Hogyan rakjam ki a lakásból naplopó, dolgozni nem akaró,26 éves fiamat?
Soha nem gondoltam, hogy idáig fajulnak a dolgok, amikor mindenünk a gyerekünk volt, és minden tőlünk telhetőt megadtunk neki.
Jelenleg tartózkodási helyként van bejelentve nálunk, az önkormányzatnál most azt mondták, hogy az 5 évig érvényes, vagyis addig, nem tudok semmit tenni, csak, amikor majd lejár. Persze ő nem akar elmenni, hiszen itthon fizetni a számlákba nem tud, mivel nem megy munkát vállalni, bár állítólag keres, de neki semmi sem jó, (hiszen 4 órás, közeli munkát szeretne, ahol akkor eszik, amikor akar.) Máshol meg nyilván fizetni kellene neki mindenért. Én már nem tudom tovább nézni azt, hogy egész nap itthon számítógépezik, filmeket néz, esténként füvezik (nem a lakásban, hanem lent a kertben.) Vagy a barátnőjével töltenek itt hetente már 5 napot, amikor dettó semmit nem csinálnak.
Vagyis praktikus ötleteket várok, miként tehetném végre ki innen, hogy ne bolonduljak meg, illetve, hogy végre valami őt is észhez térítse... Néha már olyan agresszív lesz, hogy félek tőle...
38!
Mért is hülyeség az írásom?? Csak ennyit tudsz, hogy hülye vagy pfúj, de megindoklásra már nem futja? Elég alpári vagy...
Hidd el, sokkal jobban átlátom a helyzetet, semmint azt te gondolnád...
Sziasztok!
Nem állt szándékomban vitát, ellenségeskedést elindítani, nyilván különböző megoldási javaslatok vannak, nyilván másképpen látjuk a helyzetet, de az biztos, hogy nem az eddigieken kell rágódni, hanem konstruktív javaslatokat keresni, ezeket szívesen elolvastam, és szerintem nincs szükség személyeskedésre sem. Ha valaki volt vagy van hasonló szituban, leírhatná a megoldási javaslatát, amit vagy meg tudok fogadni vagy nem, mindenestre meköszönöm, hátha... Mellesleg próbálkoztunk már sokfélével: drogelvonós ötlettel, de egy felnőttet nem lehet oda bekényszeríteni, ha ő nem véli magát betegnek. Még Zacher dr-t is megkerestük, de kizárólag a delikvens megkeresése esetén tud segíteni. Pszichiáternél is voltunk, akit a fiunk lazán "lehülyézett", mert másképpen látja a helyzetet, mint ő.
Nincs reális elképzelése a jövőjéről, sem arról, mit fog csinálni, de addig mit lehet tennünk, amíg ezt végre kideríti. Addig itthon tűrjük, hogy nem csinál semmit egész nap, és éli az állandóan szabadságon van stílusú életét, miközben a szülők agyonhajtják magukat? Munkakeresésben is maximálisan próbáltam neki segíteni, de semmiben nem aktivizálta magát. Éljek tovább állandó rettegésben, hogy mikor lop meg megint. Támogassam a számomra elviselhetetlen életmódját azzal, hogy itt lakik - ingyen, mindent használ, így szinte mi fizetjük neki a füvet. Ezekből van elegem.
Valaki itt azt írta, tudja, milyen ez a szitu. Hát, mi akkor a megoldás? Nekünk ez fura és érthetetlen. Ne kényszerítsük be munkahelyre? Nem is lehet, mert meg sem mozdul. Könyörgöm, akkor mi lesz belőle, ha nem kíván semmit tenni a saját életéért?
Meddig nézzem, hogy így él, bármi is az oka rá?
"Ha valaki volt vagy van hasonló szituban, leírhatná a megoldási javaslatát"
Láttam hasonlót. Ott sajnos a "kedves" delikvens halála lett a megoldás. Igaz, kétszer ennyi idősen. Gyanítom, nem ilyen megoldást szeretnél hallani.
Igazad van, nem ilyesmit szerettem volna hallani, de ettől még ott az volt a valóság, sajnos! A kérdés bennem az, hogy meg lehet-e menteni valakit önmagától, illetve a saját hülyeségeitől? Az a pszichiáter, akihez elcipeltem a fiamat, azt mondta erre, hogy ez teljesen kizárt, már ő dönt az életéről, nem tudunk elé állni, ha lefelé száguld a szakadékba. Ha elé állunk, mi is elveszünk. Kérdés, hogy tudnék így továbbélni?
Mikkel próbálkoztak a "delikvensnek" segíteni akaró családtagok?
Sziasztok!
Kb. egy hétre kórházba megyek reggel. Visszatérek utána, és köszönöm az eddigi és az ezt követő véleményeiteket, tanácsaitokat.
Nem kell rá mosni.
El kell venni mindent kényelmet a szobájából.
Csak annyit főz, amennyit megesztek.
Ne adj neki pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!