Mióta szülők lettetek, csalódtatok már a szüleitekben?
Mióta anya vagyok, én azóta folyamatosan ezt érzem. Nemcsak hogy nem törődnek az unokával, mert a saját életük sokkal fontosabb, ahogy az én gyerekkoromban is volt, de kezdek rájönni, hogy mennyire nem volt normális, hogy gyerekkoromban is teljesen elhanyagoltak érzelmileg. Másrészt bűntudatom van, hogy ezt érzem, mert anyagilag viszont támogattak egészen felnőtt koromig. Egyszerűen már nem tudok úgy rájuk nézni, mint régen.
Veletek történt már ilyen?
Én pont ilyenek miatt nem vállalok gyereket.
Sajnos látom magamban az anyámat, és nem akarok ennek még egy generációt kitenni.
Sajnos egyre inkább jönnek vissza a korai emlékek. Érzelmi elhanyagolás is, meg direkt piszkálás is.
Mire óvidába kerületem, már annyira hozzá voltam szokva a beszólásokhoz, megszégyenítéshez, észre se vettem, hogy ki vagyok közösítve.
Anyám nagyon fiatal anya volt, és szerintem sokszor nagyon utálhatta, hogy a gyerekkora után azonnal gyereket nevel, miközben a korabeliek csak akkor kezdtek önnálló életet élni.
Ezt sajnos velem is éreztette. Kamaszként még igyekzetem belopni magam a kegyeibe, de ez sem sikerült.
Felnőttként aztán egyre inkább keztem rálátni, hogy ez mennyire nem általános más családokban, és emiatt lassan teljesen elhidegültünk.
Velem is hasonló, csak nálunk anyagilag swm tamogattak.
Hazugságok állandóan...nem emlékszem hogy játszottunk volna, nem jártunk sehova , barátaimhoz nem engedtek soha, bármi volt velem le volt tojva. Konkrétan a ballagásom évében én jártam szülőikre mert senki sem mwnt el. Mindent tehernek éreztem ami velem kapcsolatos. Amiket kaptam pénzt szülinapra stb rokonktól, mindig elvették, sosem kaptam vissza. Szóval ja előjöttek dolgok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!