

Miért akadt ki ennyire anya?

Figyelt kérdés

Elemntünk a közeli plázába. Én elmentem a mosdóba, és amikor mentem vissza anyához, láttam hogy a kisállatkereskedés előtt ki van téve egy nagy doboz, teli van pakolva kajával, játékkal, meg mellette van egy kis urna. És oda van kiírva, hogy lehet adakozni a helyi menhelynek. (Mi is onnan hoztuk ki a kutyánkat) Én beletettem az ebédre szánt pénzem, vagyis 2000 forintot. Gondoltam kibírom, hogy nem fogok a plázában enni, hisz engem otthon is vár a kaja, de a kutyákat a menhelyen nem.

Kérdezi anya, hogy mit csináltam eddig? Mondom,h mit. Erre úgy leszidott, hogy egy semmirekellő vagyok, hülye, idióta, ne csodálkozzam ha semmire nem fogom vinni az életben és egyéb ilyenek. Én ott sokkot kaptam. Mondtam, hogy mi ebbe a 2ezerbe nem halunk bele, de akkor is csak szidott. Miért? Miért tiltja ennyire hogy adakozzunk? Tudja, hogy bolodnulok az állatokért, de ha megtudja, hogy egy forintot is adok vmelyk menhelynek akkor kiakad. Pedig ennyit kibírunk bőven...

Most nem szól hozzám már 2 napja ezért...

2013. okt. 24. 17:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
39%

Te kerested meg azt a pénzt?

Akkor nem szólhatna bele.

2013. okt. 24. 18:37
 12/23 A kérdező kommentje:
Születésnapomra kaptam.
2013. okt. 24. 18:38
 13/23 anonim ***** válasza:
75%

Na, itt a probléma!

Lehet, hogy az a fő baja, hogy nem érzed a pénz értékét. Nem számít, hogy jól megy nektek és beleférne ennyi kiadás, de más az, ha a saját megkeresett pénzedből adakozol és más, ha csak a "kapott" pénzt szórod.

2013. okt. 24. 18:40
 14/23 A kérdező kommentje:
Való igaz, jobban megérte volna a plázában lévő kajára költeni a 2ezret? Mert a másik sorsa az lett volna, amit anya sem ellenez. Nem hiszem, hogy az pocséklás és pénzszórás, hogy egy menhelynek adok...
2013. okt. 24. 18:48
 15/23 A kérdező kommentje:
Meg mellékesen, hogyan költsem azt a pénzt, amit én keresek meg, ha nincs munkám? Nem enged, 3 éve mindig mondom, hogy menni akarok nyáron. Vagy suli mellett, de nem enged.
2013. okt. 24. 18:49
 16/23 anonim ***** válasza:
54%
Ezt útálom, amikor az ajándék (alamizsna) fölhasználásáról akarnak intézkedni! Ha adok valakinek valamit, az az övé!
2013. okt. 24. 18:50
 17/23 anonim ***** válasza:
Úgy kellemetlen, viszont most már nem kell az engedélye ahhoz, hogy dolgozz.
2013. okt. 24. 19:08
 18/23 A kérdező kommentje:
Tudom, de ha egyszerűen nem enged el, nem szökhetek el dolgozni, mert utána ezt hallgatnám 6 évig, hogy mekkora hülye vagyok ezért is. :)
2013. okt. 24. 19:10
 19/23 anonim ***** válasza:

Nem enged el? Talán bezár a szobádba és eldobja a kulcsot? :)

Írod, hogy 14 évesként kezel.

Elárulom, hogy addig úgy is fog, amíg nem szeded össze magad és nem állsz ki magadért!

Azért, hogy felnőttként bánjanak veled, ahhoz NEKED is tenned kell!

Ki kell harcolnod!

Ha ehhez nincs kedved meg félsz a következményektől, akkor azt is tűrnöd kell, hogy nincs beleszólásod semmibe. Nem csak abba nincs, hogy mire költöd a szülinapi pénzed.

2013. okt. 24. 19:14
 20/23 A kérdező kommentje:

Mióta az eszemet tudom én megmondtam anyának a véleményem, de vele nem lehet "vitázni". Nem lehet más a véleményed, nem mondhatod meg neki azt, hogy te mit gondolsz. Az van, amit ő hisz és tud és pont. Ha azt mondom, hogy márpedig én elmegyek dolgozni, akkor azt mondja, hogy többet haza se kell jönnöm. Azt meg nem tudom kivitelezni, még 2 évem van a gimiből.

Ha azt mondom neki, hogy anya bocsi már, de 18 vagyok.... Azzal jön, hogy amíg az ő házában vagyok, az van, amit ő mond. Ebben annyi a totális szívás, hogy anno nagyon nem én döntöttem el, hogy én itt akarok élni. Én egyszerűen ide születtem, mert ők így döntöttek. Soha nem mondta, hogy itt akarok élni, mindig is tudta, hogy amint lehet én innem megyek el. Magát a várost nem bírom. De amikor például a gimi utáni életemet mondom neki, amit terveztem kiröhög. És azt mondja, hogy én márpedig nem fogok elköltözni innen. Teljes ellentmondás van a személyiségében...

A sarkamra állok én, de amíg kényszerből itt kell élnem, addig az van, amit ő mond... Amit a fenség akar...

2013. okt. 24. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!