Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utálom a szüleimet, de közben...

Utálom a szüleimet, de közben sajnálom őket. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon rosszul neveltek náluk a verés volt az opció mindenre és nagyon rossz gyermekkorom volt velük. El is költözetem tőlük, amikor lehetőségem volt rá. Szerencsére nem is kellett velük sokat találkoznom, viszont megszületett a gyerekem. Így kb hetente látom őket amit nagyon rosszul viselek.

Nekem az lenne a legjobb, ha soha többet nem látnám őket. Viszont tudom, hogy nekik is ez volt a minta és még rosszabb gyerekkoruk volt, mivel az ő szüleik még durvább dolgokat csináltak. Ezeket figyelembe véve pedig sajnálom őket és nem hibáztatom.

Szerintetek van erre valami megoldás?

ápr. 20. 20:19
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
78%
Miért látod hetente őket attól hogy megszületett a gyereked?
ápr. 20. 20:35
 2/43 A kérdező kommentje:
Az unoka látogatás lett az új hobbiuk
ápr. 20. 20:48
 3/43 anonim ***** válasza:
73%
Nem engeded be őket. Ennyire egyszerű. Olvass be nekik jó alaposan a lakáson kívül. Nyugodtan hibáztasd őket, felnőttek voltak. Aljas gyermekbántalmazó bűnözőket nem sajnálunk! Ha a te gyerekedet vernék, azt is megbocsátanád, mert jaj, szegények, 50 évvel ezelőtt ezt látták, és azóta értelmi fogyatékosok voltak ahhoz, hogy felfogják, hogy ez utolsó gazemberség?
ápr. 20. 20:57
 4/43 anonim ***** válasza:
81%

Bocsi, de nem vagy normális.

Engedné a f.szom a gyerekem közelébe az ilyeneket. Jaj szegények mindjárt megsajnálom őket.

Te is ezt a mintát láttad, akkor te is ezzel a mentséggel verni fogod a gyereked?

ápr. 20. 21:01
 5/43 anonim ***** válasza:
38%

Én kb ugyanezeken mentem keresztül. 2022-ben úgy összevesztem anyámmal, hogy megírtam neki, hogyha rajtam múlik nem látja az unokáját. Mostanra minden rendben van. Szinte minden második hétvégén itt van anyám az ország másik végéből.

Saját magadban kell rendet tenni, velük nem tudsz mit kezdeni!

Na ez utóbbi nem feltétlen könnyű, de a saját érdeked, hogy ezt megtedd!

Nekem is nehéz út volt, de sikerült. Fel kellett dolgoznom az ehhez kapcsolódó traumákat.

ápr. 20. 21:12
 6/43 anonim ***** válasza:
75%
Be nem engedném.. Örültél hogy megszabadultál tőlük. Bocsi de ez nem mentség hogy ezt átélték és veled is át éltették ezeket a borzalmakat. Anyámnál is a verés volt mindenre a megoldás, na én kezet nem emelnék a gyerekemre, nem volt muszály vernie csak mert őt is verték, ez nem mentség...
ápr. 20. 21:48
 7/43 A kérdező kommentje:
Ha magamból indulok ki én sem értem, hogy miért bántottak, mivel én sem tudnám bántani a gyerekem. Viszont sokat olvastam erről, hogy amit otthonról hozunk azt adjuk tovább és ez miatt értem meg valamilyen szinten őket. Főleg, hogy náluk max a szomszédtól tudtak tanácsot kérni mástól nem igen illetve talán még elfogadott is volt az, ha verik a gyereket.
ápr. 20. 22:45
 8/43 anonim ***** válasza:
82%
Érdekes, nekem is adnak tanácsot , de az ember eltudja dönteni, hogy megfogadja e vagy sem, egyik fülemen be.. ez akkor sem mentség ne haragudj.
ápr. 20. 22:51
 9/43 anonim ***** válasza:
71%
Ne legyél ilyen megértő: nem fogadható el a gyerekverés, és 20 éve se volt elfogadható! Téged kifejezetten zavar a jelenlétük, mert bántottak! Mért vagy a saját ellenséged? Még mindig félsz tőlük?
ápr. 20. 22:59
 10/43 anonim ***** válasza:
35%

Úgy látom itt nem sokan értenek a pszichológiához. Legalábbis abból, hogy le lettem pontozva.

Kérdező, még mindig a saját érdeked, hogy feldolgozd ezt a traumát és meg tudj bocsájtani! Nem miattuk, hanem saját magad miatt! Neked lesz jó nem nekik. Saját tapasztalat és pszichológiai tény is!

Engem is rengeteget bántottak, de a saját érdekem volt, hogy ezt feldolgozzam!

Ismét le pontozhattok, de ez akkor is így van! Adhatjátok a tanácsokat, de attól, hogy kizárja a szüleit az életéből attól ez nem fog megoldódni. Sőt a gyerekre is rossz hatással lehet, hogyha a nagyszülőkkel nem találkozhat.

Csak fel kéne fogni, hogy mit javasoltok és annak milyen hatásai lehetnek!

Süt a sértődés és véres habzó száj abból amit ide írtok. Miközben nem tudjátok, hogy a szülők min mentek keresztül ami miatt így viselkedtek, hogy nekik milyen traumákat kellett elviselniük.

Egyedül a kérdező az aki ezen elgondolkodik.

ápr. 21. 00:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!