Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg igazságtalan anya...

Tényleg igazságtalan anya vagyok? Vagy anyámnak nincs igaza?

Figyelt kérdés
20 éves főiskolás a legnagyobb lányom,két éve elköltözött a mamájához(én anyukám),mivel elváltam az apukájától,mindkettőnket beperelt rokontartásért.A bíróságon meg is egyeztünk én is volt férjem is fizet neki havi 15000ft-ot.Mivel volt férjemtől még van két kiskorú gyerekem ő utánuk százalékos megállapítás után fizet(ez több mint 15000ft fejenként.)Tegnap azt mondta anyukám,hogy én a két gyerek után járó gyerektartásból vonjam ki a fejenként 15000ft-ot majd a fennmaradó összeget osszam el 3 fele és ami így összeg kijön azt adjam a lányomnak mert így igazságos!!Mert így a másik kettőnek több jut!!És ezt az összeget amit így még kapna anyám szavaival:az apjától én ugyan annyival pótoljam még ki a saját pénzemmel is!Mivel erre nemet mondtam,minden voltam csak rendes anya nem.Szerintetek most tényleg én vagyok a gonosz anya???
2013. máj. 29. 19:03
1 2 3 4 5
 31/41 Nagano_Hana ***** válasza:
0%
oh mellesleg 2 helyre is fizetek mindent mert otthon és a kollégium is. ezt nem te fizeted. honnan is tudnád? el lehet menni most is, aztán majd láthatod a tanukat.
2013. jún. 1. 19:48
 32/41 A kérdező kommentje:
Ha a kérdésre nem tudsz értelmes választ adni,ne irkálj ide!!Köszi!
2013. jún. 1. 19:58
 33/41 A kérdező kommentje:
Egyébként az én lányom mésztelepen lakik aki látta a helyet és ismeri,tudja ott csak áramot fizetnek.Fát lopják az erdőből kút meg az udvaron van ingyen.Már csak tudom mit fizet.:-)
2013. jún. 1. 20:00
 34/41 Nagano_Hana ***** válasza:
0%
hát képzeld mi fizetjük és ez meg már becsületsértés.
2013. jún. 1. 20:24
 35/41 anonim válasza:
Kedves "Nagano_Hana ".Remélem többet anyukád nem engedi,hogy a tesóddal valaha is találkozzál!Nem szégyelled magad felhánytorgatni,hogy vigyáztál rá????Tényleg nagyon szeretheted.....A tesóid tartásdíjához pedig nincs közöd,az nekik jár!Nem is tudom,hogy miért anyukád akarod szipolyozni,apukádtól kérd el szépen amennyivel neked kevesebbet ad,mivel az neki megmarad.!!A mamát nem neked kell eltartanod!Miért te fizeted az ő rezsijét??Miért csak 40000 a jövedelme??Nem szeret ő sem dolgozni?
2013. jún. 8. 10:03
 36/41 Nagano_Hana ***** válasza:
0%
nem tudod miről van szó. ha elolvastad volna figyelmesebben talán megértenéd, az anyám meg nagyon jól tudja, hogy milyen pénzről van szó, az apám pénzéről beszéltem, amire hárman vagyunk édes testvérek. ha jól emlékszem a bíróságra is azért kellett menni, mert amikor végre elköltöztem az "igazságos" anyámtól az utánam járó családi pótlékot sem volt hajlandó oda adni. biztos az is az öcsimnek járt és ez semmi ahhoz képest amiért eljöttem. annyit biztos dolgozott a mamám amennyit te, ha már ilyen jól tudod. de nem ez volt a fő téma. akik meg engem és minket ismernek évek óta azok tudják mi az igazság, túl sokan is vannak akik igazolni tudnak, de én nem óhajtom tovább folytatni ezt a vitát. a jó anyámat csak sajnálni tudom, így akarja bizonyítani az "igazát". jól elő tudja magát adni az igaz. nekem az sokkal fontosabb, hogy azok mit hisznek akik születésem óta ismernek, meg a "dologtalan" nyugdíjas mamámat is ismerik.
2013. jún. 10. 22:32
 37/41 Nagano_Hana ***** válasza:
0%
nem tudod miről van szó. ha elolvastad volna figyelmesebben talán megértenéd, az anyám meg nagyon jól tudja, hogy milyen pénzről van szó, az apám pénzéről beszéltem, amire hárman vagyunk édes testvérek. ha jól emlékszem a bíróságra is azért kellett menni, mert amikor végre elköltöztem az "igazságos" anyámtól az utánam járó családi pótlékot sem volt hajlandó oda adni. biztos az is az öcsimnek járt és ez semmi ahhoz képest amiért eljöttem. annyit biztos dolgozott a mamám amennyit te, ha már ilyen jól tudod. de nem ez volt a fő téma. akik meg engem és minket ismernek évek óta azok tudják mi az igazság, túl sokan is vannak akik igazolni tudnak, de én nem óhajtom tovább folytatni ezt a vitát. a jó anyámat csak sajnálni tudom, így akarja bizonyítani az "igazát". jól elő tudja magát adni az igaz. nekem az sokkal fontosabb, hogy azok mit hisznek akik születésem óta ismernek, meg a "dologtalan" nyugdíjas mamámat (akinek azt is köszönhetem, hogy el tudtam kezdeni az egyetememet ) is ismerik.
2013. jún. 10. 22:35
 38/41 A kérdező kommentje:
Hát drága "egyetemista" kislányom.Ez elég sajnálatos,hogy egyetemre-bár én főiskoláról tudok-hisz én fizettem ki a 9000ft mellé a plusz 3000-at(kár volt!!)NEM A MAMA,ahová végül is 1 ponttal éppen bejutottál mert az első három helyre nem.De ide se az eszed miatt jársz ugyi???Mert itt is már többen felhívták rá a figyelmed,mellesleg én is megírtam az a pénz nem "APÁD PÉNZE".!!!Nehéz felfogni???Az gyerek tartás két gyerekre.Neked is ugyan annyi volt megítélve!!!Csak TE a bíróságon beérted tőle kevesebbel.Erről hogy hülye vagy én tehetek????Remélem ha többször elolvasod meg sikerül végre értened ha már az értelmi képességeid ilyen rosszak sajna.De menj már el végre egy ügyvédhez azt kérd már világosítson már fel végre.Mivel apád NEKED kevesebb fizet (mert ugye ő igazságos?)kérd már tőle el a NEKI megmaradó pénzt!!!Na mert az neked jár.Aztán iratkozz be egy matek korrepetálásra,mert elég szükséges lenne!!Mert ha ő 2*16 azaz 32% plusz a te pénzed szerinted 50% akkor ott komoly alap számítási gondjaid vannak!!Viszont számítsd már ki -még ha nehéz is-bizti segít neked valaki-na nem mama mert számolni ő sem tud...sajna.Hogy ha én 64000-ból 15000-ret neked adok.Az ugyan hány százalék??Segítek jó?Tehát az 50% 32000-eddig érted?Na ezt elosztod 5 fele (azért mert nekem nem 3 hanem 5 gyerek van)Ez is érthető eddig??Tehát akkor 30000 :5=6000ft.Na ENNYI JÁRNA!!Mint ahogy itt egy válaszoló már leírta.Te mennyit is kapsz?15000??Na akkor a többi testvéredét pótold már ki mert 5*15000 =75000.Ennyit nem is kapok!!Ez téged nem zavar???És még tesóméknak azt írod nem a Fecó pénzére hajtasz??Hát akkor mire???hA TŐLEM"AKI IGAZSÁGTALAN VAGYOK" ÍGY IS 2.5 *TÖBBET KAPSZ MINT AMI JÁRNA.!!Ez esetleg nem tűnt még fel a nagy számításaid között?Elég szomorú.Akit meg ütöttek vertek az behúzná fülét farkát(mert így nevelték)nem pedig nagy pofával KÖVETELŐZNE.De majd ha lecsökkentetem én is mint apád aki mellesleg 5 évig le se szart,majd én is jó anya leszek.Na akkor majd számolgathatsz!És jó lenne ha végre lenne bírósági papírjaid arról amit itt állítasz,mert addig az becsület sértés,és rágalmazás!!!Mert én is írhatok sok mindent csak azt bizonyítani kell ám!!Ha jól emlékszem a bírósára is hiába írtatok minden hazugságot a bíró nem vitetett el bilincsben..:-) Úgy hogy ha lesz rá bírói végzésed,hogy elítéltek mert te igazat mondtál akkor azt légyszi ide másold már be.Addig meg tartsd magadba.Majd októberben találkozunk.Ha sikerül kiszámolnod,és megértened akkor örülök,hogy segíthettem a fejlődésedben.Ja és mivel itt is látszik többet kapsz,így hitted minderre még ha több is volt,hogy te szegényke kevesebbet kapsz!!Ez pedig igen is a "drága mamának" aki ezt bemagyarázta és uszít másokra köszönhető.És igen ha meglenne a megfelelő munkaviszonya nem 40000-lenne a jövedelme.Na én már többet nem magyarázok,úgy hogy ennyi.
2013. jún. 11. 10:09
 39/41 anonim ***** válasza:

Na ti nem vagytok százasok.

Egyébként nem akarom védeni a lányt de ma már csak nevükben vannak főiskolák.

2013. jún. 11. 10:11
 40/41 A kérdező kommentje:
A családi pótlékot miért is nem kaptad meg???Mert a bírósági végzésben is benne van nincs elmaradás.Ja arról,hogy 1 hónapot nem tudtál megigényelni?Arról megint csak te tehetsz,mert nem járt!Nem emlékszel?Elég szelektív a memóriád.Nem??Jó lenne már felnőttként gondolkodni,és viselkedni nem elvárni -mint amíg itthon laktál-hogy minden a segged alá legyen tolva.Mert milyen háztartást vezettél?:Nem is tudsz főzni.A kórházi tartózkodás is te szerinted "1.5"hónap volt.,még jó hogy van záró jelentésem róla mert amíg Zsolti ott volt nálatok az 3hét!!!volt.Elég nagyokat tudsz mondani akkor ezek szerint is,mint a többi képzelgéseidbe.
2013. jún. 11. 10:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!