Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről? Anyám...

Mit gondoltok erről? Anyám fenyegetőzik! (lent)

Figyelt kérdés

Nos arról van szó, hogy a kapcsolatom anyámmal nem éppen a legjobb. Pár éve alakult ez ki...apával sokat veszekedtek mindig,főleg anya kezdeményezte és sokszor, sőt szinte mindig belevont engem is és hibáztatott. Apával nagyon jóban vagyunk, mindent megbeszélek vele, aminek anya ugye nem örül, sőt sokszor meg is jegyzi hogy őt kihagyom mindenből. Ez azért van, mert egyáltalán nem bízom meg benne, nagyon sokat hazudozik...nincs olyan hogy ne gondolkoznék el, hogy most vajon igazat mond-e. Annyira megromlott már a kapcsolatunk, hogy szinte teher ha beszélnem kell vele. De a helyett hogy változtatna, vagy észre venné magát inkább letámad, veszekszik és mindenért engem hibáztat. Az elromlott házasságáért is.

Legutóbb azt mondta, hogy birja ameddig bírja...ha tovább nem megy, akkor feladja. És majd elszamolhatunk a lelkiismerettünkkel(apával, mert szerinte az a célunk,hogy őt kikészítsük). Most őszintén milyen anya mond ilyet a gyerekének?

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, örülnék ha leírnátok. Bocsi, ha hosszú lett, próbáltam a lényeget:) 18L

2012. okt. 18. 15:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Mindenki a saját életéért felelős. Ha feladja, akkor az nem a ti hibátok, hanem az ő gyengesége.
2012. okt. 18. 15:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Az ő életéről ő dönt, ergo a Ti lelkiismeretetekkel neki semmi dolga. Tipikus érzelmi zsarolás, apósom is ilyen. Egyszer leültem vele és elmondtam neki, hogy ez nálam nem működik, engem ne fenyegessen. Az ő életéért ő felelős, ne akarja rám tolni az ő problémáját, mert nem vagyok hajlandó a nyakamba venni. Van sajátom. :-))) Azóta nem említ ilyesmit, de látszik rajta, hogy mindig másokat hibáztat mindenért. Sajnos megszokta, hogy van a családban, aki ilyesmire vevő. :-(
2012. okt. 18. 15:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Mikor kicsi voltál és nem téged hanem a testvéred vették ölbe akkor furakodtál oda hogy téged is vegyenek fel.

Most te épp ezt csinálod anyukáddal, apud megkap, anyud pedig nem.

Érdemes lenne komolyan venni azt amit mond neked, még ha nem is tudja olyan jó, számodra is érthető nyelvezettel előadni mint apukád.

2012. okt. 18. 15:13
 4/8 anonim ***** válasza:

mi lenne ha most karácsonyig odafigyelnétek rá ...

amint észre veszem inkább neki hiányzik a meghittség tőletek

olyan jól elvagytok h anyut kirekesztettétek a családból

18 évesen is tessék anyura figyelni venni neki 1 szál virágot beszélgetni vele meghallgatni bizalmat adni neki kérdezni tőle

meglepni vacsorával ebéddel házimunkával

tudod milyen jó érzés az mikor haza megyek és a gyerekeim apával együtt vacsival várnak ? lehet h túl sós vagy sótlan de akkor is a gesztus számít...

nekem is vannak kifakadásaim h persze csak házicselédnek kellek mindenért veszekszem velük kiakadok mindene

de egy két ilyen nap és máris kerek a világ

erre gondolj inkább ... nem veled van baja inkább azzal h ö nem érzi nem éreztetitek vele h abba a családba tartozik

2012. okt. 18. 15:15
 5/8 timike26 ***** válasza:

az èn anyàm is megprobàlt bennem buntudatot okozni,nem jott neki ossze,viszont elveszitett.ez az egyik formàja a manipulàlàsnak,igy szeretnè elèrni amit o akar...az hogy sokszor ok sincsennek tisztàba hogy mièrt is csinàljàk a fesztivàlt...az màr màs kèrdès.a legjobb ha nem veszitek fel ezeket a beszolàsokat,mert azzal nem segitetet,inkàbb csak azt èred el hogy legkozelebb amikor megint jon a hiszti egyre nagyobb dolgokat fog mondani.

lègy hatàrozott,ne akard mindenàron meggyozni arrol hogy hibàzik,a felesleges hisztiknek nincs èrtelme....

2012. okt. 18. 15:16
 6/8 anonim ***** válasza:
hagyjad, had mondja a magáét. hitvány, bukott ember és ezt ő is tudja.
2012. okt. 18. 15:18
 7/8 Andizsuzsi ***** válasza:
Nagyon remélem, hogy sosem fogok ilyet a saját gyerekemtől hallgatni.
2012. okt. 18. 15:25
 8/8 szofi2009 válasza:

Nem gondoltál arra hogy hamarosan elköltözzél otthonrol? Nem tudom hogy tanulsz-é mik a terveid.....de nemsokára a saját életedet kell élned és jobb esetben nem a szülöi házban.

Minden meg fog változni ha már nem laksz otthon,te alakitod a viszonyod a szuleiddelok ök már megtették a magukét felneveltek .

A szüleid viszonya töled függetlené válik ezt nekik kell megvivnuk és rá kell jönniük hogy egymásnak maradnak. Mindenhol ez törtánik miután a gyerekek elköltöznek,saját családot alakitanak.

Neked nem szabad állást foglalni az ö kapcsolatukban EZ AZ Ö DOLGUK.

Te sem szeretnéd ugye ha kritizálnák a párodat stb...Lehet hogy ez még távolinak tünik de biztos eljön hamarosan kilépsz ebböl az otthoni légkörböl.

Szeresd anyukádat is lehet hogy apukádnak jobban kéne rá figyelnie és akkor nem lenne olyan zsémbes ,ezek nem olyan egyszerü dolgok mint amilyennek tünnek.Remélem tudtam segiteni és más szemszögböl is át tudod gondolni a témát.

2012. okt. 18. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!