Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Normális ez...

Mit tegyek? Normális ez egyáltalán?

Figyelt kérdés
Nehéz lenne röviden összefoglalni a dolgokat, amik most a fejemben járnak, de megpróbálom. Mindig is olyan szülőkre, nagyszülőkre vágytam, akikhez hozzábújhatok, túllépnek a hibáimon és elfogadnak, támogatnak... Én vagyok az elsőszülött. Anyám régebben, apám még most is szokott verni. Nem egyszer hallom, ahogy ler*bancoznak, arról beszélnek, hogy már csak 3 év és eltűnök innen. Nagyon sok mindent elrontottam, nem vagyok tökéletes, de ki az? Az öcsémnek segítek a tanulásban, hogy kiegészíthessem egy kicsit a zsebpénzem (egy bankkártyára gyűjtöm a pénzt, hogyha 18 leszek és valóban kidobnának, akkor legyen valamim, ne haljak egyből éhen). Ma is egy nagy veszekedés volt, mert öcsém házijában segítettem, és kiderült, hogy a tanár leosztályozta. Valami kis apró marhaságon vesztünk össze, és elgondolkodtam, hogy ideje lenne megölnöm magam. Mostanában egyre többször jár ez a fejemben. Egyszerűen csak gyorsan itt hagyni mindent. Olyanokat kaptam, mint hogy önző vagyok, és hogy burkoltan 10 év érzelmi visszamaradásban vagyok a velem egykorúakhoz képest. Ezt én is tapasztaltam. Nem tudom tisztelni a szüleimet. Nem sírtam még soha a boldogságtól, meg ilyenek. Csak össze vagyok zavarodva. Nem tudom mit csinálok rosszul, de azt egyfolytában. Csak néhány véleményt meghallgatnék szívesen.

2013. okt. 23. 15:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem veled van nagy gond,hanem a szüleiddel.Hacsak nem valami olyat tettél ami tényleg egetrengető,borzalmas bűn...

VERNEK?!Nekem az ilyen kérdéseken mindig felakad a szemem...Minek a gyerek ha aztán veri mint a lovat?Hát nem lennék a helyedben.De ne légy öngyilkos.Az nem megoldás.Keress magadnak valami hobbit,szerezz barátokat,hátha elkerüli a figyelmedet;)

2013. okt. 23. 15:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Bocs,nem elkerüli,eltereli :DD bocsi az elírásért :/
2013. okt. 23. 15:47
 3/9 A kérdező kommentje:
Hobbim az van, szeretek olvasgatni meg sorozatokat nézni, de semmi komoly. Nincs tehetségem semmihez. Barátaim csak az iskolából vannak mert elég zárkózott lettem. Amúgy kimaradt, de 15/L vagyok.
2013. okt. 23. 15:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Akkor próbálj kevésbé zárkózott lenni.Menj néha sétálni a barátokkal,kirándulni stb...Próbáld magad jobb kedvre deríteni.:)Más ötletem nem nagyon van
2013. okt. 23. 15:52
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne add fel semmiképp! Azt csak beléd nevelték, h semmihez sem értesz, ált. az a szülő, aki veri a gyerekét, az azt is belé oltja, h nem jó semmire. De ez nem így van! Igen is, értékes ember vagy, ez már az írásmódodból, a nyelvhelyességből is látszik. Próbálj meg a saját lábadra állni minél előbb, diákmunkát vállalni, jól tanulni, h minél előbb leléphess tőlük, és a saját életedet éld. Ha egy kicsit nyitnál a többi ember felé, ők is csak azt erősítenék meg, h nem veled van a baj. Ha szükséged van valakire, aki bátorít, v csak vkivel beszélgetnél, írj nyugodtan privátba!
2013. okt. 24. 12:39
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, valamennyire sikerült magam összeszednem tegnap óta, eléggé mélyponton voltam. Ha bármi van, remélem írhatok neked továbbra is. Nagyon köszönöm az összes ötletet, gondolatot!
2013. okt. 24. 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs tehetségem semmihez."

Ebben nem hiszek!

Legfeljebb nem tudsz róla.

Viszont ez alapvetően a szüleid hibája, hiszen az ő feladatuk lett volna, hogy felkínáljanak neked számos lehetőséget (és az nem biztos, hogy pénz kérdése), hogy felismerd, mi az, amiben tehetséges is vagy, és az érdeklődésedet is kielégíti.

De sosincs késő!

Úgy tűnik, hogy a saját lábadra kell állnod.

Bízz magadban, keress, kutass, hogy mi az, amiben kiteljesedhetsz.

Tarts ki!

Sikerülni fog! :)

2013. okt. 26. 22:19
 8/9 anonim válasza:

Figyelj ! Tudom , hogy most kavarognak a dolgok a fejedbe !

Szerintem felesleges azon agyalni , hogy miért? Ilyen szinten ez márt mellékes és csak magadat őrlöd vele , ha ezen gondolkozol. Az ön gyilkosság nem megoldás semmire. Nem tudom mennyire vagy vallásos . Ne érts félre én sem vagyok egy vallás őrült. De ha csak meg próbálod akkor azzal már eladod a lelked az ördögnek. Ha meg sikerül az rosszab lessz milliószor a mostanitól mert nem mehetsz a mennyorszgba csak az örök kárhozatba. Ne csinálj bolondságot! Nem ez a ki út . Használd az eszed . Temetkezz a tanulásba barátokba bulikba stb.. Ne foglalkozz a rossz dolgokkal. Ha esetleg már vagy annyi idős akkor menny diák melóra és gyűjtögess. Ha látod , hogy támadóslagosan közelítenek feléd. Akkor menny át baráthoz szomszédhoz stb.. a baj elkerülésének céljából. Ne veszítsd el a fejed . MÉRLEGELJ, REALIZÁLJ :)

2013. okt. 27. 11:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Egyebkent nallam a vallasos dolog nem jatszik, mivel ateista vagyok.
2013. okt. 27. 19:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!