Családi vita a kakaó miatt. Vélemény?
Átlagos, középosztálybeliek vagyunk. Én minden este megiszok két bögre kakaót, vagyis 1 litert. Ma fater rám szólt, hogy ne igyak meg kettőt, mert teljesen felesleges, meg minek pazarlok ennyi kakaót, meg kerül vagy 200 Ft-ba és nem én dolgozok meg érte?!
Dehát nem kiöntöm, hanem megiszom :o
És csodálkozik, hogy nem értem mit problémázik. Képes plusz egy bögre kakaó miatt összeveszni?
19F
Kort is írjatok légyszíves!
Apádnak igaza van. Lefekvés előtt nem egészséges ennyi plusz kalóriát meginni. Bőven elég lenne egy pohár tej. És a két evőkanál kakaó egy bögre tejbe sok. Aztán meg nézheted a kettes típusú cukorbetegségedet pár év múlva. Ha nem az anyagiakat vesszük.
28L
Egy liter vásárlási hely függően 170-250 Ft + a kakaóport sem kifejezetten olcsó, szóval szerintem napi 250 Ft-al simán számolhatsz...
Egyébként lehet az utóbbi hónapokban kicsit szarabbul megy és kicsit spórolni szeretne.
Lehet, hogy túl hangosan szürcsölsz, és már az első pohár után "betelt nála a pohár". Amikor meg nekiláttál a másodiknak nem bírta tovább cérnával. Egyébként én is megiszok két bögrével egy nap, plusz még a kávét (3-4/nap) is tejjel, az asszony szintúgy, tehát elmegy egy nap minimum 3-4L tej meg a belevalók, de még nem mentünk tönkre, meg cukrosak sem lettünk. Ha majd lesz gyerek is, veszünk egy tehenet.
34F
(aggódók kedvéért, nem iszok lórugás erős kávét, csak sok tejjel, és mézzel)
Két bögre az mióta egy liter? Tudtommal egy bögre általában 2,5-3 deci.
Amúgy általában nekem is két bögrényi a napi tejadagom, kedvtől függően más ízesítéssel.
Az más kérdés,hogy tesómmal 1,5 hét alatt eltudunk tüntetni egy csomag kakaóport és az átlag ember sokkot kap, ha meglátja,hogy mi mit fogyasztunk kakaó címen...
Veszekedés ilyenből nincs.
Megeshet,hogy nem álltok olyan jól anyagilag mostanság.
18/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!