Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valaki, aki alkoholista...

Valaki, aki alkoholista apával élt, él most is együtt, ti hogy bírjátok? 20L

Figyelt kérdés
Én már nem bírom tovább, de a kisebb testvéreim miatt maradok. Nem akarok így élni.

tegnapelőtt 19:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem is kamu. Írtam privátban, hogy segítek, de érdekes módon arra nem érkezik válasz, csak itt a siratófalon! -.-
tegnapelőtt 21:09
 12/29 A kérdező kommentje:
Én nem láttam hogy privátban írtál volna
tegnapelőtt 21:10
 13/29 anonim ***** válasza:
36%

Anyád ellen nem tudsz tenni semmit, ez az ő feladata és kötelessége lenne. Úgy mégis minek költözött ki egy alkesszal? Mit dolgozik az apád? Súlyosan nem bántott senkit, csak téged megvert, és már nem bírod tovább. 7 éve szenvedsz, de nem volt brutális alkesz. Akkor mitől is szenvedsz? Csendes gyilkos? Az meg mi? Alakul a történet ...

Gyere haza. A problémát nem neked kell megoldanod.

Úgy mégis mit vársz a németül tudó nagynénédtől?

tegnapelőtt 21:14
 14/29 anonim válasza:
100%
Alkoholista és alkoholista közt is óriási a különbség.
tegnapelőtt 22:29
 15/29 anonim ***** válasza:
31%

A "hobby" alkoholistának program kell, ami elveszi a figyelmét az alkoholról.

Apukád a problémák miatt iszik (valószínűleg pont ezért vagytok Ausztriában is, megélhetési okok miatt és apukád ott is nehezen találja meg a számítását: feszült, problémás, ezt fojtja alkoholba).

Ezt kellene feloldanotok, anyával közösen leülve, megbeszélve, és az elején kellő elszántsággal, mert ez nem fog egyik napról a másikra megoldódni:

Hétvége túra, kikapcsolódás. Környező városok, kiállítások meglátogatása. Hazajövetel, színház, mozi. Hogy apának ne legyen oka, menet közben elfelejteni/ne legyen alkalma aznap inni.

Egy idő után észrevétlenül oldódik a görcs is és apa is elfelejti az üveget....

De ez csak akkor működik ha apa nem masszív alkoholista (márpedig ha még dolgozni jár, akkor egyenlőre nem az, alkalmi zugivo)

tegnap 00:44
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyám alkoholista, nem lehetett vele mit kezdeni, egyre csak rosszabb lett. Ki lett dobva a lakásból, ez volt a megoldás.
tegnap 01:02
 17/29 anonim ***** válasza:
44%

#17 esetében ez volt a megoldás: Apa oldja meg. Apa nem oldotta meg, család még nem segített/vagy már nem tudott segíteni, Apa repült/vagy Ők mentek. Ez is egy történet.

Első körben - ha Apa fontos -mwg kell próbálni segiteni, ha nem megy szakember. Ha az sem megy/Apa nem akarja, akkor nincs más lehetőség mint elválni. Az alkoholistának első körben magának kell akarnia a segítséget. Ameddig nem fogadja el, hogy igenis baj van és segítség kell, addig nincs mit tenni...

tegnap 01:09
 18/29 anonim ***** válasza:
67%

A kérdés nem lesz kamu attól, hogy a kérdező, aki 20 éves lány, nem ugrik rögtön kétes szándékú "segítő" privátokra, akik természetesen minden vágyukat mellőzve fogadnák be a csajt, csak úgy bajtársi szeretetből. :D

A felvázolt történet egyáltalán nem irreális, sőt gyakoribb, mint sokan ezt gondolnák. Itt a kedves szavak, bíztatások már egyáltalán nem biztos, hogy segítenek. Én azt nem értem, hogy amikor az elmebeteg folytogatja, meg a körmével mar, akkor miért nem vetet látleletet, és jelenti fel a francba?? Apád egy primkó alkesz, nem egy zseni, aki az összes jogi szervet becsapja szemrebbenés nélkül. Az a része a sztorinak már biztos, hogy kiszínezett kamu.

tegnap 02:17
 19/29 anonim ***** válasza:

Te nem fogod tudni megoldani sem az apád alkohollal való viszonyát és emberi gyengeségét, sem az anyád idióta keresztcsókolgatását, sőt még a testvéreidet sem tudod kimenteni, míg kiskorúak, ha a szüleid nem együttműködőek ebben.

Egyet tudsz tenni, eljössz onnan. 20 éves vagy, megteheted. Ha nagyszüleid, bármelyik rokonod biztosan befogad és állni fogja melletted a sarat, akkor jobb, ha elmész otthonról. Építsd a jövődet és ha a tesóid akkorák lesznek, hogy eljöhetnek otthonról, segítsd őket.

Ha ott maradsz, azzal senkinek nem segítesz.

tegnap 12:47
 20/29 anonim ***** válasza:
50%
8-as, akkor szerencsés vagy, hogy nem tudod, milyen az, amikor egy hazudozó szarkavaró nevel fel és addig mosdatja magát, amíg nem te leszel a szaros seggű, pl. ha nem jársz haza egyetem mellett minden hétvégén... Vagy dolgozó felnőtt emberként nem szórakoztatod minden hétvégén...
tegnap 14:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!