Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valaki, aki alkoholista...

Valaki, aki alkoholista apával élt, él most is együtt, ti hogy bírjátok? 20L

Figyelt kérdés
Én már nem bírom tovább, de a kisebb testvéreim miatt maradok. Nem akarok így élni.

tegnap 19:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
75%

Anyád hol van a történetben? Te hány éves vagy és a tesóid mennyik?

Agresszív is apád?

tegnap 20:03
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Én apám is alkesz, és 20 éves lány vagyok én is, nagyon rossz, együtt érzek veled. Mindenért kiabál velem, nekem jön, sokszor részegen az arcomba mélyeszti körmeit, anyámmal is k.anyázik meg velem is. Mindenért morog. Minden nap piál, még munka előtt is iszik egy kicsit. Mindig azt mondja hogy szart se érek meg ilyenek. Volt hogy egyszer részegen a nyakamat fogta meg erősen féltem hogy megfojt. De elengedte még időben. Úy köhögtem hogy csak na. Nagyon rossz volt.
tegnap 20:04
 3/20 anonim ***** válasza:
93%

Jelentsd a családsegítőnél és költözz. Nem kell magadat feláldoznod másért. Tönkremész bele, de az ő életükön ez nem változtat.

Anyád?

tegnap 20:43
 4/20 anonim ***** válasza:
94%
Jézusom lányok nagyon sajnálom :( én is alkoholista apával nőttem fel de anyám meg időben kapcsolt és elvált. Bár apa sosem volt agresszív főleg nem velünk. Sajnáltam is hogy iszik hiszen ha józan volt akkor a világ legjobb édesapja volt. És én is rosszul éltem meg, nem szerettem őt és haragudtam. El sem tudom képzelni hogy olyannal aki még agresszív is mennyire rossz lehet :( valahogy szakadjatok ki abból a kornyezetbol! Muszáj!!! Vállaljatok diákmunkát, menjetek el onnan minél hamarabb :(
tegnap 20:45
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Én segítenék (akár csak átmeneti időre is) szállással, ha arra volna igény, de ezt tényleg nem szabad eltűrni, menekülni kell ahogy lehet!
tegnap 20:48
 6/20 A kérdező kommentje:
Nagyon de nagyon bonyolult helyzet. Nemrég koltoztunk Ausztriába. Anya meg hát hiába könyörög és kéri apát hogy menjen elvonóra, vagy kérjen szakember segítségét a leszokáshoz. Apa nem akar. És egyre agresszívebb indulatos erőszakos. Anya pedig a vallásossága és hite miatt nem akarja elhagyni és elválni. De az elmúlt 7 év szörnyű volt és mostanában már tűrhetetlen. Én pedig egyelőre nyelvtudás nélkül nem tudok itt semmit tenni, nem tudok németül, tanulom és suliba járok.
tegnap 20:50
 7/20 A kérdező kommentje:
Magyarországon próbáltam 2x gyámügynél jelentettem,kijottek megvizsgáltak mindent, de apa addig hazudott hogy úgy jött ki engem küldtek pszichológushoz hogy miért hazudok, aztán apa megvert és megfenyegetett mikor elmentek.
tegnap 20:52
 8/20 anonim ***** válasza:
62%
Kezd hihetetlenné válni a történet. A pszichológust nem lehet becsapni, jobban tudja, hogy hazudsz-e, mint te magad. Az alkoholizmus nem önbevallással ellenőrizhető, vannak egyértelmű külső jelei és tanúk. A te mély vallásos anyád hagyja, hogy a gyerekét az apja agyonverje. tényleg, nagyon keresztényi. Ha az apád brutális alkesz, akkor nem tud dolgozni. Magyarországon még csak-csak, mert itt elég gyakori, de egy külföldit nem fognak foglalkoztatni, ha nem beszámítható. Márpedig egy agresszív alkesz az nem az.
tegnap 21:02
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú, hogy létezik ilyesmi. 😞 Segíteni sajnos nem tudok, csak az együttérzésemet szerettem volna kifejezni. Ügyes vagy, hogy keresed a megoldást! Meg fogod találni a kiutat, légy kitartó! 🙏🏻
tegnap 21:03
 10/20 A kérdező kommentje:
Jo. Akármilyen hihetetlen akkor gyere ide. Kérdezd meg a nagyszuleim. Papám is próbált már segíteni. Sőt nagynénéim is. De anya védi apát. Nem volt brutális alkesz. Ilyen csendes gyilkos volt. De az elmúlt félév mióta kint vagyunk rosszabb lett. Mostmár agresszív nyíltan. Bár még súlyosan nem bántott senkit, de ez idő kérdése. Én arra gondoltam, próbálok megint a nagynénémtől segítséget kérni, ő beszél németül, és próbálok tenni valamit.
tegnap 21:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!