Akik gyakorlóiskolába járnak, hogyan viszonyulnak a még fiatal, egyetemista tanáraikhoz? (kistanárokhoz)
Úgy viszonyultok hozzájuk, mint igazi tanárokhoz vagy nem tisztelitek őket, mert még nem tapasztaltak, nem másztak le a falvédőről? A fiúk hogyan viszonyulnak a női kistanárokhoz és a lányok a pasi kistanárokhoz? Mivel kicsi a korkülönbség, ebből nincsenek "gondok"?
Én is majd kistanár leszek nemsokára, és kíváncsi vagyok tapasztalatokra a gyerekek szemszögéből.
Én oda jártam.
Azonnal megtaláltuk az illető gyenge pontját, és kicsináltuk.
Valamit tudnod kell: a világ legokosabb gyerekei a világ legfegyelmezetlenebb, legvásottabb gyerekei. a suli minden mást alárendelt a tudásnak, tanulásnak, sose követeltek tőlünk semmi mást. Se azt, hoyg ne futkározzunka folyosón, se azt, hogy ne kiabáljunk be az órába, stb.
Szóval vagy az érdeklődésüket, tudásszomjukat fogod meg a tudásoddal, szórakoztató fellépéseddel, vagy az erős kezeddel tartod őket kordában.
Különben véged.:)
Beülhetsz az órákra nyugodtan, még mielőtt élesben tanítanál ott, legalábbis a Fazekasban biztosan.
:)
Még valami: a gimiben nem volt egyetlen gyakorlótanárunk sem, csak általánosban. 14 év alattiak pedig egyáltalán nem érzékelik kicsinek a körkülönbséget!
Egy 23 éves vagy egy 29 éves közt nem érezni a különbséget, mind felnőtt a számukra!
A tanárnak tudnia kell kezelni a beszólásokat. Igazi tanárokat se tisztelnek manapság.
egy tanár
Bár elég régi a kérdés, azért hátha érdekel még valakit. Én aktuálisan gyakorlósulis vagyok, és alapvetően attól függ, hogy a kistanár hogy viszonyul hozzánk. Konkrétan "kicsinálni" senkit nem szoktunk, mondjuk egy Kossuthban azért nem is lenne szép. Szóval az utált/cikizett kistanárok: Bejön, és azt hiszi, ő az isten, magas lóról beszél/indokolatlanul nagy szigort tart, avagy retteg a nagytanártól stb
Szeretett kistanárok: kedves, segítőkész, lehet kérdezni, esetleg óra után odamenni, nem akar erőszakkal tiszteletet kikényszeríteni, nem hatalommániás, nem akarja a nagytanárnak indokolatlanul nehéz dolgozatokkal bizonyítani rátermettségét, nem feleltet dátum alapján stb
Utóbbi kategóriába sorolható kistanárok zárótanításán szokatlanul aktívan dolgozik az osztály ;)
Nálunk előfordult, hogy egy csinos kistanárnő utolsó órán véleményeket kért fecniken beadva, és kapott pár telefonszámot a fiúktól, de ennyiben kimerült a dolog.
Bármiféle "gond" maximum azután fordul elő, miután a kistanár már nem tanítja az adott osztályt, akkor van, hogy a suliban/utcán egy-egy volt tanítvány (lány) szebben mosolyog a "tanárúrra" az illendőnél, de ezt meg már magánemberként úgy kezeli az egyetemista, ahogy akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!