Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért veszi anyám személyes...

Miért veszi anyám személyes sértésnek azt, hogy nem szeretem az apámat, nem szeretek az apámra apámként hivatkozni szóban?

Figyelt kérdés

Értem, anyám "együtt" maradt vele, már ha nevezhetjük azt kapcsolatnak, hogy amióta az eszemet soha nem aludtak együtt például, váljék egészségére, csak ne kamuzza azt, hogy ez az én érdekemet szolgálta, azt meg pláne ne várja, hogy játszam el, hogy szeretem az apámat. Ez arról szólt, hogy ne kelljen a megoldással bajlódni, meg arról, hogy neki ne legyen ciki az, hogy különment az élettársától, marhára nem az én érdekemről.

Szerintem bárki, akinek lett volna egy kis esze, vagy legalább ha esze nem is, de egy minimális önérzete, az nem tolerálja apám húzásait. Épeszű ember, akinek tök támogató szülei vannak, már akkor lelépett volna, amikor a párja kijelenti, hogy átköltözik a gyereknek szánt szobába, mondván, hogy ő nem akar felkelni este a kisbabához. De neeeem, feltétlenül ragaszkodni kellett apámhoz, aki eleinte nagy noszogatásra csinált bármit is otthon, majd később azt se, de legalább végigalkoholizálta az otthoni életem felét, óbégatott, tanulni nem lehetett tőle, stb. Majd amikor a piát abbahagyta, akkor ő a nagy szent, hogy jajj, de már nem iszik, igaz, hogy otthon nem csinál semmit, igaz, hogy amikor műtét után nem emelhetett, arra nem volt képes apám, hogy füvet nyírjon. Nem, anyámnak feltétlenül szüksége van egy lusta herére, aki munka után kb semmit nem csinál, csak fekszik, tvt néz, alszik, eszik, meg jó esetben kiüríti a telehugyzott műanyagflakont. Saját ügyeit nem intézi, azt is anyám csinálja helyette.

De erre a szent emberre semmi rosszat nem lehet mondani, sőt, ha beszélek róla, akkor kötelező úgy hivatkozni rá, hogy "apa". Végülis eleinte leszrt, aztán az ivásával nyomorította az életemet, aztán megint leszrt. Mostanság olyan, mint egy idegen. Nem haragszom már rá, csak simán nem érdekel. Ha mázlija van, akkor anyám túléli őt, mert ha anyám nem lesz, én biztos nem keresem, ha továbbra is így viselkedik.

Viszont valahányszor dumálok anyuval és szóbakerül az apám, akkor anyám erőszakosan ki akarja kényszeríteni belőlem, hogy apámra úgy hivatkozzak, hogy apa. Nekem rosszul esik hangosan kimondani ezt a kifejezést rá, forog a gyomrom a puszta gondolattól is. Amíg otthon éltem, anyámnak mániája volt veszekedni, ha apámra csak e/3-ban, vagy valami hasonló formában hivatkoztam mindenféle jelző nélkül. Mit tudom én, valami apró izét megszereltünk ketten, én meg a fater. Anyunak említettem, hogy "megcsináltuk az xy dolgot" vagy csak annyi, hogy "hazaért". Anyám meg minden ilyesminél forszírozta a kérdést, hogy kiről beszélek, mintha nem lenne tök egyértelmű, hárman éltünk a kibekúrt házban, anyámnak mondom, tehát nem róla van szó, nyilván magamról se többesszámban nem beszélek, se harmadik személyben, kizárásos alapon ki lehet találni, hogy kiről van szó. Nem értem, hogy mire /volt/ jó ez a kérdezgetés, mintha valami beszélni tanuló kölyök lennék/lettem volna, aki azért nem mondja ki azt, hogy apa, mert beszélni tanul. Aztán persze mindig én voltam a hálátlan, és mg anyám sértődött/sértődik meg mindig.

Komolyan, mire jó ez? Miért kell személyes sértésnek venni, hogy nem szeretem az apámat?

(Megj.: Haragudni tényleg nem haragszom apámra, csak nem tud érdekelni, hogy mi van vele. Letojom. Nem én csesztem el, nem én fogom helyrehozni. Ő nem erőlködik, hogy jóba legyünk, engem meg nem érdekel.)

febr. 26. 21:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%

Leírtad.

Kérdés nincs.

febr. 26. 21:43
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem tiszteli az érzéseid, nem érdekli es nem kiváncsi arra, hogy te mit hogyan éltél meg. Nem hajlandó kommunikálni, hogy kibeszéljetek es megoldjatok dolgokat, hanem rád akarja kényszeríteni az ő meglátásait.

Ha így érzel apad iránt az sok esetben nem véletlen. Anyád egy esztelen, mártírkodik es belőled is azt akar csinálni

Ha ő azt a herét akarja tartani a hátán, nem tudsz mit csinálni. Az ilyen ne szüljön

febr. 26. 21:51
 3/16 anonim ***** válasza:
12%
Akármilyen rossz, attól még az apád marad.
febr. 27. 01:04
 4/16 anonim ***** válasza:
92%

Azért veszi személyes sértésnek, mert az ő agya már kreált egy alternatív valóságot, amiről ugyan ő is érzi, hogy nem ok, de önigazolásból/önvédelemből ragaszkodik hozzá.

Ha te ezt az ő valóságàt megkérdőjelezed, akkor kibillented a látszatvilágából (továbbá a már így is sárba tiport önérzetét küldöd még inkább padlóra, ha a rossz döntéseit emlegeted), ami neki nyilván kellemetlen.

Ez pszichés dolog, nem tudsz rajta segíteni szerintem, én már arra is gondoltam, hogy az évekig tartó szenvedés/bántás/elnyomás stb. során az ilyen nők kicsit meg is bolondultak, és ha egy tiszta pillanatukban felfognák, hogy a gyávaságukkal és/vagy magukért ki nem állásukkal mit okoztak a számukra fontos embereknek (pl. gyerekeik), lehet meg is őrülnének teljesen... :(

febr. 27. 01:40
 5/16 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem ez a nő hős szerepben pózol, saját maga előtt, hogy ő milyen frankó mert hogy elvárja a gyerekétől, hogy az tisztelje az apját

Biztos nagyon bejött neki az apa mint pasi, valamit tud a másik

febr. 27. 03:51
 6/16 anonim ***** válasza:
35%

Azért veszi személyes sértésnek, mert Ő az apád, Ő csinált, nem a postás.

Az, hogy Te nem szereted, nyilván megvan az okod, erre senki nem kényszeríthet. Ezek a Te érzéseid.

Az, hogy anyád vele van, azok meg az anyád érzései, a miérteket Ő tudja. Nincs jogod beleszólni anyád életébe, nem Te választasz neki férjet. Tiszteletben tudod ezt tartani? Képes vagy felnőttként viselkedni? Attól még puffoghatsz magadban tovább, meg utalhatod apádat, de megteszed, hogy anyádat nem nyomorítod tovább a cinikus megjegyzéseiddel? Fel kell nőni fiam.

febr. 27. 06:30
 7/16 anonim válasza:
36%
Az a baj, hogy te, azt hiszed, hogy jogod van beleszólni két felnőtt ember párkapcsolatába. Az én szüleimnek is szar volt a kapcsolata, valahol meg szerették egymást, tudnék neked órákig mesélni én is, hogy miből láttam, hogy szeretik egymást, mi volt az amire meg azt mondtam volna, Anyu sikítva rohanj! Apum egyszer, határozottan rámszól, már félig felnőtt voltam, és felfogtam, és jót tett az a mondat. Ne foglalkozz a kapcsolatunkkal, nem a te dolgod foglalkozni vele! Elítéled Apádat, nem tudod miért ivott, vagy miért nem volt ereje letenni hamarabb, elitéled minden rossz tettét, közben, ha majd vagy már szülő leszel/vagy, te sem fogsz tudni mindent tökéletesen csinálni. Azért nincs kapcsolatod vele, mert utálod. Ha mérgezőleg bánik veled, ne is legyen kapcsolatod. Ha csak a saját magad által hozott ítélet miatt utálod, akkor gratulálok, remélem neked is lesz egy ilyen bírád, aki majd utál téged a vélt vagy valós sérelmeiért, és semmi pozitivat nem próbál majd látni benned. Majd akkor kicsit átértékeled talán. Én nem szólnék bele. Lehet úgy is szeretni egymást, hogy különalszunk, hogy minden házimunkát én csinálok meg, de a másik a társam. Én elfogadom ezt a szabályrendszert. Lehet elégedetlen vagyok, de kilépni nem akarok belőle. Ha boldog sem vagyok benne, az már nem a fiam hibája! Próbáld már megérteni... És sajnálom, hogy nem adatott neked jobb, boldogabb gyerekkor. De a bűnbak, nem egyedül az apád, vagy nincs bűnbak. Ez van. Engedd el, próbáld meg jobban csinálni.
febr. 27. 07:10
 8/16 anonim ***** válasza:
17%
Az apák: rosszak.
febr. 27. 07:47
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyád azért maradt apáddal, hogy megőrizze a boldog kis család látszatát. Te beleronditasz a kis játékaba azzal, hogy nem vagy hajlandó eljatszani a szerepedet. Ezért dühös rád. Mert ha te nem játszod a "boldog felnőtt lettem, imadom a szüleimet, hálas vagyok nekik, mindent megadtak nekem" szerepet, akkor az egész hiábavaló volt, mert lelepleződik.
febr. 27. 09:23
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
6 os es 7 es, itt úgy tűnik, hogy az anya az, aki nem tiszteli a kerdező érzéseit es rá akarja kenyszeríteni, hogy szeresse az apját !
febr. 27. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!