A szülők miért várják el, hogy mindig a (külön élő) gyerek menjen hozzájuk, miért nem bírják néha ők is elmenni és meglátogatni a gyereküket?
És ha meg is látogatnak, pár óra múlva már mennek is haza, mintha nem akarnának látni... De ha én megyek, akkor nekem maradnom kell sokáig, meg mikor járok már arra meg minden. Szeretnék én is vendégeskedni, de mindig olyan kéretlen az egész, akkor is, ha házon kívüli programot akarok szervezni. Bezzeg mikor házhoz megyek, az jó, ha meg nem teszem, az én fejemre van olvasva. Mondtam már az egyik ilyen alkalmával, hogy nektek sincs ám megtiltva, hogy gyertek, heti 3 napot dolgoztok, nyugdíjasként ingyen utazhattok busszal, nem vagytok mozgáskorlátozottak, túrázni simán elmentek... Nekem meg ha épp nincs munka, tanulnom kell, fizetem az utazásom, nekem ez hatalmas teher így és nekem számít az az 1-1 órás buszút oda-vissza. De erre meg csak a sértődés megy és hogy nem muszáj mennem, ha nem szívesen megyek meg kifizetik akkor a jegyem. De nem erről van szó! Ők miért nem bírnak jönni?
Kérdeztem már tőlük is, de csak olyan kifogásokkal jönnek, amikkel kapcsolatban én is visszakérdezhetnék. Például hogy "mit csináljunk ott?" és én, én mit csináljak ott? Ugyanazt.
1
De nem működik... Én kéthetente járok ki, de őszintén nem bírom már, főleg szorgalmi időszakban. Mondtam nekik, hogy ha mindig nekem kell mennem, nagyon ritkán fogunk találkozni így. De nekik nem számít.
Anyósomék sem szeretnek itt lenni, mert megmakkannak attól, hogy "idegen helyen" vannak. Vigyàzzban ülnek a kanapén, nem tudják magukat elengedni, agyon vannak feszülve. Anyósomnak meg szerintem külön kiborító, hogy nem ő tüsténkedik, hanem ki van szolgálva egy kávéval, és neki kell megköszönni.
Már begyepesedettek, évtizedeket húztak le a saját odújukban, házigazdaként, és mentálisan nem bírják azt a szokatlan helyzetet, hogy máshol kell lenni, ami más háza, más vára. Persze ők sem mondják meg miért nem jönnek, hanem csak azt kérdezgetik a férjemtől, hogy mikor megy/megyünk már. De nyilvánvaló.
A te szüleiddel is ez lehet a helyzet, bár ahogy előadják az "érveiket" az nagyon igazságtalan és hisztis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!