Szerintetek önzés az, ha egy egyetemista gyerek nem akar minden héten hazajárni, és azt se akarja, hogy a szülei meglátogassák?
valamilyen szinten érthető,hogyha mondjuk messze lakik, esetleg van is barátja, akivel hétvégente tud együtt lenni, vagy mondjuk egyetemi programok lesznek a hétvégén, amiatt marad a városban.
nincsen ezzel gond, de szerintem 2-3 hetente azért illik hazamenni, főleg,hogyha jó volt a kapcsolat a költözés előtt.
de mondjuk egy Debrecen-Veszprém távolságnál én akkor se sértődnék meg,hogyha havonta járna haza a gyerek. de kisebb távolságnál legalább 2 hetente jól esne,hogy hazajöjjön.
de mondom, szerintem ez kapcsolat függő. aki utált otthon lakni középiskolásként, örökösek voltak a konfliktusok otthon, annál megértem,hogy örül,hogy nem kell mostmár haza járnia.
Én középsulis voltam amikor 180 km-re volt a kolesz.
Általában havonta, de volt hogy még ritkábban jártam haza.
És ha önzés, mi azzal a baj? Az önzés fontos dolog, s egyes esetekben különösen megérthető, hogy kicsit már szeretne a maga kis társaságában lenni egyes hétvégéken. Lehet, hogy van egy remek baráti köre vagy akár kedvese, hétköznap pedig 10-12 órája naponta vagy diákmunka vagy bármi (nekem voltak durva féléveim, szerdán 14 óra :D persze ütköztek s az egyikre nem jártam be), hétvégén tudna csak elmenni velük ideoda...
S ugyebár a távolság sem mellékes. Nem szórakoztató fél napot vonatutazással tölteni hetente s ha elég eldugott helyen lakik a család (vonat, átszállás, vonat, egy óra várakozás, busz, 3 km gyaloglás), akkor különösen irritáló tud lenni. Kvázi felnőtt az ember, s nem tuti, hogy olyan fontos, hogy minden egyes hétvégén otthon lógjon. Ez nagyon összetett kérdés, sokféle körülmény van.
En gimnazista koromba is havonta - ket havonta mentem haza hetvegere, mert anyam draganak talalta a busz es vonat jegyet, meg hogy otthon nem tanulok semmit!
A foiskolarol mar csak unnepekkor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!