Hogy próbáljak a férjemmel beszélni az anyja állapotáról? Érdemes egyáltalán?
Diagnózis nincs, úgy fogalmaznék, hogy kicsit "bedilizett" vagy nem tudom. Korábban is volt, hogy feleslegesen túlreagált szituációkat, mondjuk negyedévente 1-szer. Olyankor sírt, kiabált, csapkodott, összevissza beszélt. Most már ott tartunk, hogy havonta megy ez.
Decemberben velem kezdte el, azért, mert szerinte én az unokákat ellene hangolom (két lányunk van, 6 és 4 évesek). Anyukáméknál jobban szeretnek lenni, ennyi. Anyósom ezen most valamiért halálosan megsértődött RÁM.
Karácsony előtt felhívott, hogy szeretne megkérni, én karácsonyra nekik semmilyen csomagot ne készítsek össze, ne is menjek oda, mert neki tanulságos volt ez a hónap nagyon. Mikor kérdeztem, mi a baj, annyit mondott, hogy semmi semmi, ő a sérelmein már túllépett, ne vegyek nekik karácsonyra semmit és ne is menjek oda. Utána még mondogatott olyat, hogy ő is ér annyit, mint az én szüleim, és ő engem mindig saját lányaként szeretett, nem érdemelte ezt és hogy tehetek tönkre két idős embert?! Nem is értettem... Férjem mondta, hogy hagyjam, majd megnyugszik. De őszintén, nem akartam hagyni, ne beszéljen így velem ok nélkül senki. Karácsony előtt nem hívott, így mondtam a férjemnek, hogy felejtse el, hogy elviszi a gyerekeket. Ordítva hívott fel, hogy nem fogja hagyni, hogy elvegyem tőle az unokáit és ha kell, ő tovább is fog menni, mert neki láthatási joga van rájuk (???). Azóta hallottam, hogy ismerősöknek szid, olyanokat mond, hogy én hívtam fel és közöltem, többet nem látja a lányokat, karácsonykor sem voltunk náluk. És hogy én méreg vagyok abban a családban, de volt kire ütnöm.
Férjem próbált beszélni már azóta vele, azt mondta, szerinte süket fülekre talált. Neki is ezt ismételgette, hogy nincsenek sérelmei, nem is kell erről beszélni.
Apósommal beszéltem, ő azt mondja, minden nap ezt éli át és szerinte megbolondult.
Azt tudom, hogy az apukája idős korára teljesen demens lett, nem tudom, az számít-e?
Próbáljak beszélni a férjemmel, hogy érdemes lenne szaksegítséget kérni? Vagy maradjak a háttérben?
(64 éves amúgy)
Kérdező!
Add fel!
Láthatóan itt lecsapott rád a sértett nagymamák hada, és rajtad verik le a sérelmeiket.
Én értem: veled jól megvolt, de a gyerekek válaszán nem tudott túllépni, magában rágódott rajta, aztán rád öntötte, letámadt.
Azt hiszem, te akármit mondasz neki, nem tudod megingatni abban, hogy a gyerekeknek te sugallod, hogy nála nem jó nekik.
Az anyósod állított saját magának csapdát a buta kérdésével.
Pedig a gyerek csak őszinte. Valami miatt jobban érzik ott magukat.
Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretik ugyanúgy, mint a másik nagymamát.
Lehet, hogy anyósodnak az ilyen hangulatváltozásai miatt, vagy meggondolatlanul megjegyzést tesz rád, vagy anyukádra? Nem tudható.
Nagy hiba, hogy anyósod rivalizál a másik nagymamával.
A gyerekek harmonikus fejlődéséhez mindkét nagymama szeretetére szükségük van!
A férjed vigye el őket, ott van velük, nem lesz semmi bajuk.
Azt előre meg kell beszélni, hogy nem maradnak ott. Ennyi.
Tyűűű mennyi lepontozást fogok kapni.
Én sem engedtem volna el a gyerekeket. Gondoljatok bele anyósotok felhív őrjöng a telefonba, azt sem tudod miért, megmondja, hogy ő többet a házába nem mehet, karácsonykor se menjen stb. Hát ti azt mondanátok, hogy persze szívem vidd el a gyerekeket is, hátha karácsonykor a gyerek nem akar enni a süteményéből és ezen bekattanva elkezd velük is ordibálni. És nem kúrvára nem kell a 6 és 4 éves gyereknek az ordibálás, mert megijed és ha rendeződik a viszony se akar majd menni az ordibálós mamához.
Ja és mielőtt nekem esnétek nő vagyok 27 éves nekem is van 2 lányom, és az anyósommal jobban kijövök én is és a lányaim is mint a saját anyámmal DE, ha ilyet csinálna anyósom én is így reagáltam volna mint a kérdező!
1- Tiltsd le a tefelonodról anyósodat, a hisztjeivel keresse a férjedet. Akkor ö is juobban átlátja, mennyire baj van az anyjával.
2. Beszéljetek apósoddal is, és kérjetek orvosi segítséget, ez a viselkedés legalább is aggodalomra ad okot.
3. Az itteni hisztizö, mindenbe belekötö ügyeletes veszekedö válaszolóval/válaszolókkal nem érdemes foglalkozni, egy ideje van itt ilyen akárki, ha válaszolsz neki, csak még jobban belendül.
27, esetleg tenyleg aggodik az anyosaert, es szeretne, hogy szukseg eseten szakszeru segitseget kapjon? Netan meg mielott visszafordithatatlan lenne a helyzet? Mert a ferfiak hajlamosak ezt "noi hiszti" cimszo alatt elbagatellizalni...
Kerdezo, beszelj a ferjeddel es aposoddal, elso korben forduljatok a haziorvoshoz!
(Nalunk nagyok a gyerekek, de anyam pont ilyen "mar nem is szerettek"-jellegu allando szemrehanyasokkal marja el oket, hiaba beszelek neki. Nem csodalom, hogy anyosomnal szivesebben vannak...)
" Gondoljatok bele anyósotok felhív őrjöng a telefonba, azt sem tudod miért"
Dehogyisnem tudja. A mama előtt erőszakolta ki manipulatív kérdéssel a gyerekből, hogy azt mondja, nem szereti a mamát.
És nem, nem vagyok sértett nagymama. Egyelőre még gyerekem sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!