Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utálom a szüleimet, de közben...

Utálom a szüleimet, de közben sajnálom őket. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon rosszul neveltek náluk a verés volt az opció mindenre és nagyon rossz gyermekkorom volt velük. El is költözetem tőlük, amikor lehetőségem volt rá. Szerencsére nem is kellett velük sokat találkoznom, viszont megszületett a gyerekem. Így kb hetente látom őket amit nagyon rosszul viselek.

Nekem az lenne a legjobb, ha soha többet nem látnám őket. Viszont tudom, hogy nekik is ez volt a minta és még rosszabb gyerekkoruk volt, mivel az ő szüleik még durvább dolgokat csináltak. Ezeket figyelembe véve pedig sajnálom őket és nem hibáztatom.

Szerintetek van erre valami megoldás?

ápr. 20. 20:19
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Arra jutottunk a férjemmel, hogy kevesebbszer jöhetnek. A továbbiakban pedig ő is határozottabban kiáll mellettem és ha valamit beszólnak vagy nem úgy csinálnak megvéd.( eddig az miatt nem konfrontálódott velük, hogy megmaradjon a jó viszony közöttük)

Meglátjuk mennyire fog nekik tetszeni, illetve mennyire lesznek együttműködők, ezek után döntjük el majd hogyan tovább.

tegnapelőtt 10:32
 32/43 anonim ***** válasza:
76%
"Az unokáknak szükségük van a nagyszülőkre" - ez baromian nem igaz! Akinek úgy hozta a sors, hogy nem éltek nagyszülei, akkor az selejtes? Normál nagyszülők hozhatnak többletet a gyerekek életébe, aljas gonosztevők nem! "A gyökértelenség rosszabb, mint a beteg gyökerek.": ez durván nem igaz!!! A gyilkos galóca jobb, mint a semmilyen gomba. És ne mondd, hogy az unokát nem bántják, mert aki a szülőt bántja, az azzal az unokát is bántja. Aki engem bántalmaz, lenulláz, azt nem engedem a gondoskodásomra szoruló gyerekem közelébe!
tegnapelőtt 10:33
 33/43 anonim ***** válasza:
23%

32-es: nagyon nincs igazad, és nagyon lelketlen vagy. Az én gyerekemnek nem voltak nagyszülei, és még ma is hiányzik neki a nagyszülői szeretet. A gyökértelenség nagyon, de nagyon rossz!

És egyáltalán nem igaz, hogy bántanák a gyerekedet. Ne hagyd egyedül őket, ha ennyire nem bízol bennük.

A kérdező nem írta, hogy most is bántalmazzák, lenullázzák.

Akkora itt már a felmenők elleni gyűlölet, hogy az elfogadhatatlan.

tegnapelőtt 13:15
 34/43 anonim ***** válasza:
50%
33.: Ne nevezd lelketlennek azt, aki egyszerűen nem akarja a kapcsolatot tartani a toxikus szüleivel. Inkább a toxikus szülők a lelketlenek ebben a helyzetben. Nem én írtam a 32-es választ, de igazságtalannak tartom a lelketlennek minősítést. Talán ismered, hogy ilyen sértő jelzővel illeted?
tegnapelőtt 13:22
 35/43 anonim ***** válasza:
23%

Én meg igazságtalannak tartom azt, aki látatlanban minősíti a szülőket, holott egy ember rengeteget változik élete folyamán. És ezt a lehetőséget meg kell adni neki. Ha tetszik neked, ha nem.

Szerintem a kérdező és férje nagyon bölcsen döntött.

tegnapelőtt 13:32
 36/43 anonim ***** válasza:

35.: Majd az idő eldönti, jól döntött-e. Nem tartom valószínűnek, hogy nagyon változnának, mert ahhoz önreflexióra lenne szükség. Fog még tőlük szenvedni, ez a sejtésem.

Van arra példa, hogy erőszakos ember az öregedéssel szelídebb lett, javult valamennyit a természete, de az ellenkezője is gyakori. Még erőszakosabb, még elviselhetetlenebb lesz.

tegnapelőtt 13:36
 37/43 anonim ***** válasza:
0%

Le az öregekkel! Le a szülőkkel! Mérgezőek, a temetők meg üresek. Ez a ti jelszavatok.

Mi vagy te, jós? Honnan tudod, hogy merrefelé változtak a kérdésben szereplő szülők? Még a kérdező is ad nekik egy lehetőséget.

Ti pedig élvezkedtek abban, hogy ilyen szavakat ismertek, mint "mérgező szülők", "önreflexió" stb., és mindjárt megfellebbezhetetlen pszichológusnak képzelitek magatokat.

Nektek van önértékelési zavarotok. (Hogy már én is szakszót használjak).

tegnapelőtt 13:45
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
37.: Semmi bajom önmagában az öregekkel meg a szülőkkel. A rosszindulatú emberekkel van bajom. Ha ezek szülői pozícióban vannak, sokat ártanak a saját gyerekeiknek.
tegnapelőtt 13:57
 39/43 anonim ***** válasza:
15%

Hogy akkor, régen, nagyon tévesen, bántották a gyereküket, az nem jelenti azt, hogy évtizedek múlva is olyanok lennének.

Sajnos régen az volt a szokás, hogy veréssel nevelték a gyerekeket. Emlékszem rá, bár engem soha nem vertek, mert az én szüleim sokkal modernebb gondolkozásúak voltak, mint a településen a többi szülő.

Hatalmas létszámú osztályba jártam, és hármunk kivételével mindegyiket verték. Téves felfogásból. Még a tanárok is biztatták a szülőket, hogy legyenek kemények a gyerekekkel.

tegnapelőtt 14:02
 40/43 anonim ***** válasza:
75%

Na ezért nem kéne okoskodnod, meg játszani a szentet hogy hát ők is emberek, megérdemelnek egy esélyt.

Szerencsére te sose voltál abuzáva a szüleid által, azok által akiknek védenie és szeretnie kéne a gyereket, így nem is tudod milyen az amikor valakit kiskorától bántanak, milyen lelki (akár fizikai) sebeket okoz. Ezek a dolgok felejthetetlenek és egy értelmes ember van annyira értelems hogy 100x megégettem magam ezekkel az emberekkel, nem adok nekik még egy esélyt mert újra csak bántanának.

Ilyenkor a legszerencsésebb ha az áldozat el jutt a közönyig, ha eltudja hagyni az utálatot. De szeretet ilyenkor, ezek után már nincs a képbe

tegnapelőtt 14:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!