Miért ilyen velem anyám? Mit gondoltok róla?
20 / F vagyok.
És enyhén szólva már kezd elegem lenni.
Mindenki azt csinál amit szeretne. Nekem nem lehet, mert mindenhez engedély kell. Ha nem szólok neki, kiakad, ordibál.
Ha megmondom, hogy haverokkal szeretnék elmenni valahova, egyből olyanokat mondd, h "nekem ez gyanús" "kik ezek, mit dolgoznak a szüleik" stb.
Hiába próbálok a sarkamra állni, egyszerűen már félek tőle, hogy miket művelhet.
Felnőni nem enged, de ő szerinte engemet felnőttként kezel.
Ha megpróbálok hatni rá, akkor mindíg kihozza a számomra eléggé bunkó szöveget : "amíg az én kenyeremet eszed", "ez az én lakásom" stb.
Most ez jogos szerintetek?
Félreértés ne essék, itt nem a pénzről van szó, mert sosem kérek tőle, és sosem kértem tőle, nem is fogok. A viselkedéséről van szó. (48 éves)
Mással tud normálisan beszélni, ha más azt mondja neki, hogy "ne hisztizz", akkor abbahagyja. Velem csak kiabálni tud. Ha el akarok valamit érni, számítanom kell a fenyegetéseire.
Egy tipikus eset:
Mondja, menjek el fodrászhoz. Mondom majd én elmegyek ha szeretnék, mert az én hajam. Erre mint mindig : "NA EZT FEJEZD BE, mert felpofozlak, amíg itt laksz" stb.
Valaki tudja, hogy mi a megoldás? Egyszer kiabál, másodszor féltékenykedik, harmadszor meg fenyeget. Próbáltam már megbeszélni vele ezt, de nem lehet, mert egyből "akkor keress más anyát" stb, szövegek garmadája.
Miért ilyen? Miért csinálja ezt?
(szüleim már régen elváltak, van egy bátyám, de vele nem csinálja ezt, meg ő lesz*rja, ha anyám ordít)
Az én anyám is majdnem pont ilyen. Az ordibálás, fenyegetőzés, lelki terror jelentéktelen dolgok miatt legalábbis stimmel. Én annyiból vagyok szerencsésebb helyzetben, hogy kollégista vagyok, így csak a hétvégéken kell elviselnem. De azt nem tudom, hogy a nyarat hogy fogom kibírni itthon...
22L
Engem külföldi tanulásra azért nem enged, mert a volt barátjánál a segítséget vissza kellett mondani.
Pl....én mindenáron ki akarok menni (igen, van rá saját pénzem), de félek, hogy kidob itthonról. Ez normális?
Egyébként mitől lesz valaki ilyen? Miért kell állandóan fenyegetőzni? Aztán ha valaki megmondja neki az igazat, akkor még ő sértődik meg. (volt barátja által szerzett sérelmek miatt is mindig velem ordított)
De hogyan tudnék a sarkamra állni, hogy ne érdekeljen a fenyegetése meg ezek?
De egyáltalán miért ilyen? Tesómnál nem rontott el semmit.
Próbálok, de szerintem a továbbtanulásnál is elkerülhetetlen a háború.
Anyámnál a nehézség még az, hogy mindig mártírkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!