Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen gyakran szoktátok...

Milyen gyakran szoktátok meglátogatni a szüleiteket?

Figyelt kérdés

Én majdnem fél éve költöztem el, jelenleg közel 4 órányi útra lakom a szüleimtől. A hosszú út miatt nem egy napra szoktam őket meglátogatni hanem ott is alszom és náluk töltöm a hétvégét. Általában 3-4 hetente látogatom őket, de van olyan is ha épp nincs programom hogy 2 hetente, mivel a barátaim nagy része és a testvéreim is a szülővárosomban laknak, így ilyenkor tudok velük is programokat szervezni.

Az ismerettségi körömben senki sincs túl jó kapcsolatban a szüleivel, és van hogy hónapokig nem is látják egymást akkor sem ha egy városban laknak, ez nekem teljesen elképzelhetetlen. Csak a múltkor gondoltam bele, hogy én ehhez képest nagyon sűrűn találkozok velük, ennek persze örülnek ők is meg én is. Ennek az is az oka hogy (most már szerencsére belátható időn belül) külföldre fogok költözni, és tudom hogy jelentősen meg fognak ritkulni ezek a találkozások, emiatt igyekszem kihasználni az időt amit még itt töltök.:)

A kérdés csak amiatt született meg, mert körülöttem tényleg nincs senki sem aki sűrűn találkozna a szüleivel, és kíváncsi voltam hogy tágabb körben ez mennyire jellemző.

24/l

ma 17:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%
Lányom, mióta végzett és dolgozik (5 éve) szintén 3-4 hetente jön haza, péntek délután. Általában vasárnap megy vissza vagy hétfőn. De együtt lakik a párjával, akinek a szülei szintén ott laknak, ahol mi, ő is akkor szokott hazajönni pár napra. De karácsonykor itthon voltak 10 napot.
ma 17:19
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
Szomszéd utcában laknak, nyugdíjasok, éves utantol náluk vna a kisfiam, így minden nap találkozunk. 50 kilometernel nem költöznék messzebb mert kölcsönös igenyunk van a gyakori talalkozasra.
ma 17:29
 3/14 anonim ***** válasza:
87%

Szerinten nincs ezzel gond. Én nem tartom a szüleimmel a kapcsolatot, de a férjem szüleivel joban vagyunk, minden hétvégen találkozunk, néha besik egy gyors találka hétköznap is. 15 kmre lakunk, ahhoz sok, hogy mindennap összefussunk, mintha egy községben élnenk, de azért nem egetverő távolság.

Én azt látom, hogy ahol joban vannak a szülők-gyerekek, ott rendszersen találkoznak. Vagyis főleg a nők családjával, mert azért a feleségek csak a saját családjukkal akarnak szoros viszonyt, azt nem akarják, hogy a ferjük is szoros viszonyban legyen a saját családjával. Ezt latom, bocsi.

ma 17:32
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

Hetente találkozunk hétvégén. Nem lakunk messze egymástól, csak 40 km-re, autóval gyorsan áthidalható távolság. Én szoktam menni, ilyenkor többnyire viszem az unokáját is. :)

40

ma 17:33
 5/14 anonim ***** válasza:
87%
4-5 hetente hétvégére megyek, mert kb. 3 órányira lakik.
ma 17:36
 6/14 anonim ***** válasza:
83%
Évente 1szer mert külföldön lakunk. De olyankor ott vagyunk a családdal 2-3 hétig.
ma 17:38
 7/14 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, gondolom neked nincs párkapcsolatod. Ha pl. lenne, együtt laknátok ott (4 órányira a szüleidtől) és neki egészen másfelé laknának a szülei, akkor biztos lehetsz benne, hogy te is ritkábban járnál haza.

A te élethelyzetedben, pláne, hogy külföldre tervezel költözni ez így teljesen érthető gyakoriság.

ma 17:57
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Apámat utoljára 2011. március 9.-én láttam. Anyámat pedig 2024. május 23.-án láttam utoljára. Azóta mind ketten ki múltak!
ma 17:58
 9/14 anonim ***** válasza:
50%

Hetente, egy városban lakunk, nagyon jó szüleim vannak, nagyon szeretem őket, addig szeretnék velük lenni amíg lehet.

A férjem szüleit is hetente látogatjuk. 2 gyerekünk van, nekünk nagyszülőkkel teljes a család.

ma 18:18
 10/14 anonim ***** válasza:
Évente kétszer. Karácsonykor és Húsvétkor.
ma 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!