Miért kell személyes sértésnek vennie anyámnak, ha ahelyett, hogy hazautaznék, meglátogatom egy barátnőmet?
A koliból minden 3. hétvégén megyek haza. Mostanában úgy alakult az időbeosztásom, hogy az őszi szünet alatt vissza kellett jönnöm, még október 23-án. Azóta nem voltam otthon. Amikor elmentem otthonról, abban maradtunk, hogy a jövőhéten megyek haza (mármint a mostani héthez képest jövőhéten). Csakhogy változott a terv, mert egy barátnőm megkérdezte, hogy tudunk-e találkozni, elmehetnék hozzá, én meg igent mondtam erre, lévén, hogy utoljára tavasszal találkoztunk, mert nem nagyon egyezett az időbeosztásunk.
Anyámnak megírtam, hogy mégse megyek haza a jövő héten, csak egy héttel később, erre felhívott, tökre ki volt akadva, hogy így ritkán járok haza, mert sok idő elmegy az utazással, de bezzeg a barátnőmet meg tudom látogatni. (Tömegközlekedéssel ugyanannyi, mintha hazamennék)
Csak nem értem miért olyan nagy cucc, hogy nem a harmadik hét végén megyek haza, hanem a negyediken. Anyámat meg apámat ígyis többször látom, mint azt a barátnőmet, akihez megyek. Vele akkor találkozom, szilveszterezünk, vagy ha nagy nehezen találtunk olyan időpontot, ami mind a kettőnknek jó, de az utóbbi ritka. Anyámékhoz meg havi egyszer hazamegyek, szünetekben is többnyire, nyáron nem az egyetem városában keresek munkát és maradok ott, hanem hazamegyek.
Ezen a héten viszont nem is tudnék hazamenni, max vasárnap. Tömbösített órám van, holnap délután hatig. Azért meg nem fogok elindulni vasárnap, és oda-vissza utazzak vagy hét órát, hogy négy óra otthonél után jöjjek is vissza.
Jól megragadtad a lényeget. Ja nem.
Egyetemen előfordulnak a tömbösített órák. Nekem is volt egy pár. A kérdező is azt írta, hogy tömbösített órája lesz. Ilyenkor be van rakva péntek-szombatra, egy-két nap alatt le van zavarva az egész féléves anyag, és ennyi volt.
Azért anyádnak meg kellene már értenie, hogy egy egyetemista korú gyerek nem feltétlen a szüleivel akar lenni.
Az én egyetemistám és gimisem is a barátokat preferálja és nem, "valami huszadik csicska haverok".
Ez a természet rendje, anyádnak fel kellene nőnie a feladathoz.
Sosem fog, ha ebből is ekkora drámát csinál.
Anyádnak illene elfogadnia, hogy FELNŐTT vagy, nem az ő, madzagon rángatható kisgyereke.
Egyetemről max havi egyszer jártam csak haza, mert vagy tömbösített óráink voltak, vagy ha nem, akkor is pénteken este már hiába indultam volna el, mert nem érek haza (köszi, tömegközlekedés), ahhoz meg nem volt kedvem, hogy szombat délelőttöm ÉS a vasárnap délutánom is utazással teljen azért, hogy egy napra hazamenjek.
Kösz, nem - csak éppen az én szüleim megértették, és nem hisztiztek.
Nem kell ennyire kiélezni a helyzetet.
Kérdező! Neked, hogy esne, ha a szokott időben készülsz haza, de anyád közölné, hogy nem lesz otthon, megy a barátnőjéhez pár napra?
16# Te szaporodtál már, vagy még előtte állsz? Esetleg nem tudsz? Vagy miért használod következetesen ezt a szót, amit inkább csak az állatokra szoktak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!