Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell személyes sértésnek...

Miért kell személyes sértésnek vennie anyámnak, ha ahelyett, hogy hazautaznék, meglátogatom egy barátnőmet?

Figyelt kérdés

A koliból minden 3. hétvégén megyek haza. Mostanában úgy alakult az időbeosztásom, hogy az őszi szünet alatt vissza kellett jönnöm, még október 23-án. Azóta nem voltam otthon. Amikor elmentem otthonról, abban maradtunk, hogy a jövőhéten megyek haza (mármint a mostani héthez képest jövőhéten). Csakhogy változott a terv, mert egy barátnőm megkérdezte, hogy tudunk-e találkozni, elmehetnék hozzá, én meg igent mondtam erre, lévén, hogy utoljára tavasszal találkoztunk, mert nem nagyon egyezett az időbeosztásunk.

Anyámnak megírtam, hogy mégse megyek haza a jövő héten, csak egy héttel később, erre felhívott, tökre ki volt akadva, hogy így ritkán járok haza, mert sok idő elmegy az utazással, de bezzeg a barátnőmet meg tudom látogatni. (Tömegközlekedéssel ugyanannyi, mintha hazamennék)

Csak nem értem miért olyan nagy cucc, hogy nem a harmadik hét végén megyek haza, hanem a negyediken. Anyámat meg apámat ígyis többször látom, mint azt a barátnőmet, akihez megyek. Vele akkor találkozom, szilveszterezünk, vagy ha nagy nehezen találtunk olyan időpontot, ami mind a kettőnknek jó, de az utóbbi ritka. Anyámékhoz meg havi egyszer hazamegyek, szünetekben is többnyire, nyáron nem az egyetem városában keresek munkát és maradok ott, hanem hazamegyek.

Ezen a héten viszont nem is tudnék hazamenni, max vasárnap. Tömbösített órám van, holnap délután hatig. Azért meg nem fogok elindulni vasárnap, és oda-vissza utazzak vagy hét órát, hogy négy óra otthonél után jöjjek is vissza.

nov. 8. 11:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%

Gondolom már várt és készült arra hogy mész?

Párszor még megcsinálod, és jó eséllyel hozzászokik, jobb így az elején lerakni a határokat. Magadat kell ráedzened, hogy ne foglalkozz a sértődéssel, anyádon nem tudsz változtatni.

nov. 8. 11:29
 2/14 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem attól is függ, hogy hanyad éves vagy. Nekem a szüleim fizették a sulit, kolit, mindent, és 2 hetente jártam haza. Igaz minél rövidebb időt kívántam otthon tölteni, volt hogy másnap mentem is vissza a koliba. De nem lett volna pofám 3-4 hétig váratni őket. Az rengeteg idő. Én biztos a barátnőt tettem volna inkább át egy héttel, mint a szüleimet lepattintani. Még gondoskodnak rólad, ott vagy otthon, addig tartozol úgymond ennyivel, hogy nem váratod meg őket még egy héttel, mikor amúgyis 3 hetente jársz haza. De ha végzős vagy már, akkor persze már megszokhatták h keveset látnak. Szóval szerintem nem mindegy az egész, én 2. évtől diákmunkáztam is, arra fogtam, h kevesebbet vagyok otthon, de akkor is 2 hetente hazanéztem, hogy lássuk egymást (5 óra oda-vissza).
nov. 8. 11:37
 3/14 anonim ***** válasza:
40%

Mondjuk mert megígérted magad, aztán meg lepattintottad, hogy hát sorryka, változott a “terv”. Mégis milyen terv? Hogy lehet ilyen tiszteletlenül beszélni a saját családodról, mint valami huszadik csicska haverról? Na meg te felháborodsz, hogy mernek rendelkezni veled(=számítanak rád, mikor megígérted), te ellenben lazán beállíthatsz akkor is, amikor nem volt róla szó (hiszen egy héttel korábbi alkalomban egyeztetek meg).

“Anya, tudom, hogy megígértem, hogy megyek a hétvégén, de közben kiderült, hogy pont ráérne egy barátnőm, akivel fél éve nem tudtam találkozni és nagyon szeretnék már. Inkább egy héttel később megyek haza, ha nem gond.”

Esetleg ha ilyen stílusban mondod, akkor anyád sem akadt volna ki, hogy úgy kezeled, mint valami senkit, aki ha nincs ló, jó a szamár is.

nov. 8. 11:55
 4/14 anonim ***** válasza:
22%
Majd megerted, ha gyereked lesz…:)
nov. 8. 12:00
 5/14 anonim ***** válasza:
81%

"erre felhívott, tökre ki volt akadva, hogy így ritkán járok haza, mert sok idő elmegy az utazással, de bezzeg a barátnőmet"

Ebből nekem nem az jön le, hogy neki úgy adtad elő az egészet, mint itt.

nov. 8. 12:01
 6/14 anonim ***** válasza:
38%
Mert az. Nem agysebeszet, elvileg ha a felső oktatásban tanulsz, értelmes kell hogy legyél, nem okozhat problémát felfogni, hogy mi a baja.
nov. 8. 12:26
 7/14 anonim ***** válasza:
23%
Az az egyetlen probléma, hogy anyádnak -még- fontos vagy, alig várta, hogy hazamenj. Néhány ilyen húzás, és leszokik rólad.
nov. 8. 13:58
 8/14 anonim ***** válasza:
20%

Uhhhh.

Az enyem is ilyen volt, most ott tartunk, hogy 3 honapja nem beszeltunk, mert megmondtam neki, hogy elegem van.

Es pontosan ezert nem akarok gyereket sem.

nov. 8. 14:06
 9/14 anonim ***** válasza:
87%

#1 "Gondolom már várt és készült arra hogy mész?"

Mégis mit kellett volna készülnie már most a szülőknek? Azt írta a kérdező, hogy mához egy hétre ment volna haza. Ilyen hamar azért senki nem áll neki főzni a fia/lánya érkezésére... :D

3-4 hét nem pofátlanul sok idő. A kérdező is felnőtt ember, megvan a saját élete. Lehet dolgozik hétvégente, vagy sokat tanul, barátokkal program, projektfeladat órára, össze kell ülni csoportosan, személyesen, hogy hatékonyak legyenek stb. Ezer dolog lehet, ami miatt nem sűrűn jár haza valaki.

Én személy szerint hülyét kapnék attól, hogy ki kell számolni, hogy x hetente megyek haza, és ezt semmi nem írhatja felül. Egy normális szülő-gyerek kapcsolat nem úgy működik, hogy ha eltérek az x hetente hazamenéstől, akkor sértődés van, ezért muszáj hazamenni, semmi nem írhatja felül a pofavizitet. Mert ez így csak pofafizit. A tiéd is az, pofavizit, ha úgy mész haza kéthetente, hogy hát, nincs kedved, másnap már lépsz is le, amint lehet, de azé' mégiscsak haza kellett menni, mert jujj, mi lesz ha nem mész.

Nem azért kell időnként hazamenni anyádhoz, mert tartozol neki, meg hát, pofátlan lenne nem így tenni, hanem azért mert jó a kapcsolatotok, jóba vagytok. Ha meg jó a kapcsolat, akkor nincs elvárásérzete, nem érzed, hogy menned kell, mert kötelező. És normális szülő is úgy áll hozzá, hogy hát, a fiam/lányom fél éve nem látta azt a barátját, had menjen, nem pedig problémázik.

Valószínűleg nem ért volna rá egy hét múlva a barátnő, ha fél éve folyamatosan nem tudták összehozni a találkozást.

Nem látom a tiszteletlenséget. Objektív leírást látok a tényekről. A szüleivel többször találkozik, mint azzal a barátnőjével.

"te ellenben lazán beállíthatsz akkor is, amikor nem volt róla szó"

Aki kollégista, az nem csak úgy beállít, hanem hazamegy, mert amúgy otthon él. Nem hívatlan vendég, hanem ott lakik.

Azt meg sehol nem írja a kérdésben, hogy hogy közölte azt, hogy egy héttel később megy.

Megjegyzem halkan, 23-án ment vissza a koliba. Onnantól számolva a jövőhét végéig három és fél hét telik el. Ha nekem ennyire előre mond valaki valamit, egy ilyen átlagos szituációba, hogy mikor jön haza, azt nem veszem kőbevésett dolognak, mert addig akármi történhet, ami miatt mégsem akkor jön. Ez azért nem olyan, mintha kifizetnék neki egy egy kva drága utazást, és visszamondaná akkor, amikor már nem adják vissza a pénzt. Ez csak egy hazamenetel.

Csak ha nekem fontos valaki, akkor afelé igyekszem megértéssel fordulni. Ebben szülőként szerintem benne van az is, hogy ha a fél éve nem látott baráttal végre lehetősége an találkozni a fiamnak/lányomnak, akkor menjen. Lehet szoros barátságról van szó, tartanak kapcsolatot, csak az élethelyzet miatt nem volt olyan időpont, ami mind a kettőnek jó és végre most van. Eszembe nem jutna önzőzni, hogy márpedig jöjjön haza, akkor is, ha én egy hét múlva is ráérnék.

nov. 8. 15:04
 10/14 anonim ***** válasza:
15%
Milyen iskolában van oktatás szombat este hatig? 😮
nov. 8. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!