Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi csináljak, ha az anyám...

Mi csináljak, ha az anyám utál? Hogy tundék jogilag független lenni tőle?

Figyelt kérdés

Tavaly kezdődött az egész,mikor új embereket ismertem meg és elkezdtem máshogy viselkedni.Megváltoztam,de azóta sokkal boldogabb és magabiztosabb vagyok.

Sokszor nem mentem be órákra,mert más dolgom volt és elintéztem,hogy tesire egyáltalán ne kelljen bejárnom.

Anya ezeken kiakadt,pedig az átlagom bőven 4.00 felett volt és nem értette meg,hogy miért nem akarok reggel 8-kor szenvedni földrajzon és hasonlók.De ha bent is voltam a suliba,akkor se nagyon csináltam semmit.

Utána közölte,hogy nyáron nem mehetek sehova.De júliusban elmentem a Voltra a tudta nélkül és amikor hazamentem,közölte,hogy a nyári szünet többi idejét az apámnál töltöm,mert nem bírja tovább,amit csinálok.Az apám pedig vidéken lakik és gyűlölöm,alig beszélek vele.

Próbált először jófej lenni,de 1 hét alatt kiborult tőlem,aztán csak olaj volt a tűzre,hogy a mostohalányának a "szerelmével" kavartam és bármit csináltam,kiakadtak rám.

2 hete vagyok itthon,de azóta anya csak veszekszik velem,ha csendben végig hallgatom és mosolyogva közlöm a végén,hogy "mindenben igazad van,anya",akkor az a baja,hogy gúnyt űzök belőle,ha meg ott hagyom és rácsapom az ajtót,"pimasz és szemtelen kölyök" vagyok.

Hogy tudnék jogilag teljesen független lenni tőle,ha még nem vagyok 18 éves?

2013. szept. 4. 16:09
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
4.0-s átlag?:D Én nekem is szokott lenni olyan, hogy legszívesebben nem mennék be a tanórákra, de ez nem így van! 16 éves ésszel már tudnom kell, ahogy neked is kéne, hogy nekünk annyi a dolgunk, hogy TANULJUNK. T A N U L J U N K, érted? És képzeld, szerintem nincs olyan gyerek a földön, aki nem kapott még egy pofont az anyjától! Egyébként tényleg, ha utál téged, még segítene is neked összepakolni.
2013. szept. 4. 20:20
 32/37 A kérdező kommentje:

A magánéletemet ne itt tárgyaljuk már ki légyszi.

Volt más dolgom és azt inkább csináltam,minthogy a suliban szenvedjek.

A mostohatesóm kapcsolatáról pedig nem én tehetek.Állította,hogy mennyire szerelmes,de a pasi mégse lehetett annyira oda érte,ha egy kis flörttől teljesen beindult.

Lehet ribizni,nem érdekel.

Nem fogok érettségin puskázni,mert nem kémiából és hasonló "kellemes" tantárgyakból szándékozok érettségizni.

Persze,a négyes feletti átlak tuti nem jó egy elég erősnek mondható suliba,de szerintem egy felsőfokú és egy középfokú nyelvvizsga számít egy "kicsit".

2013. szept. 4. 20:29
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Jaj majd kapsz még egy két pofont és helyrerakják a fejed!

Miss Van fontosabb dolgom, mint a suli :D MI? A tinianyaság?

2013. szept. 4. 20:30
 34/37 A kérdező kommentje:
Igen,100%,hogy aki nem ül a suliban egész nap és néha eljön,az rögtön tinianya.Igazad van,értem a gondolkodásodat!
2013. szept. 4. 20:34
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Akkor áruld már el mi fontosabb dolgod volt 16 éves létedre a tanulás helyett?? Nagyon érdekel :D Egy kész vicc vagy :D
2013. szept. 5. 17:49
 36/37 anonim válasza:
Hallgasd meg anyukád véleményét, ő tapasztalt felnőttként másként látja a dolgokat, mint te. Teljesen igaza volt, hogy nem engedett el sehova, mert nem érdemelted ki. Nem lázadozni kell, hanem egy kicsit elgondolkodni azon, hogy mit csinálsz. Minek lógsz az iskolából? Az ellógott órák lehet, hogy unalmasnak tűnnek, de olyan dolgokat hallasz/tanulsz, amitől csak több lehetsz. Nem kell dolgoznod, gyereket nevelned, vezetned a háztartást, csak annyi a dolgod, hogy TANULJ! Most kell tanulni, amikor nincs másra gondod!
2013. szept. 5. 19:17
 37/37 anonim ***** válasza:
Ilyenkor latom hogy a fiatalok ma sokkal rosszabb helyzetben vannak mint 40 evvel ezelott mi voltunk. Engem a nagymamam nevelt fel 14 eves koromig aztan anyammal laktam 1 evet. allandoan cirkuszoltunk fogtam magam es szepen leleptem. elmentem alberletbe, es15 evesen mar lehetett fiatalkorukent dolgozni, elado voltam 6 oraban egy haztartasi boltban. aztan 1 evvel kesobb a varosbol is elkoltoztem dolgoztam es eleget kerestem ahhoz hogy siman eltartsam magam. amikor ferjhez mentem egy lapon ertesitettem oket utolag. sose jartam vissza hozzajuk meg latogatoba sem. ezt ma egy fiatal nem tudja megcsinalni mert nem kap munkat olyat amibol el tudja magat tartani. sajnalom oket, regen ha az ember utalt otthon elni elkoltozott elment dolgozni es a szulei semmit nem tehettek ellene, ha volt munkahelye haza se vitethettek hiaba volt 18 ev alatti.
2016. máj. 25. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!