Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Terhes vagyok 17 évesen, most...

Terhes vagyok 17 évesen, most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nagyon szerelmes vagyok egy fiúba és hülye kis r*banc voltam, hagytam, hogy kihasználjon, lefeküdtem vele ittasan és most terhes vagyok. Tudom, szánalmas, meg akarom ölni magam, nem bírok tükörbe nézni, hányingerem van magamtól. Egyszerűen képtelen vagyok elmondani anyának, leszedné a fejem, pedig tudom, hogy el kell. Iszonyatosan kétségbe vagyok esve. Ti mit reagálnátok?
2013. aug. 22. 23:45
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
13%
De azért azzal számolj, hogy sok nő küzd olyan problémával, hogy abortusz után huszonévesen nem lehet gyermeke...., örökbefogadáson nem gondolkoztál?
2013. aug. 23. 11:05
 52/58 anonim ***** válasza:
83%

Abortusz nincs befolyással a későbbi terhességekre. Ha valakinek nem jön össze, az nem egy x évvel ezelőtti abortusz miatt van. Alig ismerek olyan nőt, akinek nem volt abortusza. Nagyon gyakori, hogy egy várt terhesség korai szakaszban elhal (missed ab), azt is műtéttel fejezik be. Nekem is volt kérdeztem az orvosomat akkor, nincs ilyen kockázata egyáltalán. Az, hogy x év múlva nem jön össze, az lehet a kor miatt, hisz idősebb a nő, lehetnek hormongondok és egy csomó minden, de ezek nem az abortusz következményei.

Egy barátnőm járt hasonló cipőben, neki nagyon rendes volt az anyukája, még ő vígasztalta, és elkísérte a műtétre is. Én is így tennék, ha ez történne a lányommal. Ez nem az az élethelyzet, amikor veszekszünk, segíteni és támogatni kell. Remélem anyukád is ilyen.

2013. aug. 23. 13:31
 53/58 anonim válasza:
25%
Az öngyilkosság nem módszer! Tarts ki! Nem minősítelek semminek, megtörtént, hát megtörtént. De ha gyereked lesz, annak oka van. Csak akkor vesd el, ha fizikailag nem vagy képes kihordani, ez gyakran megtörténhet akár húsz környékén is! A fiúnak mondd el először. Ha gyerekkel együtt már nem akar vállalni, nem szeret igazán. Menj el pszichológushoz, vagy ha hívő vagy, a lelkészhez, mert az ilyen kríziseken egyedül nem tudsz úrrá lenni! A fórumos segítők is csak az első lépést mondhatják meg, nem szakemberek. És az ez kell, hogy legyen. Keress egy bizalmi személyt, akit az anyád is kedvel, vele együtt mondd el az ügyet, de tényleg csak miután kipihented magad, mert ha közben karikás, kisírt szemeid is vannak, az anyád dupla mérges lesz rád. Benne kell, hogy legyen annyi anyai szeretet, hogy melletted álljon így is. Erre valók az anyák. Még egyszer tarts ki. Nem tudom, hol laksz, de én innen távolról is biztatni tudlak csak!
2013. aug. 23. 14:51
 54/58 anonim ***** válasza:
50%
Szia! Mi történt? Elmondtad? Hogyan reagáltak rá?
2013. aug. 23. 15:01
 55/58 A kérdező kommentje:
Elmondtam, anya kiakadt, de már kicsit nyugodtabb és segíteni fog.
2013. aug. 23. 15:35
 56/58 anonim ***** válasza:
42%
Na látod Kérdező, megmondtam már éjjel 1-kor, hogy túl fogod élni:))
2013. aug. 23. 15:39
 57/58 anonim ***** válasza:
20%
Hát igen, a kérdező túléli. (Nem, mintha ez kérdéses lett volna.) Egyvalaki viszont nem... Ez akkor most happy end?
2013. aug. 23. 17:24
 58/58 anonim ***** válasza:
52%

Nem akarlak leordítani, mert amikor veled egyidős voltam, lefeküdtem egy 29 éves sráccal, ő is csak kihasznált (ebben együtt tudok érezni veled). De ennyi idősen nekem eszembe sem jutott volna (sőt, most sem), hogy részeg legyek (sőt, az sem, hogy igyak, de ez mellékes).

Nem mondom, hogy ne aggódj. Viszont édesanyád helyzethez képest jól reagálta le a dolgokat, nem?! :)

19l

2013. aug. 23. 19:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!