Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen velem anyám? Mit...

Miért ilyen velem anyám? Mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

20 / F vagyok.

És enyhén szólva már kezd elegem lenni.

Mindenki azt csinál amit szeretne. Nekem nem lehet, mert mindenhez engedély kell. Ha nem szólok neki, kiakad, ordibál.

Ha megmondom, hogy haverokkal szeretnék elmenni valahova, egyből olyanokat mondd, h "nekem ez gyanús" "kik ezek, mit dolgoznak a szüleik" stb.

Hiába próbálok a sarkamra állni, egyszerűen már félek tőle, hogy miket művelhet.

Felnőni nem enged, de ő szerinte engemet felnőttként kezel.

Ha megpróbálok hatni rá, akkor mindíg kihozza a számomra eléggé bunkó szöveget : "amíg az én kenyeremet eszed", "ez az én lakásom" stb.

Most ez jogos szerintetek?

Félreértés ne essék, itt nem a pénzről van szó, mert sosem kérek tőle, és sosem kértem tőle, nem is fogok. A viselkedéséről van szó. (48 éves)

Mással tud normálisan beszélni, ha más azt mondja neki, hogy "ne hisztizz", akkor abbahagyja. Velem csak kiabálni tud. Ha el akarok valamit érni, számítanom kell a fenyegetéseire.

Egy tipikus eset:

Mondja, menjek el fodrászhoz. Mondom majd én elmegyek ha szeretnék, mert az én hajam. Erre mint mindig : "NA EZT FEJEZD BE, mert felpofozlak, amíg itt laksz" stb.

Valaki tudja, hogy mi a megoldás? Egyszer kiabál, másodszor féltékenykedik, harmadszor meg fenyeget. Próbáltam már megbeszélni vele ezt, de nem lehet, mert egyből "akkor keress más anyát" stb, szövegek garmadája.

Miért ilyen? Miért csinálja ezt?

(szüleim már régen elváltak, van egy bátyám, de vele nem csinálja ezt, meg ő lesz*rja, ha anyám ordít)

2013. jún. 22. 10:03
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
Én azt mondom hogy szerintem anyud apuddal egyesít téged, és szerintem apuddal viselkedett így, vagy ha rád néz apud jut neki eszébe! Sokszor hallom hogy sok ember azonosít egy embert egy másikkal akivel hasonló módon beszélt vagy viselkedett, lehet ez áll mögötte, hogy apudat azonosítja a te személyeddel, sajnos ezzel nem tudsz mit tenni, vagy csak annyit hogy elmész egy pszichológushoz és megbeszéled ezt a dolgot, ők tudják az ilyenek miért vannak! Vagy próbálj meg anyuddal leülni és kérdezd meg tőle miért teszi ezt! ha nem tudjátok normálisan megbeszélni akkor sajnos nincs megoldás!
2013. jún. 25. 12:27
 22/23 anonim ***** válasza:

nem, szerintem nincs igaza az előzőnek (azelőtti vagyok), mivel az én szüleim nem váltak el, és én nő vagyok, és mégis pontosan ugyanez a helyzet. szóval ez nem függ össze.

én kicsit utánaolvastam, és valamilyen súlyos önbizalomhiánnyal vegyített paranoia áll a háttérben. ezt viszont csak szakember tudná gyógyítani (ha tudná), de a paranoia miatt úgysem fog elmenni a pszichiáterhez.

tehát a menekülésen kívül nincs megoldás.

2013. jún. 25. 12:39
 23/23 anonim válasza:
12:27-es vagyok! Lehet hogy nem minden esetben van így ahogy leírtam, de ha elváltak akkor valószínűleg nem azért tették mert szerették egymást...de lehet önbizalomhiány is...ma már minden embernek van valami flúgja szóval igen, a menekülés az egyetlen megoldás ezekszerint!
2013. jún. 25. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!