Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 37 évesen is gyermekként...

37 évesen is gyermekként kezel az anyám?

Figyelt kérdés

Mit tehetnék?

Van egy közös lakásun, 50-50% egyenlő tulajdonosok vagyunk. Van egy telkünk ugyanilyen tulajdoni aránnyal.

Anyám most kiadta a 3 szobás lakás két szobáját és először azt mondta, hogy a kapott pénz egy részét félreteszi nekem, ha "bajba" lennék, legyen mihez nyúlni. Majd 2 óra múlva újra hív, hogy nekem a bérbeadott szobákhoz nincs közöm, a pénzhez sem.

Én már közel 5 éve nem lakom ott, családot alapítottunk, bérlünk lakást.

Többek között a mérgező szülő viselkedése miatt jöttünk el anno.

Tényleg nincs jogom sem értékesíteni a lakást és megkapni a jussomat, illetve, kiadja bérbe az én részemet és joga van ahhoz, hogy ne fizessen nekem abból?

Hogy van ez?

2013. aug. 27. 20:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Nincs joga fele téged illet sőt ha csak ő lakna ott akkor tőle is kérhetnél bérleti díjat mert hasznalja a részem
2013. aug. 27. 20:32
 2/5 A kérdező kommentje:
és mit tehetek? hova mehetek? mit csináljak?
2013. aug. 27. 20:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Ügyvédhez. Jó kis aduász a kezedben, hogy ha ilyen ostoba, akkor feketén adta ki a szobákat, ha nem hajlandó jogilag korrekten mindent intézni veled, akkor feljelentheted.

Más a helyzet, ha a fele rész úgy került hozzád, hogy apád elhunyt, hiszen így az általad öröklött részre anyukád haszonélvezetet kapott, ami - ahogy a nevében benne is van - feljogosítja arra, hogy a lakás hasznait egyedül élvezze. Ez jelenti az egyedüli lakhatási jogot és a kiadás jogát is.

2013. aug. 27. 21:03
 4/5 A kérdező kommentje:

igen, ezt hazudta eddig, hogy ő a haszonélvező. de nem, tulajdoni lapon fele-fele sima tulajok vagyunk.

apámtól elváltak, utána halt meg apukám pár hónapra rá-kinyomoztam, mert ezt is titkolta.

2013. aug. 27. 21:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Állítsd kész tények elé. Hogy tudod a valóságot, és ha nem változtat az elosztás módszerén, ügyvédhez fordulsz.
2015. máj. 31. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!