Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Furcsa, hogy ennyire közeli a...

Furcsa, hogy ennyire közeli a kapcsolatom a szüleimmel?

Figyelt kérdés

Úgy nőttem fel, hogy mindig is jóban voltunk, nem volt soha olyan, hogy veszekedtünk volna. Még kamaszként is ők voltak a legjobb barátaim, akikkel beszélhettem bármiről. Pedig mindig népszerű voltam, a legjobb barátnőmmel pl. óvoda óta vagyunk elválaszthatatlanok... De a szüleim sok helyzetet máshogy láttak, és 1-1 kamaszkori krízist megnyugtatóbb volt velük megbeszélni.

Hiába váltak el, egymással is jóban maradtak + így lett egy nevelőapám, aki mindig is a saját gyerekeként szeretett.

Sosem volt tabu előttük semmi, engedtek gimisként is mindenhová, azzal a feltétellel, hogy tudják, hol vagyok épp és kivel. 16 éves koromig minden buliba jöttek értem, ezzel a feltétellel maradhattam akármeddig (és igen, olyankor, ha kellett, apukám hajnal 4-kor autózta át miattam Budapestet). Mikor 14 évesen Szigetre akartunk menni a barátnőimmel, mondták a szüleim, hogy oké, menjünk, de valamelyikünk jön velünk, egyedül nem engednek ki. Első barátnős nyaralásra 17 évesen úgy engedtek el, hogy apa elvitt minket, egy hét múlva a nevelőapám értünk jött (Horvátországba).

Sosem éreztem őket cikinek, vagy a velük töltött időt. Kamaszként is jártam velük moziba, sportolni, nyaralni. És még most, felnőttként is.

Külön élek, de anyukámmal pl. hetente többször találkozom, apával hetente-kéthetente biztos, hogy van 1-2 közös vacsoránk. Nekem ezek természetesek, ahogy az is, hogy ha van egy szabad 10 percem, vagy épp dugóban ülök, felhívom valamelyiküket, hogy mit csinálnak, elmesélem, én mit csinálok, hogy telt a nap.

A párom szerint ez nem normális, és ő félévente látja a szüleit, fél napra, bőven elég neki, mit tudok én ennyit beszélgetni az én szüleimmel... Most azon vesztünk össze, hogy nyárra lefoglaltam egy utazást, a nevelőapámmal. Régi vágyam volt, de senki nem akart jönni velem, mert "mind meghalunk", egyedül a nevelőapám mondta rá az áment, évek után.

A párom szerint ez hogy néz ki, mit gondolnak mások, hogy én egy idegen 60 évessel utazgatok... Ez az "idegen 60 éves" 4 éves korom óta ismer, 19 éves koromig egy fedél alatt éltem vele és az anyámnak a férje. Nem egy jöttment, vagy egy huszadrangú ismerős.

Teljesen önálló életet élek tőlük amúgy.

19 évesen költöztem külön, nem szólnak bele az életembe/életünkbe. Ha kérdezem, elmondják a véleményüket, de nem erőltetik rám a saját gondolkodásukat.

Kicsit azt érzem, hogy a párom azért tartja ezt "nem normálisnak", mert neki sosem volt ilyen mély, szoros kapcsolata senkivel. Ő úgy nőtt fel, hogy 16 évesen már dolgozott, a megkeresett pénzét dugdosta a szülei elől. Én úgy, hogy még egyetem alatt sem kellett dolgoznom, támogattak mindenben és természetes volt, hogy bármi gondom van, nekik szólok.

Neki a családja csak nehezítette az életét, én fogalmam sincs, mihez kezdtem volna, ha nincs mögöttem az a védőháló és szeretet, amiben felnőttem.

febr. 15. 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem a nyaralással semmi gond, ha te egyszer menni akarsz és ő kísérne el egyedül, akkor ne menj vagy mi?

Ellenben bocs, de hetente TÖBBSZÖR program anyukáddal, mellé hetente vagy kéthetente 1-2 alkalom apukáddal is, tehát lehet, egy héten mondjuk akár 3-4-5 alkalommal is velük találkozol. A pároddal mégis mikor érsz rá foglalkozni?

Nem azt mondom, hogy az a normális, amit ő csinál meg lehet találkozni mondjuk 1-2 hetente egyszer, na de a heti több az nagyon sok annak, aki kapcsolatban él.

febr. 15. 15:30
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
Nem, nem furcsa, inkább irigylésre méltó. Sajnos nagyon ritka.
febr. 15. 15:31
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Elmondtad ugyanígy a párodnak?
febr. 15. 15:32
 4/8 anonim válasza:
72%
Nekem ez nem furcsa. Én hasonló cipöben járok. A különbség az, hogy az én apám lelépett és azt sem tudja, élek-e. Az én bizalmasom is a nevelöapám, én is szivesen járok velük kirándulni, buliba. A fö bizalmasom a nevelöapám, ö mindig meghallgat és ha tanácsot ad, az mindig bejön. Amikor fiúzni kezdtem, töle kértem tanácsot, hogyan szerezzem meg a srácot, aki tetszett nekem. Segített, de mondta, hogy szerinte hamar ki fogok ábrándulni. Így is lett. Azóta is kikérem a véleményet mindenröl.
febr. 15. 15:34
 5/8 A kérdező kommentje:

Ezek nem ilyen többórás, nagy volumenű programok velük.

Általában egy kávé/süti, gyors ebéd. Vagy anyával elmegyünk nézelődni, vásárolni. Sportolni is szoktunk együtt, anyával jóga/pilates, a férjével tenisz/fallabda. Van, hogy ezekre barátnőkkel megyek, de ők pár alkalom után ráunnak, és jön az, hogy jaj inkább menjünk helyette enni valamit, vagy csak punnyadjunk, de nekem kell a heti 3-4 mozgás, mert a kedvencem az olasz konyha, és tésztát eszek tésztával. :D

Párom dolgozik, 5-nél hamarabb sosem ér rá. Nem a vele töltött időből veszem ezt el.

febr. 15. 15:37
 6/8 anonim ***** válasza:
61%
mivel a párod elképzelni sem tud egy szorosabb családi köteléket- nyilván mindenki magából indul ki-lesz ebből még probléma köztetek. Nem lenne egyszerűbb hasonló hátterű fiút találni? Mert a mostanival szakítás lesz emiatt.
febr. 15. 17:36
 7/8 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem ebben semmi furcsa nincs. Szoros, szeretetteljes kapcsolatod van a családoddal. Attól, hogy manapság ez (sajnos) ritka, még teljesen normális.
febr. 15. 18:22
 8/8 anonim ***** válasza:
92%
Nem furcsa, bár mindenkinek ilyen lenne!
febr. 15. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!