Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi csináljak, ha az anyám...

Mi csináljak, ha az anyám utál? Hogy tundék jogilag független lenni tőle?

Figyelt kérdés

Tavaly kezdődött az egész,mikor új embereket ismertem meg és elkezdtem máshogy viselkedni.Megváltoztam,de azóta sokkal boldogabb és magabiztosabb vagyok.

Sokszor nem mentem be órákra,mert más dolgom volt és elintéztem,hogy tesire egyáltalán ne kelljen bejárnom.

Anya ezeken kiakadt,pedig az átlagom bőven 4.00 felett volt és nem értette meg,hogy miért nem akarok reggel 8-kor szenvedni földrajzon és hasonlók.De ha bent is voltam a suliba,akkor se nagyon csináltam semmit.

Utána közölte,hogy nyáron nem mehetek sehova.De júliusban elmentem a Voltra a tudta nélkül és amikor hazamentem,közölte,hogy a nyári szünet többi idejét az apámnál töltöm,mert nem bírja tovább,amit csinálok.Az apám pedig vidéken lakik és gyűlölöm,alig beszélek vele.

Próbált először jófej lenni,de 1 hét alatt kiborult tőlem,aztán csak olaj volt a tűzre,hogy a mostohalányának a "szerelmével" kavartam és bármit csináltam,kiakadtak rám.

2 hete vagyok itthon,de azóta anya csak veszekszik velem,ha csendben végig hallgatom és mosolyogva közlöm a végén,hogy "mindenben igazad van,anya",akkor az a baja,hogy gúnyt űzök belőle,ha meg ott hagyom és rácsapom az ajtót,"pimasz és szemtelen kölyök" vagyok.

Hogy tudnék jogilag teljesen független lenni tőle,ha még nem vagyok 18 éves?

2013. szept. 4. 16:09
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Nem gond a pénz meg a lakhatás? Ezt kifejtenéd?

Amíg nem vagy 18, addig gyámhatósági engedéllyel költözhetsz el otthonról. Nem hiszem, hogy a "lógtam a suliból és ezért leszidott az anyám" elegendő indok lenne.

2013. szept. 4. 16:58
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

miért vagy hülye?? azért mert így gondolkodsz ahhogy.

egy kicsit sem furcsa hogy senki sem áll ki melletted?

ja,és én sem vagyok híve a verésnek,de:egy jól irányzott pofon most lehet,hogy segítene..

2013. szept. 4. 16:58
 23/37 anonim ***** válasza:
Betöltött 16. évtől kérheted a gyamhivatalban hogy elkoltoztess
2013. szept. 4. 17:02
 24/37 A kérdező kommentje:

Az,hogy méha nem mentem pár órára,nem jelenti azt,hogy hetekig oda se mentem.Minden hiányzásom igazolva volt.

Az bonyolult,hogy miért nincs gond a dolog anyagi részével.De ha nem lennék biztos benne,nem akarnék költözni.

2013. szept. 4. 17:05
 25/37 anonim ***** válasza:
Tkp férjhez mehetsz már és akk függetlenedhetsz anyádtol. (Engedély gyámügytöl és hasonlok kellenek, de gyakorlati lehetöség adott.)
2013. szept. 4. 17:10
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor nem mentem be órákra,mert más dolgom volt

- Mi más dolgod van 16 évesen? Cigizni meg dugni az iskola mögött?

De ha bent is voltam a suliba,akkor se nagyon csináltam semmit.

- Okos!

aztán csak olaj volt a tűzre,hogy a mostohalányának a "szerelmével" kavartam

- Kis ribizli!

2013. szept. 4. 17:48
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Sikerült annyit összekeresned, míg nem voltál órán, hogy futja albérletre?
2013. szept. 4. 17:49
 28/37 piriiiiii ***** válasza:
100%
És érettségin hogy fogsz puskázni?
2013. szept. 4. 18:16
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, 17 évesen mindenki azt hiszi, ő szarta a spanyolviaszt, de a hangnemedből látszik, hogy baromi éretlen vagy. A suli nem azért van, hogy szívassák a diákokat, hanem hogy felkészítsék őket az életre - aki megszokja, hogy amikor nincs kedve, akkor nem megy be, az a munkahelyén sem fogja megszokni teljes mértékben azt, hogy az uncsibb vagy nehezebb részeit is ugyanúgy kell végezni... ráadásul nem is biztos, hogy sikerül egy álommunkahelyre bekerülnöd. Elvégzel egy egyetemet (már ha sikerül az érettségi ilyen hozzáállással, mert ott jobb helyen nem lehet ám puskázni). És? Olyan mértékű a munkanélküliség, hogy van, aki diplomával takarít meg kávét főz a Starbucksban, mert mást nem sikerül találnia. És ha egy picit ellébecolsz, úgy rúgnak ki, hogy a lábad nem éri a földet. Anyukád nem ellened van, csak nem szeretné, ha elkallódnál.

Azt meg nem értem, mi lehet fontosabb a sulinál ennyi idősen, ami megindokolná a lógást. Hacsak nem droggal meg lopott parfümmel csencselsz a szemetes mögött, és abból van a pénz albérletre. Nem, a mozi, a haverok NEM fontosabb. Pont ezt kellene megtanulni ennyi idősen, hogy kell prioritási listát állítani, és van, amit nem annyira élvezel, de mégis előre kell tenned, mert különben elbuksz az életben.

2013. szept. 4. 19:39
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
A 4.00-es átlagra meg ne legyél büszke, az annyira azért nem jó.
2013. szept. 4. 19:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!