Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan rakjam ki a lakásból...

KatalinHorvath kérdése:

Hogyan rakjam ki a lakásból naplopó, dolgozni nem akaró,26 éves fiamat?

Figyelt kérdés

Soha nem gondoltam, hogy idáig fajulnak a dolgok, amikor mindenünk a gyerekünk volt, és minden tőlünk telhetőt megadtunk neki.

Jelenleg tartózkodási helyként van bejelentve nálunk, az önkormányzatnál most azt mondták, hogy az 5 évig érvényes, vagyis addig, nem tudok semmit tenni, csak, amikor majd lejár. Persze ő nem akar elmenni, hiszen itthon fizetni a számlákba nem tud, mivel nem megy munkát vállalni, bár állítólag keres, de neki semmi sem jó, (hiszen 4 órás, közeli munkát szeretne, ahol akkor eszik, amikor akar.) Máshol meg nyilván fizetni kellene neki mindenért. Én már nem tudom tovább nézni azt, hogy egész nap itthon számítógépezik, filmeket néz, esténként füvezik (nem a lakásban, hanem lent a kertben.) Vagy a barátnőjével töltenek itt hetente már 5 napot, amikor dettó semmit nem csinálnak.

Vagyis praktikus ötleteket várok, miként tehetném végre ki innen, hogy ne bolonduljak meg, illetve, hogy végre valami őt is észhez térítse... Néha már olyan agresszív lesz, hogy félek tőle...

2013. aug. 9. 15:48
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
90%
20-assal nem beszéltünk össze :D
2013. aug. 9. 16:55
 22/69 anonim ***** válasza:
90%
:D
2013. aug. 9. 16:57
 23/69 A kérdező kommentje:
Albérletbe már nem akar menni (akkor sem volt könnyű rávenni, de mivel akkor is meglopott minket, bekeményítettem), mivel arra rájött, hogy ott mindent neki kell magának fizetnie: pld mosószer, konyhai cuccok... Ami pénze marad ily módon, azt el tudja fűre költeni, ergo: mi támogatjuk a drogos életét, elvonóra nem megy, elvégre ő nem beteg, dolgozni nem kíván, csak tötyög az életben. Belátta, hogy itthon jön ki legjobban, nem érdekli, hogy ebbe én beleőrülök.
2013. aug. 9. 16:59
 24/69 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is jó megoldás, hogy NE FŐZZ rá, egyél máshol, talán ha neked nem nagyon fontos, köttesd ki a netet, ne moss rá, ne takaríts utána...vagy fenyegesd meg, ha nem dolgozik, hívod a rendőrséget amikor füvezik, ilyesmik.. ha máshogy nem megy, talán így elérsz valamit.
2013. aug. 9. 16:59
 25/69 anonim ***** válasza:
91%

Hol van ilyenkor az apja??

Egy-két pofon, éheztetés, pénzmegvonás és biztos helyrejönne az a gyerek.

2013. aug. 9. 17:18
 26/69 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az lesz a legjobb, ha kirakod a szűrét. Bár mamámnál nem lakik a fia, de rendszeresen jár hozzá enni/inni, pénzt kunyerálni, amit eliszik, és nem hogy hálás lenne, úgy beszél az anyukájával mint más a kutyával! Már nagyon sok éve megy ez így. És a mama is ott rontotta el, hogy nem mutatta meg neki időben hogy merre van a kijárat. Addig cselekedj, amíg nem nő a fejedre! Oké, a fiad, ez rendben is van, de már felnőtt, önálló életet kellene élnie, és téged segítenie!
2013. aug. 9. 17:19
 27/69 A kérdező kommentje:

25

Apuka szinte állandóan dolgozik, különben sem egy pofozkodós ember, inkább kenyérre lehet kenni. Sajnálgatja fiacskáját, hiszen a gyerek nem találja a helyét...

Pofonról ennyit. Éheztetés: már egy ideje nem főzök rá, magának főz, kizárólag minőségi ételeket (vagyis nem spórol a kaján). Pénzmegvonás: már egy ideje nem kap tőlünk pénzt, lopott korábban eleget itthonról, amikor még nem értettük a dolgokat. Vagyis csakis drasztikus lépés kellene, mert már nagyon eldurvultak a dolgok, és soha nem lesz változás, közben látom, hogy lefelé tart a fiunk (minden tekintetben, de leginkább erkölcsileg), aki egy okos, tehetséges srác volt.

2013. aug. 9. 18:03
 28/69 anonim ***** válasza:
Akkor egyszerűen cseréljetek zárat míg nincs otthon és ne adjatok neki kulcsot. Mit tud csinálni ellene? Elmegy a rendőrökhöz vagy az önkormányzatra ne nevettess.
2013. aug. 9. 18:21
 29/69 anonim ***** válasza:
75%

Én kitenném. Most őszintén, szerinted beperelne? Meg lehet neki mondani, hogy pereljen nyugodtan, az ő örökségéből fogjátok a büntetést kifizetni...

Amúgy meg én megmondanám neki, hogy elég volt, 24 órája van eltűnni, ha nem teszi akkor feljelented a rendőrségen drogbirtoklásért és drogfogyasztásért. Ha rendszeres fogyasztó akkor úgyis 30-40 napig kimutatható vizeletből a THC, semmit nem tud tenni.

Ha meg keménykedik, tedd is meg nyugodtan. Ez még indoknak is jó lenne. Ő - mivel valószínűleg alkalmi drogfogyasztónak vallaná magát - szinte semmilyen büntetést nem kapna, csak egy elvonót. Viszont arra ember fia nem kényszeríthet, hogy egy bűnözővel élj együtt. Ezen a vonal 101%, hogy ki lehet jelentetni.

2013. aug. 9. 19:31
 30/69 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Mennyire ragaszkodsz a mostani lakásotokhoz? Eltudnátok adni? Ha igen akkor meghirdetni eladni és ismeretlen helyre költözni.

2013. aug. 9. 21:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!