Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg igazságtalan anya...

Tényleg igazságtalan anya vagyok? Vagy anyámnak nincs igaza?

Figyelt kérdés
20 éves főiskolás a legnagyobb lányom,két éve elköltözött a mamájához(én anyukám),mivel elváltam az apukájától,mindkettőnket beperelt rokontartásért.A bíróságon meg is egyeztünk én is volt férjem is fizet neki havi 15000ft-ot.Mivel volt férjemtől még van két kiskorú gyerekem ő utánuk százalékos megállapítás után fizet(ez több mint 15000ft fejenként.)Tegnap azt mondta anyukám,hogy én a két gyerek után járó gyerektartásból vonjam ki a fejenként 15000ft-ot majd a fennmaradó összeget osszam el 3 fele és ami így összeg kijön azt adjam a lányomnak mert így igazságos!!Mert így a másik kettőnek több jut!!És ezt az összeget amit így még kapna anyám szavaival:az apjától én ugyan annyival pótoljam még ki a saját pénzemmel is!Mivel erre nemet mondtam,minden voltam csak rendes anya nem.Szerintetek most tényleg én vagyok a gonosz anya???
2013. máj. 29. 19:03
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

Az első házasságából van 3 gyereke, a másodikból kettő és az 5 gyerekből az egyik már nagykorú. Nyilvánvalóan a legelső gyereke, aki az első házasságából született. Másképpen nem lehetne a legnagyobb lánya, a kérdező első mondata pedig erre utal. Nekem világos.

A lényeg, akkor is az, hogy annyi pénz jár mindegyik gyereknek, amennyit a bíróság megítél. Ha egy nagykorú gyereknek ez nem tetszik, el lehet menni dolgozni.

2013. máj. 30. 10:58
 22/41 anonim ***** válasza:
oké,értem Első házasságból 3 gyerek,másodikból 2.
2013. máj. 30. 12:00
 23/41 A kérdező kommentje:
Igen!Pontosan így van a 4 kiskorú!
2013. máj. 30. 12:46
 24/41 anonim ***** válasza:
88%

20 évesen suliba jártam és fodrászként üzletet vezettem... irány dolgozni...

Az egy dolog, hogy most több jut, de mikor egyedül ő volt gyereketek még akkor csak rá költöttél, költöttetek...

Most a másik kettő kicsi, most ők visznek el több pénzt puff neki!

Kicsit anyagiasak...

2013. máj. 31. 15:03
 25/41 anonim válasza:
0%

Na tisztázzuk a sztoriból kimaradt az a történet hogy a válás után verte a lányát illetve a fiaival verette...a lány már 14 évesen dolgozott, mikor a "jó anyuka" kórházban volt ő viselte gondját a családnak illetve a kicsi fiai meg a boltba járásért is pénzt kérnek míg a lány nem stb...ezek valahogy kimaradtak...jah igen és ez a válsz arra hogy miért is a nagyinál lakik aki messzebb is lakik az egyetemhez vagy az oda jutási lehetőségek (busz vonat állomás)

Az sem jön szóba hogy nem próbálkozott a lány azzal hogy anyuci talán megjavult mert erre is volt precedens de rövid időn belül ugyan az volt minden

Na akkor újra feltenném a kérdést...

(a lány nem iszik, dohányzik, egyetemen stabilan halad előre)

2013. jún. 1. 13:12
 26/41 anonim válasza:
0%

Az előzőhöz hozzátéve, a lány ebből a pénzből egy háztartást tart el (erre a mama pénze is ide megy [40E FT]) na akkor tisztázzuk a keveset meg a sokat.

Mutassatok nekem olyan helyet ahol mindent kitudsz fizetni ennyiből, mert akkor megyek oda költözni...

2013. jún. 1. 13:20
 27/41 anonim ***** válasza:
77%
Ha igaz az, amivel itt valaki kiegészítette a sztorit akkor is annyi jár, amennyit a bíróság megítélt.
2013. jún. 1. 13:37
 28/41 Nagano_Hana ***** válasza:
0%
Na akkor tisztázzuk a dolgokat. Ha olyan jó anya lett volna nem nagyszülőnél laknék.A bántalmazásokról van kép, a gyönyörű kék-zöld foltjaimról (és itt jegyezném meg hogy ez nem a rossza a gyerek kap egy két pofont dolog, hanem a pszichés betegség levezetése, az öcséim soha még csak egy pofont sem kaptak, helyettük is én voltam verve). Itt kérdezném meg azt hogy a válaszadók közt hányaknak mondta azt az édesanyjuk, hogy "Menjél külföldre rúdtáncosnak, akkor még hasznodat is veszem." vagy biztatta a fiú testvérüket "Basszál neki oda te vagy a fiú"? Nem akarok anyagilag senkitől sem függeni, az meg végkép nem igaz hogy a nagyszülő biztatására jöttem el. Elég nagy vagyok, el tudom dönteni mi jó nekem. Nincsenek nagy igényeim, mint a korombeli lányoknak, fiataloknak (akik isznak, cigiznek, buliznak, drogoznak és egy szoknyáért huszonakárhány ezreket kidobnak). Ami kell megveszem magamnak, nyáron dolgozok mivel év közben az egyetem mellett sajnos nem tudok diákmunkát vállalni (reggel 8-tól órák estig, mellette kórházi gyakorlatok, este tanulás és aludni ugye csak kell valamikor). Drága édesanyám gyönyörűen le tudta írni a dolgokat, csak ezeket kár hogy elfelejti. És én lennék anyagias? Soha semmiért nem kértem fizetséget, elvégeztem a házimunkát (az öcséim ezt is csak pénzért csinálják meg és meg is vannak fizetve, egy fűszálat nem tesz arrébb ha nem kap érte pénzt és én lennék anyagias?)Elmegyek dolgozni nyáron, mert nem vagyok egy lustaság, nekem nem fáj a munka, sőt szeretek is dolgozni, hasznos dolgokat csinálni. Itt sajnos az a baj, hogy neki csak 4 gyereke van, hogy a lány nem számít és sajnos nem képes anyaként viselkedni. A szociális támogatásomhoz meg a kisebb testvéreimnek semmi köze, nem rájuk kapom, ösztöndíjra meg hajtok. De mellette fizetni kell kolit, 3 bérletet kell vennem a közlekedés miatt, fizetni az egyetemre ha kell valami és a könyvek sem olcsók. De megoldom. Nyáron mikor neki a másik kicsivel kellett kórházban lennie hol voltak a jó gyerekei? Sehol. Egyikőjük sem segített semmit, másfél hónapig (amit bőven munkával tölthettem volna a vizsgáim után és nem ezzel) a kistestvérem nálunk lakott, én láttam el, de szívesen tettem mert szeretem a testvéreimet. Támogatást ilyenkor nem kapok az iskolától, szóval bőven jól jött volna a kiegészítés, de nem kértem tőle ezért se semmit és akkor drága anyukám beállítja mintha én ő rajta akarnék élősködni. Nem is érdekel, csak ez bánt, hogy sajnos az őszinteség nem nagy erénye és szereti úgy beállítani a dolgokat hogy a másik legyen a rossz. Ezt is csak a tisztánlátás végett osztottam meg itt. Még egy vizsgám van és ahogy azt is sikerrel veszem, mint tavaly és az előtt is irány meló. Csak persze ezt is elfelejtette hogy a 17 éves öcséimmel ellentétben (akik már nem olyan kicsik, hogy ne menjenek el valami nyári munkára és akik ugye ingyen neki a szemetet se viszik le, boltba se mennek, semmit nem tesznek meg) én már 16 éves korom óta járok dolgozni és magamnak szereztem így zsebpénzt is és nem tőle vártam a csodát.
2013. jún. 1. 14:26
 29/41 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekes,ha nekem lenne képem meg tanúm már bizti bíróságra mentem volna a bántalmazás miatt.Vajon miért nem ment a kislányom oda ha igaz lenne???Ja persze csak a pénzért megy oda.A kérdésből is kiderült,hogy bizony a pénz az indok mindenre,mert ugyan mi köze neki a testvérei után kapott pénzhez?Azt a bíróság 2 gyerekre állapította meg az NEKIK JÁR!!Nem a harmadiknak akinek szintén a bíróság ítélte meg azt ami jár.Amúgy a lányomról és anyámról tudnék mesélni,csak nem alacsonyodok a szintre le.Mert a kérdés sem ez volt.Pláne nem ismeretleneknek.A lényeg,hogy aki ismer érdekes nekem ad igazat,itt megjegyzem a testvérem is,anyámmal szemben.Akkor ki a hunyó??És bizony 53000-ból meg lehet élni,főleg,hogy vízért,fűtésért nem is kell fizetniük.....Egyébként ezek után úgy döntöttem amint letelik a két év kérni fogom bíróságon,a rokontartás megszüntetését érdemtelenség miatt.Szerencsére tanúim lesznek rá.
2013. jún. 1. 18:37
 30/41 Nagano_Hana ***** válasza:
0%
tudod mit? menjél. a képek megvannak meg a tanuk is. ott voltunk, a bíró előtt is szó volt róla.
2013. jún. 1. 19:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!