Ajaj, anya most akadt ki, mit csinálják, de gorsan lécci? Ilyenkor mit lehet tenni?
Mert következetlen vagy :)
De neki nem kell kiakadnia, mutasd meg neki a kövér ismerőseidet, mesélj neki a szívbetegségről, cukorbetegségről..
Mondd el hogy alkalmi sütievés <--> és heti rendszeres sütievés között az a különbség, hogy egyiktől beteg lehetsz, a másiktól eléggé valószínű hogy nem.
Ha meg rántott húst nem eszel, de krumplit eszel a tojáshoz akkor valóban teljesen következetlen vagy. A hús panírját le is szedheted, de az abban lévő zsemlemorzsa.. valljuk be, mi a krumplihoz képest..? Semmi..
Ha meg normális zsírban süttök, akkor a felvett zsiradék sem okoz problémát. A napraforgó olaj lehet hogy nem egészséges, de krumplit eszel a tojáshoz, így sem eszel egészségesen, szerintem ilyenkor told be a rántott húst.. és ahhoz is ehetnél zöldséget. Krumpli helyett a paszternákot, csicsókát próbáltátok már amúgy?
Én is csináltam ezt régen, amit te és nem értettem anyukámat. Azóta én is anyuka lettem és tudod milyen bosszantó, amikor vásárolsz, előkészülsz, sütsz, főzöl, azaz rááldozod a szabadidőd nagy részét és cserébe a gyereked húzza a száját és teljesen mást eszik?
Szerintem ez is lehet az oka, anyukád biztos jót akar neked és szeretné, ha egészséges lennél, itt inkább erről lehet szó.
Utolsó válaszolóval teljes mértékben egyetértek!
Csak kár, hogy a magyar emberek elképzelése az egészségről nem a legtermészetesebb.. ebben az orvosoknak, gyógyszerészeknek, dietetikusoknak nagy szerep jut, a cukorbeteg és elhízott, szívproblémákkal küszködő emberek nevében óriási köszönet nekik. Most külön kiemelném szívem szerint a Cukorbetegek Országos Szövetségét, mert az egy olyan félretájékoztató bagázs, hogy a helyükben a takaró alól nem kelnék ki..
Igaza van az utolsónak. A táplálkozás tudósok sok hülyeséget mondanak. Azt mondják, amit a szponzoruk elő ír nekik.
Egyél változatosan mindent, akkor táplálkozol egészségesen.
Hát az valóban bosszantó, hogy pont abból nem eszel, amit anyud készít neked, gondolkozz már egy, láss egy kicsit az ő szemével. Te csinálsz sütit a lányodnak, de nem eszik belőle, mert fogyózik, rokonoknál meg telezabálja magát. Hát mi bosszantó már!
Pont hús helyett eszel krumplit, erre meg nem tudok mit mondani:D
Én ha egész nap krumplit ennék akkor sem híznék (jelenleg).
Ebből még nem vonnék le hibás következtetéseket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!