Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon szeretem a szüleimet...

Nagyon szeretem a szüleimet és szeretném ha nagyon sokáig jó egészségnek örvendenének még, de amikor együtt vagyunk, olyankor folyton azt érzem, hogy csomó mindenben nem vagyunk egy hullámhosszon, hiába nagyon kedvesek. Mit lehet ezzel kezdeni?

Figyelt kérdés

Valószínűleg nem kellene, de főként a pénzügyi oldala feszélyez, az hogy ők pl nemigazán törekedtek arra, hogy tőkét halmozzanak fel, vállalkozást, jó üzletet, tanulásra, hogy előrébb lépjenek, jobb helyre költözzünk, hasznos kapcsolatokra stb.

Helyette főként haszontalan dolgokkal foglalkoztak mindig, a konyhaasztalnál is csak ritkán volt más téma.

Gyakorlatilag csak sodródtak mindenben az árral.

Nem éheztem és volt ruhám, de az ezen felüli rész folyamatosan nehézkesen jött össze. A minimális nagyszülői örökségért sem igazán álltak ki.

De tőlem persze már egyre jobban elvárnák, hogy legyen unoka stb. úgy hogy nincs egy túl biztos hátterem semmiben sem, nem egy helyen lakunk már stb.

Nem tudom hogyan kezeljem ezt, hogy ne vesztegessük el ezt a ki tudja mennyi időt amíg Együtt lehetünk.

Mi segíthetne ezt helyén kezelnem?

márc. 29. 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:
20%
Pszichológus, traumafeldolgozás. Nem volt jó, ha így érzel.
márc. 29. 18:05
 2/7 anonim ***** válasza:
69%
Azért ezt a "nagyon szeretem a szüleimet" dolgot kicsit még gondold át. Szabad nem szeretni a szüleidet. A szeretet feltétel nélküli. Gyerekkorodban ők voltak az istenek. Felnőttél.
márc. 29. 18:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell egy hullámhosszon lenni velük. Külön emberek. Ők úgy gondolkodnak, te meg máshogy. Nem azokról a témákról kell beszélgetni, ennyi a titok.
márc. 29. 18:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy csak pénzügyekről tudtok beszélgetni. Ha elkezdik, akkor tereld másirányba a témát, ha ez nem működik és erőltetik a dolgot, akkor meg egyenesen meg kell mondanod nekik, hogy "anyu, apu, nem szeretnék erről beszélni".
márc. 29. 21:33
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért az, hogy "elvárják", hogy legyen unoka, azért az már gyanús. Nem várhatják el, hogy legyen unoka, ez az a terület, sok más mellett, amibe nekik nincs beleszólásuk. Nem dolgod az ő igényeiket kielégíteni.

Mit értesz azon, hogy ne vesztegessük el az időt?

márc. 29. 21:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugyan nem írod, hogy szüleid miként, milyen közegben nőttek fel, de a családi múlt bizonyos szempontból valóban "öröklődik". A gyerekek adott családi környezetben nőnek fel, többnyire utánozzák az idősebb családtagok viselkedését, érdeklődését, sok esetben a foglalkozásukat is ennek megfelelően választják, mivel a szülők/nagyszülők mintáját követik. Ez azonban nem kötelező és te lehetsz más nézeten, lehet más az érdeklődésed is, de ebből nem kell ellenségeskedést csinálni.
márc. 29. 22:04
 7/7 anonim ***** válasza:
55%
De tőlem persze már egyre jobban elvárnák, hogy legyen unoka - én ezt egyszer kaptam meg anyáméktól, nem örültek a válaszomnak :D, többé nem hozták fel a témát.
márc. 30. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!