Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az gyakran fordul elő, hogy a...

Az gyakran fordul elő, hogy a szülő ily módon menedzseli saját gyerekét?

Figyelt kérdés
A gyerek tehetséges valamiben, és ilyenkor viszik őt külön foglalkozásokra. De most nem elsődlegesen erre gondolok, hanem, amikor a szülő maga (is) foglalkozik a gyerekkel. Lehet hogy a szülő nem tehetséges abban, amiben a gyerek, de lehet hogy ő is ért hozzá. Például ő maga focizik vele, vagy együtt énekelnek, vagy hangszerkíséretet ad neki, stb. Amikor a szülő úgymond egyfajta "edző".
ma 07:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Az, hogy a szülő is "ért hozzá", az kevés. Hobbi szinten, játszani a gyerekkel más, mint egy egyesületi vagy zeneiskolai diákot tanítani. Ha nem tanár, nem edző akkor jól be is zavarhatja a gyereket, főleg ha annyira mégsem profi benne a szülő. Az én lányom ugyan arra a sportra jár, amire gyerekként én is. Ő választotta, nyilván benne lehet, hogy tudja, én is oda jártam, de sose volt kényszer vagy elvárás, hogy csinálja. Voltak kisebb nagyobb sikereim (diákolimpia, országos versenyen helyezések stb), de messze vagyok attól, hogy tanítsam a gyereket. Támogatom, hozom-viszem, olyan edzőhöz jár akiben 100%-ig megbízom. Szoktunk beszélgetni a sportról is, a versenyeiről, mert voltam a helyében, tudom mennyire nehéz fizikálisan és mentálisan egy sportversenyen résztvenni, de az edzés az edzője dolga. Én a támogatást és a hátteret biztosítom (felszerelés, edzésre hordás, utazás stb). De nem véletlen, hogy az edzője sportedző, én meg "csak" egy amatőr szintü sportoló. Az én szerepem más ebben, nem is akarok beleszólni az edző munkájába.
ma 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!